Κι όμως, αυτή είναι η αγαπημένη σκηνή του Francis Ford Coppola από τον 'Νονό'

Αυτό μάλλον δεν το είδαμε να έρχεται.

Σαν σήμερα πριν από 52 ολόκληρα χρόνια, στις 15  Μαρτίου δηλαδή του 1972, κάνει πρεμιέρα στην Αμερική "Ο Νονός" σε σκηνοθεσία του Francis Ford Coppola και ο κινηματογράφος, δεν είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. 

Την ταινία μάλιστα αυτή, ακολούθησαν άλλες δύο, με την τριλογία σήμερα να θεωρείται μία από τις κορυφαίες στιγμές του παγκόσμιου σινεμά. Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή μέρα και τα "γενέθλια" της πρώτης ταινίας, είπαμε να τη δούμε από την οπτική του σκηνοθέτη. 

Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Francis Ford Coppola αποκάλυψε ποια είναι η αγαπημένη του σκηνή και η αλήθεια είναι, πως δεν το περιμέναμε. 

Ειδικότερα, σε μία νέα συνέντευξη στο Hollywood Insider, ο σκηνοθέτης της ταινίας μίλησε για τη δημιουργία της πιο επιδραστικής ταινίας της καριέρας του λέγοντας μεταξύ άλλων πως τότε δεν ήταν σίγουρος για το αν θα άρεσε στο κοινό. "Φοβήθηκα τόσο πολύ γιατί φαινόταν ότι δεν άρεσε στον κόσμο. Και μετά είχα αυτή την ευχάριστη έκπληξη ότι άρεσε στον κόσμο".

Όσο για το ποια σκηνή και στιγμή της ταινίας αγαπάει περισσότερο; Θα περίμενε κανείς ο σκηνοθέτης να ξεχωρίζει κάποια από τις εμβληματικές σκηνές, όπως για παράδειγμα αυτή με το κεφάλι του αλόγου. Ωστόσο, όχι. Η απάντησή του, τουλάχιστον για εμάς, δεν ήταν αναμενόμενη. 

"Νομίζω ότι η αγαπημένη μου σκηνή είναι όταν το μικρό αγόρι είναι με τον παππού του και ο Marlon του κάνει έκπληξη με το πορτοκάλι στο στόμα, στον κήπο", λέει ο Coppola.

Για τη σκηνή αυτή, ο σκηνοθέτης έχει μιλήσει και στο παρελθόν. Σε συνέντευξή του στο Playboy το 2017, ο ίδιος αποκάλυψε ότι η σκηνή με τη φλούδα πορτοκαλιού στο στόμα, που μοιράζεται ο Vito Corleone με τον εγγονό του αναπτύχθηκε από τον Marlon Brando. Ενώ μόλις ο Coppola την είδε σε δράση, ήξερε ότι έτσι ακριβώς ήθελε να γίνει... 

Να πέσει η σκηνή: 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.