Τετράποδοι και μη, πρωταγωνιστές που αξίζουν βραβείο Όσκαρ

Ποια ζώα και έντομα θα βραβεύονταν αν η Ακαδημία δεν έκανε "διακρίσεις";

Αποστολή εξετελέσθη. Η Ακαδημία -κατά κάποιο τρόπο- μόλις αναγνώρισε ότι ένας σκύλος αξίζει βραβείο Όσκαρ. Για την ακρίβεια, ανακοίνωσε μέσω X (πρώην Twitter) το εξής: 

"Το Όσκαρ για το καλύτερο 'αγόρι' πηγαίνει στον Messi από το Anatomy of a Fall" και μαζί δημοσίευσε τέσσερις φωτογραφίες του αξιολάτρευτου σκύλου. Ποια άλλα ζώα όμως, θα βραβεύονταν αν η Ακαδημία αποφάσιζε στην ετήσια τελετή απονομής να μην κάνει 'διακρίσεις' και να μην ασχοληθεί μόνο με ανθρώπους; Βασιζόμενοι σε αυτό το υποθετικό σενάριο, ακολουθούν οι δικές μας προτάσεις για φέτος. 

The Beekeeper

Ο "Μελισσοκόμος" με τον Jason Statham κυκλοφόρησε φέτος -μάλιστα στο Esquire διάβασες την αποκλειστική συνέντευξη του σκηνοθέτη του, David Ayer- οπότε θεωρητικά υπάγεται στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, απλώς εμείς θα κάνουμε μια εξαίρεση φέτος. Γιατί; Οι μέλισσες ζουν μόνο για περίπου 18 έως 34 ημέρες, σύμφωνα με μια μελέτη του New Scientist, οπότε πρέπει να τις αναγνωρίσουμε όσο είναι ακόμα ζωντανές. Επιπλέον, δε γίνεται να πάει η ευκαιρία αυτή χαμένη, αφού ο Statham αλληλεπιδρά με τις μέλισσες και δεν τσιμπήθηκε ούτε μια φορά. Ένα τέτοιο τρομακτικό κατόρθωμα αρκεί για το Όσκαρ καλύτερου κασκαντέρ, αλλά αλίμονο...

The Last of Us


Σίγουρα, η σειρά The Last of Us είναι εκτός της σφαίρας των κινηματογραφικών Όσκαρ αλλά στοιχηματίζουμε πως κανείς δεν πίστεψε ότι η καμηλοπάρδαλη ήταν αληθινή. Ίσως, επειδή το φόντο αυτής της σκηνής είναι πιθανότατα όλο VFX. Παρόλα αυτά, η Nabo, η 13χρονη καμηλοπάρδαλη Μασάι από τον ζωολογικό κήπο του Κάλγκαρι είναι 100% ολοζώντανη. "Μπορείς να δημιουργήσεις μια καμηλοπάρδαλη με οπτικά εφέ, αλλά δεν είναι το ίδιο", δήλωσε ο υπεύθυνος τοποθεσίας Matt Palmer στο ντοκιμαντέρ του HBO Making of The Last of Us. 

Dog Gone


Στο Dog Gone που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2023 από το Netflix, ο Rob Lowe παίζει μαζί με ένα λαμπραντόρ κατά το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας της ταινίας. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός σκύλου που περπάτησε πάνω από 111 μίλια για να βρει το δρόμο για το σπίτι του, αφού χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας στο Appalachian Trail. "Ο σκύλος είναι τόσο σπουδαίος", δήλωσε ο Lowe στο Collider για τον σκυλίσιο συμπρωταγωνιστή του. "Είναι σπουδαίος ηθοποιός. Είναι ο Daniel Day-Lewis των ηθοποιών σκύλων".

Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie


Το Monk's Last Case έχει ήδη τσεκάρει όλα τα κουτάκια φέρνοντας όλους τους αγαπημένους μας χαρακτήρες από το αστυνομικό δράμα πίσω για μια επανένωση. Το Monk's Last Case λοιπόν, μας σύστησε τον Watson, ένα κανίς προς υιοθεσία που μοιράζεται πολλές από τις μοναδικές ιδιορρυθμίες του Monk. 

The Marvels


Αν και το The Marvels περιλαμβάνει τουλάχιστον δώδεκα γατάκια, ο Νέμο και ο Τάνγκο είναι αναμφισβήτητα οι διπλοί πρωταγωνιστές της ταινίας. 

Killers of the Flower Moon


Ένα πράγμα για το οποίο πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Martin Scorsese‎‎, είναι η Eli. Η κουκουβάγια Eli εμφανίζεται σε αρκετές ονειρικές σεκάνς ως οιωνός, πετώντας μέσα σε ένα σπίτι από ένα ανοιχτό παράθυρο. Φέρεται να κέρδισε πέντε άλλες κουκουβάγιες για το ρόλο, ο οποίος ήταν ο πρώτος της. Ήταν επίσης μόλις κάτω από ενός έτους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 

Anatomy of a Fall


Δε θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο φετινός καλύτερος ηθοποιός από τα ζώα είναι ο προαναφερθείς Messi από το Anatomy of a Fall. Ο Messi ήταν ήταν όντως φανταστικός ως Snoop στην ταινία Anatomy of a Fall. Το σκυλάκι όχι μόνο εμφανίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ταινίας αλλά ήταν επίσης σημαντικό μέρος της τρίτης πράξης της. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr