Όλοι λένε πως o Robert Downey Jr. έχει σίγουρο το Όσκαρ φέτος

Όπως όλα δείχνουν, ο δημοφιλής ηθοποιός θα κάνει επιτέλους δικό του, το βραβείο που του αξίζει.

Σύμφωνα με όσα λέγονται, λίγες ώρες μόνο χωρίζουν τον Robert Downey Jr. από το πρώτο του Όσκαρ, καθώς θυμίζουμε τον πρόσφατο θρίαμβό του στα Screen Actors Guild Awards (SAG), που ως είθισται, αποτελούν τον προάγγελο των οσκαρικών νικητών.

Η ερμηνεία του ως Lewis Strauss στο Oppenheimer του Christopher Nolan όχι μόνο του χάρισε την αναγνώριση των κριτικών, αλλά τον τοποθέτησε και ως επικρατέστερο υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου στην επερχόμενη 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ στις 10 Μαρτίου 2024.

Το σημάδι των SAG

Τα βραβεία SAG, που είναι γνωστά για την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων των Όσκαρ απεφάνθησαν. Η νίκη του Cillian Murphy ως καλύτερου ηθοποιού στο SAG ενισχύει περαιτέρω τις προοπτικές της ταινίας, αν και άλλοι υποψήφιοι όπως ο Paul Giamatti και η Emma Stone μπορούν ακόμη να ελπίζουν για το θαύμα.

Η επιτυχία του Downey Jr. στο SAG έχει σημαντική βαρύτητα, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την ιστορική συσχέτιση μεταξύ των νικών στο SAG και των επακόλουθων νικών στα Όσκαρ στην κατηγορία του καλύτερου β' ανδρικού ρόλου. Τα τελευταία επτά χρόνια, ο νικητής του SAG είναι ο ίδιος που κερδίζει και το Όσκαρ σε αυτήν την κατηγορία. Δεδομένης αυτής της τάσης, οι πιθανότητες του Downey Jr. να κατακτήσει το Όσκαρ φαίνονται ελπιδοφόρες, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από βετεράνους του κλάδου, όπως ο Robert De Niro και ανερχόμενα ταλέντα όπως ο Sterling K. Brown.

Του αξίζει να αναγνωριστεί

Πέρα από τον ρόλο του στην ταινία Oppenheimer, η πιθανή νίκη του Robert Downey Jr. στα Όσκαρ συμβολίζει το αποκορύφωμα της λαμπρής καριέρας του και της πολιτιστικής του επίδρασης. Γνωστός για την εμβληματική ερμηνεία του ως Tony Stark στο franchise του Iron Man, η επιρροή του Downey Jr. εκτείνεται πολύ πέρα από την τελευταία του ερμηνεία. Θυμίζουμε ότι έχει ξαναϋπάρξει υποψήφιος το 1993 ως Charlie Chaplin, αλλά το αγαλματίδιο κατέκτησε ο Al Pacino για το περίφημο "Άρωμα Γυναίκας". Για εκείνον τότε, η απογοήτευση ήταν μεγάλη, γιατί ήταν σχεδόν σίγουρος ότι θα ανέβαινε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του. Όπως και να έχει, παρά την έλλειψη προηγούμενης οσκαρικής αναγνώρισης για τον ίδιο -αλλά και τον Christopher Nolan- η επιτυχία του Oppenheimer στα βραβεία SAG υποδηλώνει μια επάξια διάκριση που περιμένει και τους δύο καλλιτέχνες στα Όσκαρ. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.