Chuck Lorre, ο άνθρωπος πίσω από τις αγαπημένες μας κωμωδίες

Μεταξύ αυτών, το τιτανοτεράστιο Big Bang Theory.

Οι δημιουργοί των σειρών συχνά παραμένουν αφανείς, με τους ηθοποιούς να κλέβουν σχεδόν αυτονόητα όλη τη δόξα. Όταν όμως, έχεις υπογράψει ένα σωρό πολυβραβευμένες επιτυχίες, το ενδεχόμενο της απλής σύμπτωσης παύει να υπάρχει. Ακριβώς αυτό ισχύει για έναν τύπο που είναι υπεύθυνος για μερικές από τις δημοφιλέστερες κωμικές σειρές στην τηλεόραση παγκοσμίως· το όνομα του Chuck Lorre, δεν ακούγεται όσο συχνά θα έπρεπε, πόσω μάλλον στην Ελλάδα όπου είναι σχεδόν παντελώς άγνωστος.

Στο λαμπρό μωσαϊκό των sitcoms, ο Chuck Lorre ξεχωρίζει. Το "χαρτοφυλάκιό" του αποτελεί απόδειξη της δημιουργικής του ικανότητας, ένα καλειδοσκόπιο από χιούμορ και ευφυΐα που ξεπερνά τα όρια. Με ένα πλήθος σειρών στο ενεργητικό του, η κληρονομιά του Lorre θα έπρεπε να έχει εκτιμηθεί περισσότερο. Στη χώρα μας, τα "προϊόντα" του, έχουν γεμίσει τα απογεύματα των σαββατοκύριακών μας.

Αν λοιπόν αναζητάς γέλιο, συντροφικότητα και μια δόση από την ιδιοφυΐα του Chuck Lorre, οι παρακάτω σειρές που κατά πάσα πιθανότητα ξέρεις, θα σε καλύψουν απόλυτα. Ναι, είναι δικά του δημιουργήματα.

Two and a Half Men (2003-2015)

Το σκληρό χιούμορ του Two and a Half Men κυριάρχησε μέχρι την αποχώρηση του Charlie Sheen, μετά την οποία η ποιότητά του έπεσε κατακόρυφα. Η άλλοτε θορυβώδης σειρά δεν κορυφώθηκε όπως της άξιζε, όμως παραμένει απίστευτα διασκεδαστική ακόμη και σήμερα. Ακόμη και με τον Ashton Kutcher.

The Big Bang Theory (2007-2019)

Το The Big Bang Theory, η εμβληματική κωμική σειρά, άφησε ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο της τηλεόρασης. Με το μείγμα της geeky ευφυΐας και της συγκινητικής δυναμικής των ζευγαριών, κατάφερε και άλλαξε το coolness status για την ευφυΐα. Κάθε χαρακτήρας, από τον ιδιόρρυθμο Sheldon μέχρι τη γοητευτική Penny, συνέβαλε στη σταθερή απήχησή της, καθιστώντας την πιθανώς το κορυφαίο επίτευγμα του Chuck Lorre. Σίγουρα, το κορυφαίο από εμπορική σκοπιά.

Mike & Molly (2010-2017)

Η απίθανη ιστορία αγάπης δύο υπέρβαρων ατόμων, μπορεί να ξεκίνησε ως τέχνασμα, αλλά εξελίχθηκε σε μια συγκινητική κωμική σειρά που κράτησε έξι ολόκληρα χρόνια. Ενώ οι υποστηρικτικοί χαρακτήρες παραπαίουν, η ποιότητα της σχέσης του Mike και της Molly μάς κράτησε καθηλωμένους.

Young Sheldon (2017)

Ένα spin-off που έγινε σωστά και δίνει νέα πνοή στο origin story του Sheldon Cooper από το The Big Bang Theory. Εξισορροπώντας το χιούμορ με τις δυναμικές οικογενειακές σχέσεις, αποτελεί μια απόδειξη της αξίας των στενών συγγενικών δεσμών μέσα από τις εκκεντρικότητες της ζωής.

Ο Lorre ετοιμάζει ακόμα ένα spinoff, που θα βασίζεται στο The Big Bang Theory, όμως δεν έχουν γίνει γνωστές έως τώρα περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Όταν έρθει η ώρα του, θα προσγειωθεί στο Max (πρώην HBO Max).

The Kominsky Method (2018-2021)

Το The Kominsky Method αντικατοπτρίζει τους αγώνες ενός γερασμένου ηθοποιού που αναζητά μια αναγέννηση στη σύγχρονη εποχή. Αν και πολλά υποσχόμενη, ήταν αρκετά σύντομη και δεν πρόλαβε να "ανοίξει τα φτερά της". Αυτό το διαμάντι του Lorre, με πρωταγωνιστές τον Michael Douglas και τον Alan Arkin ξεφεύγει αρκετά από το παραδοσιακό καλούπι του δημιουργού.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr