Η Meryl Streep μισεί έναν από τους πιο εμβληματικούς της ρόλους

Για την ακρίβεια, μισεί έναν ρόλο που αγαπήθηκε από πολλούς και που της χάρισε -δικαίως- μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η Meryl Streep είναι αναμφίβολα μια από τις πιο σεβαστές ηθοποιούς στη σκηνή του Χόλιγουντ. Οι 21 υποψηφιότητες της για Όσκαρ, που της επέτρεψαν να αποκτήσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο τρεις φορές, σίγουρα δεν ήταν τυχαίες.

Η Meryl Streep έχει καταφέρει να σφυρηλατήσει μια θρυλική καριέρα ηθοποιού στο πέρασμα των δεκαετιών, με εμβληματικούς ρόλους όπως αυτοί που υποδύθηκε στην ταινία Out of Africa (1985) ή The Bridges of Madison County (1995), αναδεικνύοντας το ταλέντο της και την ικανότητά της να βυθίζεται σε ένα ευρύ φάσμα χαρακτήρων, προσδίδοντάς τους μεγάλο ρεαλισμό.

Ωστόσο, η ηθοποιός είχε να αντιμετωπίσει ρόλους που αποδείχθηκαν πραγματικές προκλήσεις, όπως το The Devil Wears Prada (2006). Η Miranda Priestly, η αυταρχική αρχισυντάκτρια ενός περιοδικού μόδας, πέρασε στην οθόνη για να στερεωθεί στη μνήμη του κοινού. Η ταινία, σε σκηνοθεσία David Frankel, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Lauren Weisberger.

Η πλοκή παρακολουθεί τα γεγονότα της Andy Sachs, μιας νεαρής δημοσιογράφου, την οποία υποδύεται η Anne Hathaway , η οποία εκτοξεύεται στον ιλιγγιώδη κόσμο της μόδας, αποδεχόμενη μια δουλειά ως βοηθός του χαρακτήρα που υποδύεται αριστοτεχνικά η Meryl Streep. Ο ρόλος της Miranda Priestly ήταν εμπνευσμένος από την εκδότρια της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue, Anna Wintour, και ήταν μια αξιοσημείωτη απομάκρυνση της Streep από τους χαρούμενους και συμπαθητικούς ρόλους που είχε συνηθίσει να υποδύεται.

Για να βυθιστεί σε αυτόν τον ρόλο, η Meryl Streep αποφάσισε να ακολουθήσει τη μέθοδο Stanislavski και να μην εγκαταλείψει τον χαρακτήρα σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, γεγονός που την οδήγησε να ενεργεί όπως θα ενεργούσε η Miranda ανά πάσα στιγμή. Σε συνέντευξή της στο Entertainment Weekly το 2021, η Streep εξομολογήθηκε ανοιχτά την πρόκληση του ρόλου αυτού: "Ήταν φρικτό! Ήμουν δυστυχισμένη όταν έφτασα στο τροχόσπιτό μου. Μπορούσα να τους ακούω όλους να γελάνε. Ήμουν τόσο καταθλιπτική! Είπα στον εαυτό μου: "Λοιπόν, αυτό είναι το τίμημα που πληρώνεις για να είσαι αφεντικό!". Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ένιωσα κάτι τέτοιο".

Meryl StreepTwentieth Century Studios España, Esquire IT

Ο ρόλος αυτός αντιπροσώπευε για τη Streep μια δραματική αλλαγή στη δυναμική των συνηθισμένων ερμηνειών της και την υποχρέωσε να μπει στα παπούτσια ενός αδυσώπητου και απαιτητικού χαρακτήρα, που στερείται εντελώς την ανθρώπινη ζεστασιά και ενσυναίσθηση που εκπέμπουν συνήθως οι ερμηνείες της. Η συμπρωταγωνίστριά της στην ταινία, Emily Blunt, μοιράστηκε την εμπειρία της σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Herald, αναφερόμενη σε συζητήσεις με τη Streep κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Η Blunt είπε: "Η Streep είναι η πρώτη φορά που βλέπω την ταινία: "Θυμάμαι να μιλάω με τη Meryl όταν γυρίζαμε το The Devil Wears Prada και είπε ότι ήταν ο λιγότερο αγαπημένος της χαρακτήρας, επειδή πραγματικά στερείται κάθε συμπάθειας ή συναισθήματος, και την καταλαβαίνω". 

Εν όψει Όσκαρ, αξίζει να σημειωθεί πως η Meryl Streep έχει κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο 3 φορές. 2 φορές στην κατηγορία Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τους ρόλους της στις ταινίες Sophie's Choice (1982) και The Iron Lady (2011) και άλλη μία φορά στην κατηγορία Καλύτερης Β' Γυναικείας Ερμηνείας για την ερμηνεία της στην ταινία Kramer vs. Kramer (1979).

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.