Oι πρώτες κριτικές 'χαντακώνουν' τη Madame Web

Σύμφωνα με τους κριτικούς, μάλλον δεν πήγε πολύ καλά αυτό για την ταινία που κυκλοφορεί σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 15 Φεβρουαρίου 2024

Με σκηνοθέτιδα τη S. J. Clarkson και πρωταγωνίστριες την Dakota Johnson και τη Sydney Sweeney, το Madame Web της Marvel προβάλλεται από σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, στους κινηματογράφους. Κριτικοί και κοινό φυσικά, έχουν ήδη αποφανθεί. 

Στο Metacritic, την πλατφόρμα που συγκεντρώνει βαθμολογίες από τους κριτικούς παγκοσμίως, το Madame Web έχει metascore 30 (βάσει 40 κριτικών). Αξίζει να σημειωθεί ότι το metascore ορίζεται σχεδόν ως μέσος όρος, με κάποιους συντελεστές όμως να δίνουν περαιτέρω βάρος σε μεγαλύτερα μέσα. Το 30 σίγουρα είναι ένα πολύ χαμηλό σκορ, που χαρακτηρίζεται από το κόκκινο χρώμα της... αποτυχίας. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα κατά το Rotten Tomatoes, που έχει 15% ως ποσοστό αποδοχής με 124 reviews, ενώ στο IMDb συγκεντρώνει βαθμό 3.9 με 3.100 ψήφους περίπου μέχρι στιγμής. 

Τι λένε οι κριτικές

Ανάμεσα στους πιο ικανοποιημένους είναι η Christy Lemire του RogerEbert.com. "Σε αυτούς τους καιρούς του υπερκορεσμού από ταινίες βασισμένες σε κόμικς", γράφει, "το Madame Web έχει ευτυχώς έναν ελαφρύ ρυθμό, που βοηθάει στο να είναι πιο ευχάριστη η παρακολούθησή της σε σχέση με κάποιες από τις υπερ-σοβαρές ταινίες για το τέλος του κόσμου που βλέπουμε συχνά".

Ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζει ο Benjamin Lee του Guardian: "Η ταινία είναι τόσο ανόητη και προσβλητική όσο και οι χειρότερες του είδους, με κακά τηλεοπτικά εφέ, ανούσια δράση και αστείους, άκομψους διαλόγους, ενώ οι χαρακτήρες πνίγονται στο κακό σενάριο".

Στη μέση βρίσκεται ο Brian Lowry του CNN: "Τελικά, το Madame Web μπορεί να έμοιαζε με ένα ενδιαφέρον πείραμα, και κατά κάποιον τρόπο είναι, αλλά από άποψη εκτέλεσης δεν μοιάζει τόσο με μια πλήρως ολοκληρωμένη ταινία, όσο με έναν μακρύ πρόλογο για μια ταινία που θα ακολουθήσει".

Λίγα λόγια για την ταινία

Το Madame Web βασίζεται στον ομώνυμο χαρακτήρα κόμικ της Marvel που δημιούργησαν οι Dennis O'Neil και John Romita Jr. Μαζί με την Dakota Johnson και την Sydney Sweeney, το cast συμπληρώνουν οι Celeste O’Connor, Isabela Merced, Tahar Rahim, Mike Epps, Emma Roberts και ο Adam Scott.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία Madame Web είναι παραγωγή της Sony Pictures και όχι της Marvel Studios, ενώ δεν ανήκει στο Marvel Cinematic Universe. H Sony Pictures κατέχει τα δικαιώματα για τον Spider-Man και τελευταία έχει επιλέξει να δημιουργεί ταινίες spin-offs για τον διάσημο ήρωα, με πρωταγωνιστές από το... ευρύτερο περιβάλλον του Ανθρώπου-Αράχνη. Αυτές που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα είναι τα Venom (2018), Venom: Let There Be Carnage (2021) και Morbius (2022), ενώ αναμένουμε φέτος και τα Kraven the Hunter και Venom 3.

Η επίσημη σύνοψη του Madame Web αναφέρει τα εξής: "Σε μια ανατροπή των κλασικών ταινιών του συγκεκριμένου είδους, η ταινία Madame Web εξιστορεί την αυτοτελή ιστορία της γέννησης μιας από τις πλέον αινιγματικές ηρωίδες των εκδόσεων Marvel. Στο γεμάτο αγωνία θρίλερ πρωταγωνιστεί η Dakota Johnson στο ρόλο της Cassandra Webb, μιας διασώστριας με ικανότητες μέντιουμ. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με αποκαλύψεις για το παρελθόν της, δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τρεις νεαρές κοπέλες, που μαζί προορίζονται για ένα δυναμικό μέλλον... αν καταφέρουν να επιβιώσουν στο θανατηφόρο παρόν".

Εν ολίγοις, οι υπερήρωες έχουν πάρει την κατιούσα τόσο ποιοτικά όσο και εισπρακτικά και αναρωτιόμαστε πώς θα συνεχιστεί η κατάσταση στο εξής...

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.