Πρώτο trailer του docuseries του Netflix για την τραγωδία του Τσάλεντζερ

Το Challenger: The Final Flight εξετάζει όσα οδήγησαν το διαστημικό λεωφορείο Τσάλεντζερ να διαλυθεί 73 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του το 1986.

Γράφει: Esquire Editors 04 Σεπτεμβρίου 2020

Στη δημοσιότητα έδωσε το Netflix το επίσημο τρέιλερ της αναμενόμενης σειράς ντοκιμαντέρ "Challenger: The Final Flight" η οποία εξετάζει τα όσα οδήγησαν στην τραγωδία του "Τσάλεντζερ" το 1986 και τα επακόλουθά της. Το διαστημικό λεωφορείο εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του, ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολουθούσαν στις οθόνες της τηλεόρασης την πρώτη ολοκληρωμένη αποστολή της NASA μετά την πρώτη προσελήνωση του ανθρώπου.

Η σειρά – σε τέσσερα μέρη – κάνει πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου και δίνει μια περιεκτική επισκόπηση των γεγονότων, με ιδιαίτερη έμφαση στο πλήρωμα. Το επταμελές πλήρωμα ήταν μεταξύ των πιο ποικίλων της NASA έως τότε: συμμετείχε ο Ellison Onizuka, ο πρώτος Αμερικανός ασιατικής καταγωγής που ταξίδεψε στο διάστημα, ο Ronald McNair, ένας από τους πρώτους Αφροαμερικανούς που ταξίδεψαν στο διάστημα και η δασκάλα Christa McAuliffe, που επιλέχθηκε να είναι ο πρώτος Αμερικανός απλός πολίτης που θα βρεθεί στο διάστημα (επιλέχθηκε ανάμεσα σε 11.000 δασκάλους και δασκάλες).

Σύμφωνα με την πρόγευση που μας δίνει το τρέιλερ, η "Τελευταία Πτήση" είναι ένα μίγμα πλάνων αρχείου και καινούργιων συνεντεύξεων με τα εναπομείναντα μέλη των οικογενειών των αστροναυτών για να σκιαγραφήσει τα πορτρέτα τους. Εξερευνά επίσης την προβληματική διαδικασία λήψης αποφάσεων στη NASA καθώς και τις προειδοποιήσεις που προηγήθηκαν της τραγωδίας. Εξετάζει, τέλος, τον συγκλονιστικό αντίκτυπο που είχε στην Αμερική η έκρηξη του διαστημικού λεωφορείου, με τόσα σχολιαρόπαιδα να βλέπουν ζωντανά στην τηλεόραση την εξέλιξη της απογείωσης και τα όσα ακολούθησαν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.