Όσα γνωρίζουμε για την 5η σεζόν του Stranger Things

Η ανυπομονησία κορυφώνεται, καθώς πλησιάζει η πρεμιέρα της πέμπτης σεζόν.

Πριν από λίγο καιρό, ο λογαριασμός Stranger Writers X στο Χ (πρώην Twitter) δημοσίευσε μια φωτογραφία από το σενάριο της πέμπτης σεζόν του Stranger Things, με μια εναρκτήρια σκηνή που θέτει τα θεμέλια για τις υπερφυσικές συγκινήσεις της σειράς που έχουμε αγαπήσει. Η σκηνή περιγράφεται ως εξής: "Σκοτάδι. Ο ήχος του κρύου ανέμου. Τα δέντρα βογκούν. Και... η φωνή ενός παιδιού. Τραγουδώντας ένα οικείο τραγούδι". Θα μπορούσε αυτό το τραγούδι να είναι το Running Up That Hill της Kate Bush;


Καθώς περιμένουμε με ανυπομονησία την επιστροφή των αγαπημένων μας κατοίκων του Hawkins, το καστ προετοιμάζεται. Ο Noah Schnapp, ο οποίος υποδύεται τον Will Byers, αποκάλυψε αρχικά ότι τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν τον Μάιο του 2023. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη απεργία της SAG-AFTRA προκάλεσε την προσωρινή παύση της παραγωγής, αφήνοντας τους fans σε αγωνία.

Το σίγουρο είναι ότι η πέμπτη σεζόν θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο της αγαπημένης σειράς, όπως επιβεβαίωσαν οι αδελφοί Duffer σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους θαυμαστές μέσω του The Hollywood Reporter. Δήλωσαν: "Πριν από επτά χρόνια, σχεδιάσαμε την πλήρη ιστορία του Stranger Things. Εκείνη την εποχή, προβλέψαμε ότι θα διαρκούσε τέσσερις με πέντε σεζόν. Αποδείχτηκε πολύ μεγάλη για να την αφηγηθούμε σε τέσσερις, αλλά -όπως θα δείτε και μόνοι σας- τώρα πλησιάζουμε στο φινάλε μας".

Με το σκηνικό έτοιμο, ας do;yme όλα τα στοιχεία, που γνωρίζουμε έως τώρα για την πέμπτη σεζόν του Stranger Things.

Ακολουθούν spoilers από τις πρώτες τέσσερις σεζόν.

Ο αριθμός των επεισοδίων

Η πέμπτη σεζόν θα μας φέρει τον γλυκόπικρο αποχαιρετισμό στο Hawkins με συνολικά οκτώ επεισόδια. Ενώ προετοιμαζόμαστε για αυτό το τελευταίο ταξίδι, υπάρχει μια παρατεταμένη αίσθηση ανησυχίας, ειδικά δεδομένου του ιστορικού της σειράς με τις σπαρακτικές απώλειες. Ο τραγικός θάνατος του Eddie Munson έχει προετοιμάσει τους θαυμαστές για άλλο ένα συναισθηματικό rollercoaster, καθώς το καστ αφήνει υπονοούμενα και για άλλους ενδεχόμενους θανάτους χαρακτήρων. Η Maya Hawke, που υποδύεται τη Robin, εξέφρασε την προθυμία της να αντιμετωπίσει έναν ηρωικό θάνατο, τροφοδοτώντας περαιτέρω τις ανησυχίες μας. Είπε: "Είναι η τελευταία σεζόν, οπότε πιθανότατα να πεθάνουν χαρακτήρες".

Ο ενθουσιασμός για την πέμπτη σεζόν αυξάνεται με την ανακοίνωση ότι η Linda Hamilton, γνωστή για τον ρόλο της στον Εξολοθρευτή, θα ενταχθεί στο σύνολο. Η παρουσία της στο Hawkins εγείρει ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η πόλη στη μάχη κατά των υπερφυσικών δυνάμεων.

Η μοίρα του Eddie

Η μοίρα του Eddie παραμένει αντικείμενο εικασιών. Ο Joseph Quinn, ο ηθοποιός πίσω από τον χαρακτήρα, εξέφρασε την προθυμία του να επιστρέψει στο Hawkins. Τα σχόλιά του υποδηλώνουν ότι ενώ η ιστορία του Eddie μπορεί να έχει ειπωθεί εν μέρει, ίσως υπάρχει πιθανότητα επιστροφής.

Ο θάνατος του Eddie, ωστόσο, σίγουρα θα επηρεάσει την ομάδα, ιδιαίτερα τον Dustin, ο οποίος έγινε μάρτυρας του τραγικού τέλους του φίλου του. Ο Gaten Matarazzo, ο οποίος υποδύεται τον Dustin, είπε πως αυτή η τραυματική εμπειρία θα αφήσει μόνιμα σημάδια στον χαρακτήρα του.

Το μέλλον του Hawkins και η μεταμόρφωση της Eleven

Η πέμπτη σεζόν αναμένεται να εντείνει τη σύγκρουση μεταξύ του Hawkins και του Upside Down. Οι συνέπειες της ένωσης των δύο κόσμων, με τα διαστατικά ρήγματα, φαίνεται πως θα είναι ακόμη πιο σημαντικές, μετατρέποντας την πόλη σε εφιαλτικό τοπίο. Το τελευταίο πλάνο υποδηλώνει την επικείμενη καταστροφή, με απόκοσμα σύννεφα και μαραμένα λουλούδια.

Καθώς η ομάδα προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση, οι δυνάμεις της Eleven είναι έτοιμες να εξελιχθούν. Μπορεί να γίνει ακόμη πιο δυνατή, ίσως με κάποια εξωτερική βοήθεια. Εικάζεται ότι είτε ο Will, είτε η Max μπορεί επίσης να αναπτύξουν υπερφυσικές ικανότητες, προσθέτοντας πολυπλοκότητα στους χαρακτήρες τους και βοηθώντας στη μάχη κατά του Vecna. Η ακριβής φύση αυτών των ικανοτήτων παραμένει ένα μυστήριο και οι fans ανυπομονούν να δουν την έκταση των δυνάμεών τους.

Αποκάλυψη μυστικών

Τα μυστήρια συνεχίζουν να ξετυλίγονται, καθώς η σειρά πλησιάζει στο τέλος της. Το ενδιαφέρον σχόλιο του Noah Schnapp ως προς το γιατί ήταν ο Will το πρώτο θύμα του Mind Flayer κεντρίζει την περιέργειά μας, υπονοώντας κρυφές αποκαλύψεις. Ο Jamie Campbell Bower, ο ηθοποιός πίσω από τον Vecna, επιβεβαίωσε την επιστροφή του χαρακτήρα του, υποδηλώνοντας μια ακόμα βαθύτερη εξερεύνηση της ανθρώπινης μεριάς του Vecna. 

Καθώς ξεκινάμε το τελευταίο ταξίδι στον αινιγματικό κόσμο του Stranger Things, ένα πράγμα είναι σαφές: το διακύβευμα δεν ήταν ποτέ υψηλότερο. Με μια συναρπαστική ιστορία, αγαπημένους χαρακτήρες και την απειλή του Vecna, η πέμπτη σεζόν θα είναι ένας αξέχαστος αποχαιρετισμός στο Hawkins. Τώρα, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες θα βγουν αλώβητοι από το επερχόμενο χάος, καθώς προετοιμαζόμαστε για τη συναρπαστική φρίκη που μας περιμένει.

Υπομονή μέχρι τις 27/05 και 01/07 όταν και θα απαντηθούν όλες μας οι απορίες. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης