Οι ταινίες που μπέρδεψαν περισσότερο τους θεατές με το τέλος τους

Ποια ταινία ήταν αυτή που έκανε τους περισσότερους να τρέξουν στο Google Search και να ψάξουν τι ακριβώς συνέβη;

Γράφει: Παύλος Κρούστης 28 Φεβρουαρίου 2024

Από το Saltburn μέχρι το Oppenheimer, τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετές αξιοσημείωτες ταινίες που έκαναν τους θεατές σε όλο τον κόσμο να ξύνουν το κεφάλι τους με απορία.

Οι κινηματογραφόφιλοι του RANT Casino ανέλυσαν τις μηνιαίες αναζητήσεις στην Google από όλο τον κόσμο για να διαπιστώσουν πόσοι άνθρωποι ακριβώς προσφεύγουν στο Google Search, μετά τους τίτλους τέλους, για να μάθουν τι ακριβώς συνέβη στην ταινία, που μόλις παρακολούθησαν.

Για να το κάνουν αυτό, διερεύνησαν τον αριθμό των ανθρώπων που έψαχναν για "[όνομα ταινίας] explained" και "ending explained" ώστε να προσδιορίσουν ποιες ταινίες των τελευταίων ετών μάς άφησαν σε σύγχυση.

The Menu (2022) - 59.000 Μηνιαίες αναζητήσεις

Αυτή η ανατριχιαστική ταινία μυστηρίου, με πρωταγωνιστή τον Ralph Fiennes, στάζει κυνισμό για τη ζωή των πλουσίων και των προνομιούχων, καθώς ένας εκλεκτός σεφ βασανίζει τους -κάθε άλλο παρά πρόθυμους- καλεσμένους του. Το τέλος του άφησε αρκετούς με απορίες, όπως φαίνεται από τις 59 χιλιάδες μηνιαίες σχετικές αναζητήσεις .

Oppenheimer (2023) - 9.200 Μηνιαίες αναζητήσεις

Το Oppenheimer, σε σκηνοθεσία Christopher Nolan και με πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy ακολουθεί τον ομώνυμο επιστήμονα, ταξιδεύοντας μας πριν και μετά τη δημιουργία της ατομικής βόμβας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και φαίνεται πως το τέλος της ταινίας άφησε αρκετούς με απορίες.

No One Will Save You (2023) - 6.900 Μηνιαίες αναζητήσεις

Η ταινία τρόμου/επιστημονικής φαντασίας του Brian Duffield, No One Will Save You, σίγουρα έκανε πολλούς θεατές να ψάξουν εξηγήσεις για το τέλος της. Σε μια συνέντευξη με τον Duffield, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε σε αυτό, λέγοντας: "Ήθελα να παίξω δίκαια, αλλά ταυτόχρονα ήθελα να διασκεδάσει και το Reddit".

Saltburn (2023) - 5.700 Μηνιαίες αναζητήσεις

Για κάποιους, το Saltburn ήταν μια καλοδουλεμένη ταινία για την υψηλή κοινωνία, με πρωταγωνιστές τους Barry Keoghan και Jacob Elordi, και για κάποιους άλλους, η ταινία είναι μια απόλυτη σάτιρα που δημιουργήθηκε για να χλευάσει τη ζωή των προνομιούχων, με 5.700 μηνιαίες αναζητήσεις να ψάχνουν στοιχεία για την αμφισβητήσιμη πλοκή της.

The Whale (2022) - 5.400 Μηνιαίες αναζητήσεις

Αυτή η πολυεπίπεδη ιστορία έχει ένα τέλος, το οποίο έχει προκαλέσει 5.400 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις σχετικά με εξηγήσεις για αυτό μέχρι σήμερα. Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Brendan Fraser ακολουθεί τον Charlie, ο οποίος προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την κόρη του, Ella, καθώς η λύτρωση, η εγκατάλειψη και η απώλεια είναι τα κύρια θέματα που πραγματεύεται η ταινία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.