O Kevin Costner παράτησε το Yellowstone για να γυρίσει ένα άλλο γουέστερν

Ο Costner ετοιμάζει το Horizon, ένα έπος που θα απαρτίζεται από τέσσερις ταινίες.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 27 Φεβρουαρίου 2024

Είναι δυνατόν να εγκαταλείπει κάποιος μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές αυτήν τη στιγμή στην τηλεόραση και, μάλιστα, ενώ έχει κερδίσει για αυτήν και Χρυσή Σφαίρα; Μάλλον ο Kevin Costner θα έχει καλό λόγο που εγκαταλείπει το Yellowstone.

Ένας βασικός λόγος, για τον οποίο αποχώρησε ο ηθοποιός από το Yellowstone έχει να κάνει με το νέο του εγχείρημα, το Horizon: An American Saga, το οποίο θα είναι και πάλι γουέστερν, όμως αυτήν τη φορά, αντί για σειρά, θα έχουμε τέσσερις ταινίες, οι οποίες γυρίζονται η μία μετά την άλλη.

Ο Costner επένδυσε επί προσωπικού στο νέο γουέστερν

Ο Costner θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος του μάρκετινγκ και της διανομής και θα κυκλοφορήσει το Horizon μέσω της Warner Bros. στις 28 Ιουνίου 2024. Το trailer απεικονίζει απίστευτα τοπία και τα "ντύνει" με πατριωτική μουσική, δίνοντας στο κοινό την πρώτη γεύση από το έπος, που θα εκτυλίσσεται μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Ο Costner έχει επίσης ένα παχύ μουστάκι, όπως φαίνεται, το οποίο μάλλον θα βοηθήσει στο να διαφοροποιηθεί από τον χαρακτήρα του στο Yellowstone.

Στο Horizon θα πρωταγωνιστήσουν οι Sam Worthington, Sienna Miller, Luke Wilson και Thomas Hayden Church. Η ιστορία θα καλύπτει μια 15ετή περίοδο του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, η οποία θα περιλαμβάνει την επέκταση της Δύσης και την κακοποίηση των ιθαγενών Αμερικανών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το "Κεφάλαιο Δύο" θα κάνει πρεμιέρα μόλις δύο μήνες αργότερα, στις 16 Αυγούστου 2024. Το τρίτο και το τέταρτο μέρος δεν έχουν γυριστεί ακόμη.

"Όταν κανείς δεν ήθελε να γυρίσει το πρώτο, μου ήρθε η φαεινή ιδέα να γυρίσω τέσσερα", δήλωσε ο Costner στο The Hollywood Reporter. "Για μένα, το Horizon άξιζε να το κρατήσω, γιατί απλά ένιωθα ότι ήθελα να το πω. Μεγάλωνε και μεγάλωνε και μεγάλωνε, μέχρι που ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι απλά έπρεπε να το κάνω και έπρεπε να επενδύσω κι εγώ οικονομικά για να το κάνω, κάτι που δεν είναι και το πιο έξυπνο πράγμα. Αλλά υπολογίζω ότι η ταινία μιλάει πιο δυνατά από οτιδήποτε άλλο μπορώ να πω", είπε.

Γιατί ο Costner άφησε το Yellowstone

Για αρχή, ο Costner και ο δημιουργός του Yellowstone, Taylor Sheridan, φέρονται να έχουν τσακωθεί στα παρασκήνια. Ο Costner φέρεται να υποσχέθηκε στον Sheridan μόλις μία εβδομάδα από τον χρόνο του για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της υπόλοιπης πέμπτης σεζόν. Αφού η Paramount αποφάσισε ότι ο Costner δε θα επιστρέψει στη σειρά, οι δύο τους στη συνέχεια διαπληκτίστηκαν για το τέλος του χαρακτήρα του Costner. Όλα όμως έχουν ανασταλεί, λόγω της απεργίας της SAG-AFTRA.

Ο ηθοποιός μοίραζε επίσης τον επαγγελματικό του χρόνο μεταξύ του Yellowstone και του Horizon, γεγονός που μπορεί να επηρέασε και την προσωπική του ζωή. Μια πηγή από το περιβάλλον της συζύγου του, Christine Baumgartner, αποκάλυψε σε συνέντευξή στο People ότι του ζήτησε διαζύγιο αφού "τη δυσαρέστησε" το εργασιακό του πρόγραμμα. Στο δικαστήριο του διαζυγίου, απείλησε να μηνύσει την Paramount, μόλις τελειώσει το φιάσκο.

Αλλά ο Costner φαίνεται πως αφιερώνει όλο και περισσότερο χρόνο στο Horizon από τότε που αποχώρησε από το Yellowstone. "Έχω υποθηκεύσει 10 στρέμματα πάνω στο νερό στη Σάντα Μπάρμπαρα, όπου επρόκειτο να χτίσω το τελευταίο μου σπίτι", δήλωσε στο Deadline. "Το έκανα χωρίς καμία σκέψη. Έχει προκαλέσει στον λογιστή μου κρίσεις. Αλλά είναι η ζωή μου και πιστεύω και στην ιδέα και στην ιστορία".

Το σχέδιο για το Horizon

Το Horizon είναι τεράστιο εγχείρημα. Τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε στο Variety ότι σχεδιάζει να χωρίσει το επικό γουέστερν σε τέσσερις ταινίες, που θα γυριστούν διαδοχικά. "Τέσσερις διαφορετικές ταινίες", επιβεβαίωσε. "Είναι όλες διαφορετικές ταινίες που συνδέονται μεταξύ τους, οπότε παρακολουθείτε ένα συνεχιζόμενο έπος, που απαρτίζεται απ' αυτές τις ιστορίες".

"Δεν είμαι τζογαδόρος", δήλωσε ο Costner στο Deadline. "Οι άνθρωποι μπορεί να το δουν αυτό και να πουν 'είναι ένα στοίχημα'. Και εγώ λέω ότι δεν είμαι τέτοιος τζογαδόρος. Τζογάρω με την αγάπη για την ιστορία. Τζογάρω με τους ανθρώπους, κατά μία έννοια. Δεν μπορώ να τους αναγκάσω να πάνε στις αίθουσες, αλλά αν φτάσουν εκεί, θα προσπαθήσω να τους φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ", είπε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.