10 σειρές για να δεις αν σου άρεσε το Reacher

Το λάτρεψες, τελείωσε, πάμε για άλλες τώρα που σίγουρα θα σου αρέσουν επίσης.

Βασισμένο στα εξαιρετικά δημοφιλή μυθιστορήματα του Lee Child, η προσαρμογή του Reacher από το Amazon Prime Video έχει ως πρωταγωνιστή τον Alan Ritchson στον ρόλο του Jack Reacher, ενός στρατονόμου που έχει αποσυρθεί και προσπαθεί (για ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα) να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Απ' αυτές που δε θα περνάει όλη του την ώρα κυνηγώντας κακούς.

Αυτό το σχέδιο καταρρέει μέσα στα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου της πρώτης σεζόν, όταν ο Reacher ενοχοποιείται για έναν φόνο που δεν διέπραξε. Για να αποδείξει την αθωότητά του -και στη συνέχεια να ανακαλύψει ποιος έκανε τι- αναγκάζεται να επιστρέψει στο κυνήγι των κακών, το οποίο σύντομα αποκαλύπτει έναν ιστό από υποχθόνιους αστυνομικούς, διεφθαρμένους πολιτικούς και καιροσκόπους επιχειρηματίες. Η δεύτερη σεζόν τον βρίσκει μπλεγμένο σε ένα νέο μυστήριο, και αυτήν τη φορά κινδυνεύουν οι πρώην συνάδελφοί του. Όταν ένας από αυτούς καταλήγει νεκρός, ο Reacher θέλει να πάρει εκδίκηση.

Από την πρεμιέρα του το 2022, το Reacher έχει γίνει η σειρά με τις περισσότερες προβολές στο Amazon Prime Video. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. O Reacher έχει κατακτήσει τη συνταγή της περιπέτειας. Πρώτον, χρειάζεσαι έναν αξιαγάπητο χαρακτήρα, κάποιον με "παγωμένη" συμπεριφορά, αλλά "χρυσή" καρδιά. Έπειτα, χρειάζεται μια δουλειά που δεν υπάρχει, όπως ένας πρώην στρατονόμος, που γίνεται ανεξάρτητος κατάσκοπος. Και τέλος, πρέπει να υπάρχει ένα απίστευτα δύσκολο σύνολο συνθηκών, το οποίο θα πρέπει να ξεπεράσει ο πρωταγωνιστής.

Το Reacher τα έχει όλα αυτά. Δεν είναι περίεργο που η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για την τρίτη σεζόν. Αλλά με τη δεύτερη σεζόν να έχει ήδη ολοκληρωθεί και την τρίτη να αργεί ακόμη, πρέπει κάπως να ικανοποιήσουμε τη δίψα μας. Παρακάτω βρίσκεις 10 σειρές, που μπορεί να μην έχουν τον Reacher, αλλά έχουν όλα τα υπόλοιπα.

Banshee (2013-2016)

O ηλεκτρισμένος κόσμος του Banshee είναι μια εμπειρία γεμάτη αδρεναλίνη που θυμίζει τις συγκινήσεις του Reacher. Ο Antony Starr, γνωστός ως Homelander, λάμπει ως κλέφτης που έγινε σερίφης, προσφέροντας απαράμιλλη δράση και μια συναρπαστική ιστορία που εκτείνεται σε τέσσερις σεζόν.

Μπορείς να το δεις στο Vodafone TV.

Bosch (2014-2021)

Tο Bosch είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του είδους. Ο Titus Welliver πρωταγωνιστεί ως Harry Bosch, ένας πολύπλοκος αστυνομικός που περιηγείται σε έρευνες δολοφονιών, προσφέροντας συναρπαστικές ανατροπές. Με φόντο το Λος Άντζελες, η σειρά αυτή προσφέρει μια ωμή απεικόνιση της διαφθοράς και του εγκλήματος.

Υπάρχει και η σειρά Bosch: Legacy (2022-), που συνεχίζει την ιστορία του χαρακτήρα.

Μπορείς να το δεις στο Amazon Prime Video.

Hijack (2023)

Ο Idris Elba ως Sam Nelson ταξιδεύει από το Ντουμπάι προς το Λονδίνο με την πτήση KA29. Όλα ήταν μια χαρά. Όταν όμως το αεροπλάνο καταλαμβάνεται ξαφνικά από αεροπειρατές, ο Nelson αναλαμβάνει να μπλεχτεί σε διαπραγματεύσεις.

Μπορείς να το δεις στο Apple TV+.

Justified (2010-2015)

Ένα σύγχρονο αριστούργημα. Ο Timothy Olyphant ενσαρκώνει τον αστυνόμο Raylan Givens, έναν έξυπνο πιστολέρο, που απονέμει δικαιοσύνη με τα όπλα και τα "κοφτερά" του λόγια. Η σειρά πλέκει ιστορίες που καταρρίπτουν τους κανόνες, προσφέροντας μια καθηλωτική εμπειρία.

Μπορείς να το δεις στο Vodafone TV.

Marvel's The Punisher (2017-2019)

Ένα από τα πιο βίαια κόμικ της Marvel έγινε σειρά με πρωταγωνιστή τον John Bernthal. Μετά την εμφάνισή του στη 2η σεζόν του Marvel's Daredevil, απέκτησε τη δική του σειρά, ενώ μάλιστα ο χαρακτήρας (και ο ηθοποιός) θα επιστρέψει στην πρώτη σεζόν του Daredevil: Born Again, που αναμένεται στο Disney+.

Αφού εκδικείται τον θάνατο της οικογένειάς του, ο Frank Castle μαθαίνει για ένα κύκλωμα εγκληματιών που τρομοκρατεί τη Νέα Υόρκη. Ως "τιμωρός", είναι καθήκον του να εντοπίσει όλους τους εμπλεκόμενους.

Μπορείς να το δεις στο Disney+.

Special Ops: Lioness (2023-)

Το Special Ops: Lioness ακολουθεί την Αμερικανίδα πεζοναύτη Cruz Manuelos, την οποία υποδύεται η Laysla De Oliveira του Locke & Key, καθώς στρατολογείται στο πρόγραμμα "Lioness" της CIA. Πρόκειται για μια μυστική επιχείρηση, κατά την οποία οι γυναίκες πράκτορες γίνονται φίλες με τις συζύγους και τις κόρες επικίνδυνων τρομοκρατών, προκειμένου να πλησιάσουν αρκετά κοντά για να εξουδετερώσουν αυτούς τους "στόχους υψηλής αξίας".

Η Zoe Saldaña πρωταγωνιστεί ως Joe, η εκπαιδεύτρια της Cruz, ενώ οι βραβευμένοι με Όσκαρ Nicole Kidman και Morgan Freeman εμφανίζονται σε δευτερεύοντες ρόλους.

Μπορείς να το δεις στην Cosmote TV.

The Night Agent (2023-)

Ο Peter Sutherland έχει μόλις αναλάβει να διευθύνει την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης "Νυχτερινή δράση" στο υπόγειο του Λευκού Οίκου. Αρκετά εύκολο... μέχρι, φυσικά, που χτυπάει το τηλέφωνο. Και έτσι αρχίζει ένα θρίλερ πολιτικής συνωμοσίας υψηλής έντασης. Δεν είναι τόσο καλό όσο ο Reacher, αλλά έχει κερδίσει τους τηλεθεατές.

Μπορείς να το δεις στο Netflix.

The Old Man (2022-)

Ο Jeff Bridges ως Dan Chase, συνταξιούχος πράκτορας της CIA, υφαίνει μια ιστορία εκδίκησης και λύτρωσης, αποκαλύπτοντας μυστικά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι επτά επεισοδίων. Με οξύτητα που μοιάζει με του Reacher, η πλοκή του Chase ξετυλίγεται απρόσκοπτα, ενισχυμένη από τις εξαιρετικές ερμηνείες των John Lithgow, Amy Brenneman και Alia Shawkat. Αν ο Reacher σού κέντρισε το ενδιαφέρον, το The Old Man είναι must-watch για εσένα.

Μπορείς να το δεις στο Disney+.

The Terminal List (2022-)

Όταν ο διοικητής James Reece (Chris Pratt) και η ομάδα του αποστέλλονται για να ερευνήσουν έναν εμπειρογνώμονα χημικών όπλων στη Συρία, αντιμετωπίζουν μια αιφνιδιαστική ενέδρα. Σχεδόν όλοι πεθαίνουν, αλλά ο Reece επιβιώνει από την επίθεση και επιστρέφει στο σπίτι του. Mόνο που στη συνέχεια, τίποτα δεν πάει καλά.

Μπορείς να το δεις στο Amazon Prime Video.

Tom Clancy's Jack Ryan (2018-2023)

Ο John Krasinksi ενσαρκώνει τον εμβληματικό αναλυτή της CIA σε αυτήν τη γεμάτη δράση σειρά. Αν και δεν είναι τόσο επιβλητικός σωματικά όσο ο Reacher, ο Jack Ryan αποδίδει την ίδια γοητεία της διαδικαστικής έρευνας σε παγκόσμια κλίμακα. Η σειρά που ξεκίνησε το 2018 με άμεση επιτυχία συνεχίστηκε με την τέταρτη σεζόν το 2023.

Μπορείς να το δεις στο Amazon Prime Video.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr