Αλήθεια, κατάλαβε κανείς ότι το Apple TV+ αύξησε τη συνδρομή του;

Τώρα και η Apple στο "παιχνίδι" της αύξησης τιμών των streaming υπηρεσιών.

9,99 ευρώ το μήνα. Τόσο κοστίζει πλέον η συνδρομή του Apple TV+, καθώς η εταιρεία από το Cupertino φαίνεται πως ακολουθεί τις άλλες πλατφόρμες σχετικά με τη στρατηγική και την αναδιοργάνωση των διαθέσιμων επιλογών για τη συνδρομή της. Το Netflix κινήθηκε πρώτο, καθώς οι άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και παρακολουθούσαν. Ας μιλήσουμε για τους νέους κανόνες για τους συνδρομητές: η στρατηγική, που τέθηκε σε εφαρμογή για να αυξηθούν τα έσοδα και να καθησυχαστούν οι επενδυτές, φαίνεται πως λειτούργησε. Ήταν θέμα χρόνου να ακολουθήσουν το Disney Plus, η Paramount Plus (διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω της Cosmote TV) και, χωρίς πολλές φανφάρες, το Apple TV+.

Μικρότερος κατάλογος, αλλά ποιοτικός

Το Apple TV+ προσφέρει λιγότερο περιεχόμενο από τα αντίστοιχα προγράμματα, αλλά είναι φτιαγμένο με μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα και, κυρίως, πρωτότυπο. Το Killers of the Flower Moon (που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στους κινηματογράφους) και το Napoleon θα φτάσουν επίσης στην πλατφόρμα τους επόμενους μήνες. Λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα των ονομάτων (σκηνοθετούνται, αντίστοιχα, από τον Martin Scorsese και τον Ridley Scott), η χρονική στιγμή δεν μπορεί να είναι τυχαία: για να τις παρακολουθήσει κανείς, θα πρέπει να πληρώνει 9,99 ευρώ το μήνα και όχι πλέον 6,99 (+43%).

Όπως το Amazon Prime Video, έτσι και το Apple TV+ προβάλλει διαφημίσεις πριν από την έναρξη του περιεχομένου που έχει επιλεγεί για προβολή, αλλά πρόκειται για διαφημίσεις για τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες του καταλόγου. Το Netflix, αντίθετα, σε κάποιες περιοχές, παρέχει μια συνδρομητική ζώνη με διαφημίσεις για προϊόντα εκτός του ιστότοπου. Χάρη σε αυτές, η εταιρεία εξάγει μεγαλύτερη αξία ανά χρήστη από ό,τι η ζώνη συνδρομής χωρίς διαφημίσεις.

Είναι πιθανό ότι σε αυτό το σημείο η Apple θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο να προσφέρει στους χρήστες μια φθηνότερη συνδρομή, αλλά με διαφημίσεις. Τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία του Netflix έδειξαν ότι παρά την αυστηροποίηση των κωδικών πρόσβασης και τις νέες επιλογές συνδρομής, ο αριθμός των συνδρομητών αυξήθηκε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης