15 πολυαναμενόμενες σειρές για να 'λιώσεις' αυτό το φθινόπωρο

Οι ξένες σειρές που αξίζουν τον χρόνο σου στο ξεκίνημα της σεζόν.

Esquire Team
Γράφει: Μάνος Νομικός 20 Σεπτεμβρίου 2023

Το φετινό τηλεοπτικό τοπίο είναι διαφορετικό από άλλες χρονιές μετά την ιστορική απεργία των σεναριογράφων και ηθοποιών του Χόλιγουντ. Είναι αναμενόμενο, πολλές τηλεοπτικές σειρές – και ταινίες – να αλλάξουν ημερομηνίες κυκλοφορίας, να μπαίνουν στα "προσεχώς", ενώ κάποιες από αυτές έχουν δει τα γυρίσματα τους να μένουν στη μέση. Όπως και να έχει, δεκάδες νέες σειρές – πολλές φρέσκες, καθώς και αρκετές που επιστρέφουν με νέες σεζόν – θα αρχίσουν να προβάλλονται – ήδη κάποιες άρχισαν να παίζονται - στις δημοφιλείς streaming πλατφόρμες.

Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε ποιες από τις παρακάτω 15 τηλεοπτικές αξίζουν πραγματικά τον χρόνο σου.

The Changeling (Apple TV+ / 8 Σεπτεμβρίου)

Η νέα σειρά του Apple TV+ παρουσιάζεται σαν ένα παραμύθι για μεγάλους και η δράση της τοποθετείται σε μία Νέα Υόρκη που δεν ήξερες ότι υπάρχει. Πασπαλισμένη με τρόμο, φαντασία και οικογενειακό δράμα, μοιάζει σίγουρα δελεαστική. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η ελληνικής καταγωγής Melina Matsoukas, που έχει σκηνοθετήσει την πλειοψηφία των βίντεο κλιπ της Beyoncé και της Rihanna.

The Walking Dead: Daryl Dixon (AMC / 10 Σεπτεμβρίου)

Νόμιζες ότι θα γλιτώσεις από το The Walking Dead; Μπορεί η σειρά να ολοκληρώθηκε πέρσι με κρότο αλλά όλο και κάποια spin-off και συνέχειες θα συνεχίσουν να μας απασχολούν. Κάπως έτσι, ο Daryl Dixon (Norman Reedus) ξεβράζεται στις γαλλικές ακτές, εκεί που ξεκίνησε η πανδημία των ζόμπι, χωρίς να θυμάται πώς και γιατί βρέθηκε εκεί.

The Morning Show (Apple TV+ / 13 Σεπτεμβρίου)

Το Morning Show αποδείχθηκε η πιο απολαυστική και εύστοχη δραματική σειρά των τελευταίων ετών. Με ένα all-star cast πρωταγωνιστών, Reese Witherspoon. Jennifer Aniston, Steve Carell, Mark Duplass, εξετάζει τις σχέσεις και τη δυναμική που αναπτύσσονται ανάμεσα στους παρουσιαστές, στελέχη και εργαζόμενους σε ένα μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο στη Νέα Υόρκη, με τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από έναν παρουσιαστή να "πέφτουν σαν βόμβα". Στις 13 Σεπτεμβρίου έκανε πρεμιέρα ο τρίτος κύκλος με τα δύο πρώτα επεισόδια.

The Other Black Girl (Hulu / 13 Σεπτεμβρίου)

Μας παρουσιάζεται ως μία κωμωδία με πολλά στοιχεία δράματος, θρίλερ και μυστηρίου. Μπορούν να δέσουν όλα αυτά μαζί; Η Nella Rogers είναι η μοναδική μαύρη υπάλληλος σε ένα μεγάλο εκδοτικό οίκο της Νέας Υόρκης. Νιώθει κάπως αποξενωμένη, μέχρι τη στιγμή που προσλαμβάνεται μία δεύτερη μαύρη υπάλληλος, η Hazel-May, που δε διστάζει να πει τη γνώμη της για τα κακώς κείμενα που βλέπει στην εταιρεία. H Nella είναι ενθουσιασμένη με την άφιξή της στην αρχή, αλλά τελικά θα αποδειχθεί καλή φίλη ή εχθρός;

Wilderness (Amazon Prime / 15 Σεπτεμβρίου)

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της B. E. Jones, το Wilderness έρχεται να βάλει φωτιά στο ζευγάρι των Βρετανών Liv (Jenna Coleman) και Will (Oliver Jackson-Cohen). Προς τα έξω, φαντάζουν ως το ιδανικό ζευγάρι, έχουν τα πάντα στρωμένα, χρήμα και καριέρα στη Νέα Υόρκη, μέχρι που η Liv μαθαίνει ότι ο Will δεν είναι και τόσο πιστός. Ένα road trip σε ένα εθνικό πάρκο των ΗΠΑ, μέσα στην άγρια φύση – παρέα με ένα άλλο ζευγάρι – θα γίνει η αφορμή για να θέσει η Liv ένα σχέδιο εκδίκησης.   

American Horror Story: Delicate (FX / Hulu / 20 Σεπτεμβρίου)

Φτάσαμε αισίως στη 12η σεζόν της βραβευμένης ανθολογίας τρόμου. Και τι μας περιμένει... Η σπάνια εμφάνιση της Kim Kardashian σε μία σειρά μυθοπλασίας, πόσω μάλλον σουρεαλιστικού τρόμου. Στο trailer, που φέρνει λίγο στο original Dead Ringers, τη βλέπουμε να δίνει συμβουλές στην ανερχόμενη ηθοποιό Anna Victoria Alcott (Emma Roberts). Η τελευταία, προσπαθεί να ξεκινήσει τη δική της οικογένεια μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Την τριάδα των πρωταγωνιστριών συμπληρώνει η Cara Delevingne.

The Continental: From the World of John Wick (Peacock / 22 Σεπτεμβρίου)

Μία spin-off σειρά από τα σπλάχνα του action κινηματογραφικού franchise John Wick, είναι περισσότερο από καλοδεχούμενη. Μόνο που εδώ, δεν πρωταγωνιστεί ο Keanu Reeves αλλά ο Colin Woodell στο ρόλο του Winston Scott σε νεαρή ηλικία (στις ταινίες τον υποδυόταν ο Ian McShane). Ο Winston Scott, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι στενός φίλος του John Wick και ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων The Continental, που λειτουργούν σαν ουδέτερο έδαφος για τα μέλη του υπόκοσμου. Σε σημαντικό ρόλο εμφανίζεται και ο Mel Gibson.

Krapopolis (Fox / 24 Σεπτεμβρίου)

Ο δημιουργός των Community και Rick and Morty, Dan Harmon, επιστρέφει με μία νέα animated σειρά όπου μία δυσλειτουργική οικογένεια από θνητούς, θεούς και τέρατα συναντιούνται σε μία πόλη στην αρχαία Ελλάδα. Η σειρά έχει ανανεωθεί για άλλες δύο σεζόν, πριν καν προβληθούν τα πρώτα επεισόδια.

Gen V (Amazon Prime / 29 Σεπτεμβρίου)

Ένα spin-off της σούπερ... superhero – με μία λόξα – σειράς The Boys. Εδώ, οι superheroes ή αλλιώς supes, η πρώτη γενιά από αυτούς, είναι νεαροί που παίρνουν μέρος σε battle royal δοκιμασίες και μάχες για να φτάσουν στο υψηλότερο ranking στο Πανεπιστήμιο Κατά της Εγκληματικότητας Godolkin. Ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους και έρχονται μπροστά σε ηθικά διλήμματα.

Found (NBC / 3 Οκτωβρίου)

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 600 χιλιάδες άνθρωποι δηλώνονται ως εξαφανισμένοι στις ΗΠΑ, χωρίς να δίνεται η δέουσα βαρύτητα στις υποθέσεις των ανθρώπων από μειονοτικές ομάδες και Αφροαμερικανούς. Η Gabi Mosley (Shanola Hampton) και η ομάδα της έρχεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση και να ρίξει περισσότερο φως στις υποθέσεις εξαφανισμένων ανθρώπων. Έχουν προσωπικά βιώματα, ως άνθρωποι που βρέθηκαν κάποια στιγμή και οι ίδιοι στην ίδια θέση, του εξαφανισμένου προσώπου.  

The Fall of the House of Usher (Netflix / 12 Οκτωβρίου)

O Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Doctor Sleep) παραμένει σταθερός στον τρόμο και το παραφυσικό και αυτή τη φορά ακουμπά μία μικρή ιστορία του διάσημου ποιητή Edgar Allan Poe. Σε πιο gothic horror drama μονοπάτια φανταζόμαστε -τα έχει άλλωστε περπατήσει με επιτυχία και αυτά- ο διευθυντής μίας μεγάλης και διεφθαρμένης φαρμακευτικής εταιρείας έρχεται αντιμέτωπος με ερωτήματα από τη στιγμή που τα παιδιά αρχίζουν να πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Frasier (Paramount+ / 12 Οκτωβρίου)

Χρειαζόμαστε όλα αυτά τα sequels και spin-off σειρών από τα '90s; Ας περιμένουμε να δούμε τι ψάρια πιάνει η αναβίωση της δημοφιλούς – κυρίως στις ΗΠΑ – κωμικής σειράς Frasier (1993-2004). Ο ραδιοφωνικός παραγωγός – ψυχολόγος Frasier Crane (Kelsey Grammer) επιστρέφει στη Βοστόνη από το Σιατλ για να περάσει περισσότερο χρόνο με το γιο του. Έχει αφήσει πίσω του τις ημέρες του ραδιοφώνου. Ή μήπως όχι;

Lessons in Chemistry (Apple TV+ / 13 Οκτωβρίου)

Αναμένεται να είναι η πιο γλυκιά σειρά της σεζόν. Η Brie Larson υποδύεται την Elizabeth Zott που θέλει να γίνει επιστήμονας αλλά η αμερικανική πατριαρχική κοινωνία του '50, μπαίνει εμπόδιο μπροστά σε αυτό το όνειρο. Όταν η Elizabeth, έγκυος και μόνη, απολύεται και από το εργαστήριο που δουλεύει, βρίσκει δουλειά παρουσιάστριας σε μία εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση και ίσως τον προορισμό που έψαχνε. Συνδυάζεται η μαγειρική με την επιστήμη; Θα δει κανείς την εκπομπή της;

Scott Pilgrim Takes Off (Netflix / 17 Νοεμβρίου)

Τις φοβόμαστε τις animated μεταφορές γνωστών ταινιών. Πόσω μάλλον στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με μία σούπερ αγαπημένη ταινία σαν το cult αριστούργημα Scott Pilgrim vs. The World του 2010. O Scott Pilgrim (Michael Cera) είναι ένας ερασιτέχνης μουσικός που θέλει να κερδίσει σε ένα μουσικό διαγωνισμό και την ίδια στιγμή να "μονομαχήσει" με τους επτά πρώην της νέας του κοπέλας. Το θετικό είναι ότι οι πρωταγωνιστές της ρομαντικής κωμικής ταινίας δίνουν τις φωνές τους και στην animated σειρά. Για να δούμε...

Fargo (FX / Hulu / 21 Νοεμβρίου)

Η 5η σεζόν της μαύρης κωμωδίας και αστυνομικού δράματος Fargo εξελίσσεται στη Minessota και στη North Dakota, όπως δηλαδή μας έχει συνηθίσει αυτή η σειρά ανθολογίας τόσα χρόνια: φόνοι, μυστήριο και απίθανοι χαρακτήρες σε ένα χιονισμένο σκηνικό. Η Juno Temple παίζει την Dorothy 'Dot' Lyon, μία φαινομενικά απλή νοικοκυρά που βλέπει το σκοτεινό παρελθόν της να βγαίνει στην επιφάνεια μετά από μία έντονη διαμάχη με τις τοπικές αρχές. Κάπου εκεί, εμφανίζεται ο σερίφης Roy Tillman (ο Jon Hamm απο τη σειρά Mad Men), να την ψάχνει...

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης