Bodies, η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το Dark

Τέσσερις ντετέκτιβ. Τέσσερις χρονολογίες. Ένα πτώμα. Η νέα σειρά του Netflix έρχεται για να μας στοιχειώσει.

Δεν πρέπει να έχεις παράπονο, οι crime δραματικές σειρές στις streaming πλατφόρμες είναι άπειρες και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι η σωστή επιλογή. Ποια από όλες αυτές θα δεις πρώτη; Ποια σειρά είναι κοντά στα γούστα σου; Θέλεις μία παραδοσιακή whodunit σειρά στα χνάρια της Agatha Christie ή κάτι πιο μοντέρνο που τοποθετείται στο μέλλον ή σε κάποιο χιονισμένο χωριό στην Ισλανδία; Ναι, χρειάζεσαι και αρκετό ελεύθερο χρόνο για να τις δεις όλες αυτές. Σημείωσε μία νέα crime σειρά που κυκλοφορεί στο Netflix στις 19 Οκτωβρίου και έχει τον τίτλο Bodies. Ίσως, οι φίλοι της σειράς Dark, θα τη λατρέψουν.

Λίγα λόγια για το Bodies

To Bodies βασίζεται στα ομώνυμα κόμικς του βρετανού συγγραφέα κόμικς Si Spencer – δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή του 2021 σε ηλικία 59 χρονών – που κυκλοφόρησαν το 2014 και το 2015 σαν limited σειρά από τη Vertigo (imprint της DC Comics).

Σε αντίθεση με το Dark που ήταν γερμανική παραγωγή, για την ακρίβεια, η πρώτη γερμανόφωνη original σειρά του Netflix, με τεράστια αποδοχή και αποθεωτικές κριτικές, το Bodies μας προϊδεάζει για κάτι άκρως βρετανικό και ατμοσφαιρικό.

Διαβάζουμε στη σύνοψη: Όταν ένα πτώμα –το ίδιο πτώμα– εντοπίζεται στην Longharvest Lane του Ανατολικού Λονδίνου το 1890, το 1941, το 2023 και το 2053, ένας ντετέκτιβ από κάθε εποχή πρέπει να το ερευνήσει. Καθώς προκύπτουν συσχετισμοί μεταξύ των δεκαετιών, οι ντετέκτιβ σύντομα ανακαλύπτουν ότι οι έρευνές τους συνδέονται και ότι ένας αινιγματικός πολιτικός ηγέτης, ο Elias Mannix (Stephen Graham), αποκτά όλο και πιο κεντρικό ρόλο. Είχε κάποιο ρόλο στη δολοφονία; Ή παίζει κάτι πιο σκοτεινό; Για να λύσουν το μυστήριο, οι τέσσερις ντετέκτιβ μας πρέπει με κάποιο τρόπο να συνεργαστούν και να αποκαλύψουν μια συνωμοσία που διαρκεί πάνω από 150 χρόνια.

Bodies

Σαν ιστορία, ακούγεται απίθανη. Θα καταφέρει ο δημιουργός της σειράς, Paul Tomalin, να μπει στο πνεύμα των κόμικς του Si Spencer; Το καστ της σειράς υπόσχεται για κάτι συναρπαστικό, με πρωταγωνιστή τον Stephen Graham (ο καλύτερος βρετανός ηθοποιός της τελευταίας 15ετίας; ), την ισραηλινή ηθοποιό Shira Haas που γνωρίσαμε στη σειρά Unorthodox, Jacob Fortune-Lloyd (The Three Musketeers: D'Artagnan), Kyle Soller, Αmaka Okafor.

Το Bodies θα αρχίσει να προβάλλεται στο Netflix στις 19 Οκτωβρίου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης