Πώς η χυλόπιτα του Christopher Nolan εκτόξευσε την καριέρα του Jake Gyllenhaal

Στο μεταξύ, ούτε ο Baz Luhrmann τον ήθελε.

Ο Jake Gyllenhaal μοιράστηκε τα συναισθήματά του αναφορικά με κάποιες επαγγελματικές απορρίψεις που "έφαγε" στο παρελθόν, και πώς αυτές του έφεραν τελικά και μακροπρόθεσμα, θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, ο αστέρας του Χόλιγουντ αποκάλυψε ότι απορρίφθηκε για τον ρόλο του στο Batman Begins του Christopher Nolan και το Moulin Rouge! του Baz Luhrmann.

Ειδικότερα, σχετικά με τον ρόλο του στο Batman Begins, ο Gyllenhaal είχε έρθει αντιμέτωπος με τον Ewan McGregor και τον μελλοντικό του συμπρωταγωνιστή στο Brokeback Mountain, Heath Ledger. Μιλώντας λοιπόν στο The Howard Stern Show, ο Gyllenhaal εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν επιλέχθηκε. 

"Αυτό που ένιωσα ήταν απογοήτευση όταν δεν πήρα το 'Moulin Rouge!' Τόσο ο Heath όσο και εγώ απογοητευτήκαμε", δήλωσε ο Gyllenhaal. "Αλλά αυτός είναι ο ρόλος του Ewan McGregor. Μαθαίνεις να λες, 'Υπάρχει κι άλλος. Μπορώ να προσπαθήσω να πάω και να περάσω από οντισιόν για μια άλλη. Θα πάρω κάτι άλλο'. Κρατάς αυτή τη στάση".

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Gyllenhaal έχασε και πάλι μια άλλη μεγάλη "μάχη", αυτή τη φορά έχοντας ως αντίπαλό του τον Christian Bale για το πρώτο μέρος της τριλογίας The Dark Knight, του Christopher Nolan. Ο ίδιος όμως, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Παρόλα αυτά, η υπομονετική φύση του Gyllenhaal και το ταλέντο του ήταν αυτά που του χάρισαν στο τέλος μεγάλους ρόλους σε ταινίες όπως το Brokeback Mountain και το Jarhead. 

Συνεπώς, το γεγονός ότι κάποτε ο Christopher Nolan τον απέρριψε, συνέβαλε στην απογείωση της καριέρας του Jake Gyllenhaal κάτι δηλαδή που σίγουρα, τότε δε μπορούσε ούτε να το φανταστεί.

Με λίγα λόγια, ο Jake μας λέει πως όλα είναι για καλό, ακόμα και για τους σταρ του Χόλιγουντ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης