Αξίζει να δεις την "Ανατομία ενός Σκανδάλου" στο Netflix;

Μία ματιά στη σειρά που εμφανίζεται πρώτη στις θεάσεις του ελληνικού Netflix.

Ο David E. Kelley έχει καταφέρει να συνεχίσει την επί δεκαετίες παραγωγική καριέρα του, αναλαμβάνοντας διασκευές αισθησιακών μυθιστορημάτων που μετατρέπονται σε κάτι αντίστοιχο για τις ανάγκες της τηλεόρασης, όπως για παράδειγμα τα Big Little Lies και The Undoing. Συνήθως αφορούν σε ανθρώπους της ανώτερης τάξης που φαινομενικά ζουν ειδυλλιακές ζωές, μέχρι που ένα σκάνδαλο που συνήθως βασίζεται σε κάποιο ειδεχθές έγκλημα, ανατρέπει τα πάντα. Το τελευταίο του πρότζεκτ λοιπόν, Anatomy of a Scandal (Ανατομία ενός Σκανδάλου) δε διαφέρει. 

Η πλοκή

Καθώς η μεγαλοδικηγόρος Kate Woodcroft (Michelle Dockery) γιορτάζει δουλεύοντας στην επόμενη υπόθεσή της, η Sophie Whitehouse (Sienna Miller) παρευρίσκεται στο πάρτι γενεθλίων του συζύγου μιας φίλης της. Εκεί μαθαίνει κάτι για το σύζυγό της, James (Rupert Friend), ο οποίος είναι υπουργός Εσωτερικών και ένα από τα πρόσωπα της κυβέρνησης με στενούς δεσμούς με τον πρωθυπουργό. 

>Διάβασε ακόμη: Οι νέες σειρές της άνοιξης

Συγκεκριμένα, πρόκειται να βγει στη δημοσιότητα το γεγονός ότι διατηρούσε πολύμηνη σχέση με μία υφισταμένη του, την Olivia Lytton (Naomi Scott), η οποία έληξε μόλις λίγες εβδομάδες πριν. Εκείνος λέει στη Sophie ότι "τα σκάτωσε", εκείνη προσπαθεί μάταια να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Ξέρει πως διακυβεύονται άπειρα πράγματα εάν και εφόσον αποφασίσει να τον εγκαταλείψει. 

Αξίζει να δεις την "Ανατομία ενός Σκανδάλου" στο Netflix;Ana Cristina Blumenkron

Ο James από την άλλη, προτείνει να αφήσει στην άκρη την πολιτική για να αφοσιωθεί στη Sophie και την οικογένειά τους, γεγονός που φαίνεται να μαλακώνει λίγο τη στάση της. Τα πράγματα όμως, παίρνουν διαφορετική τροπή όταν η υπόθεση περνάει στα χέρια της Kate.

Να το δω τελικά;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως αυτό το κείμενο το γράφει άνθρωπος που αγαπά μυστήρια, σκάνδαλα και δικαστικές υποθέσεις στις σειρές, ενώ συμπαθεί επίσης αφόρητα τη Lady Mary του Downton Abbey (τη Michelle Dockery ντε!).

Anatomy of a ScandalAna Cristina Blumenkron

Στην προκειμένη περίπτωση, η σειρά που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Sarah Vaughn από το 2018, δε ρολάρει γρήγορα από την αρχή. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά από ανειλικρινείς συγγνώμες του James, ο οποίος επιμένει ότι η εξωσυζυγική σχέση δε σημαίνει τίποτα, παρότι φαίνεται να διατηρεί μερικές τρυφερές αναμνήσεις.

Anatomy of a ScandalAna Cristina Blumenkron

Ύστερα από την πλευρά της η Sophie, άσχετα από το αν κατορθώνει να διατηρήσει την ψυχραιμία της, είναι κάπως περίεργο που δε διακρίνει τα ψέματα του James, το ενδεχόμενο βέβαια να στρουθοκαμηλίζει δεν αποκλείεται. Όταν το πραγματικό σκάνδαλο βγαίνει στη φόρα στο δικαστήριο, τα πράγματα σκουραίνουν. 

>Διάβασε ακόμη: Αξίζει τελικά να δεις το "Επιχείρηση Άνταμ" στο Netflix;

Οι σκηνές στο δικαστήριο είναι αρκετά διασκεδαστικές, καθώς γνωρίζουμε επιτέλους το χαρακτήρα του Dockery, δε μένουμε απλά στα εκτελεστικά της καθήκοντα. Η Miller επίσης, δεν είναι καθόλου κακή, ούτε ο Friend ως γλοιώδης πολιτικός. Ναι, η σειρά σώζεται αρκετά από τις ερμηνείες των τριών τους. Ο Kelley ωστόσο, είναι σα να ακολουθεί ένα οικείο μονοπάτι μετά το The Undoing και η πλοκή ενδεχομένως να μην δείχνει τη σοβαρότητα που αρμόζει στο θέμα της σεξουαλικής επίθεσης. Γι᾽αυτόν το λόγο κυρίως, τείνουμε προς το όχι. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος