Η σειρά με τις περισσότερες θεάσεις στο αγγλόφωνο Netflix γυρίστηκε στη Βαρκελώνη

Ένα συναρπαστικό crime drama, σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία.

Esquire Team
Γράφει: Μάνος Νομικός 04 Σεπτεμβρίου 2023

Ποια είναι η Erin Carter; Και γιατί μία ισπανική σειρά βρίσκεται στην κορυφή του Netflix και σε περισσότερες από 60 χώρες; Μία γυναίκα, που θα τη συναντήσουμε με το όνομα Erin Carter, αφήνει τη ζωή της στην Αγγλία και φεύγει τις πρώτες πρωινές ώρες με μία ψαρόβαρκα. Μαζί της και ένα μικρό κορίτσι. Παίρνοντας μαζί της μόνο μία μικρή βαλίτσα, βιάζεται, φαίνεται ότι θέλει να το σκάσει από κάτι ή από κάποιον. Μπροστά στο χρόνο, βρίσκουμε την Erin Carter να δουλεύει ως αναπληρώτρια δασκάλα και να μένει στη Βαρκελώνη με τον σύζυγο Jordi και τη μικρή τους κόρη, Harper.

Η Erin έχει καταφέρει να φτιάξει μία νέα ζωή στο παραθαλάσσιο προάστιο Santa Alma, μέχρι που μία μέρα βρίσκεται εν μέσω μίας ληστείας στο τοπικό σουπερμάρκετ και εξουδετερώνει μόνη της τους ένοπλους ληστές. Ένας από τους ληστές φαίνεται να την αναγνωρίζει και η ζωή της Erin παίρνει μία νέα απροσδόκητη τροπή.

Η νέα σειρά επτά επεισοδίων του Netflix, έρχεται από τους παραγωγούς του The Crown, σε συνεργασία με την ισπανική Palma Pictures. Μπορεί να είναι μία διεθνής παραγωγή, τα γυρίσματα, όμως, πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στη Βαρκελώνη και στην παραθαλάσσια πόλη Σίτζες (με εξαίρεση κάποιες σκηνές στο πρώτο επεισόδιο που γυρίστηκαν στην Αγγλία). Πολλοί από τους συντελεστές και τους ηθοποιούς είναι επίσης Ισπανοί.

Συνδυάζοντας το οικογενειακό δράμα με βάθος χαρακτήρων με το crime και το μυστήριο, η σειρά κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή του Netflix σε περισσότερες από 60 χώρες, όπως και στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω της τίτλους όπως Depp V Heard και Painkiller. Το Who is Erin Carter? κυκλοφόρησε στις 24 Αυγούστου και μόλίς στις πρώτες μέρες προβολής την είδαν περισσότεροι από 13.4 εκατομμύρια θεατές – λογαριασμοί.

Το cast του Who is Erin Carter?

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η 33χρονη κουρδο-σουηδή ηθοποιός Evin Ahmad, που στο πρόσφατο παρελθόν, μάλιστα, έχει προταθεί για δύο βραβεία Guldbagge, τα αντίστοιχα σουηδικά Oscar, ενώ κέρδισε και το βραβείο Shooting Star στο Berlin International Film Festival το 2022. Τη θυμόμαστε μέσα από τους ρόλους της στις σειρές The Rain, Quicksand και Snabba Cash.

Στο ρόλο της κόρης εμφανίζεται η μικρή Indica Watson (με περάσματα σε σειρές όπως Sherlock και Deep State), ενώ τον σύζυγο υποδύεται ο Sean Teale (από το Skins).

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.