Τα καλύτερα ριάλιτι για να 'καείς' στο Netflix

Αν θέλεις να "σβήσεις" τον εγκέφαλό σου, ορίστε μερικά ριάλιτι που μάλλον αυτό σκοπεύουν.

Η έννοια "τα καλύτερα" ίσως χρησιμοποιείται με μια πιο χαλαρή έννοια στον τίτλο μας. Εννοούμε περισσότερο ίσως "να κάτι που μπορεί να σου τραβήξει το ενδιαφέρον", καθώς τα ριάλιτι σπάνια ταυτίζονται με την ποιότητα. Παρ'όλα αυτά, έχουμε πολλά από αυτά στη διάθεσή μας μέσω του Netflix.

Η δημοφιλής πλατφόρμα προσφέρει άπλετο περιεχόμενο για όλα τα γούστα και μπορεί σε κάποιες φάσεις απλά να θέλεις να απενεργοποιήσεις τον εγκέφαλό σου και να "καείς". Τα παρακάτω "καμμένα" λοιπόν, ριάλιτι είναι ιδανικά για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ ανάμεσα στις επιλογές θα βρεις πράγματι και μερικά, που βασίζονται σε ποιοτικές ιδέες.

Ορίστε, λοιπόν, 15 από αυτά που θεωρούμε ότι αξίζουν αναφοράς:

Bling Empire

Το πρώτο αμερικανικό ριάλιτι σόου με αμιγώς ασιατικό καστ προκάλεσε μεγάλο πάταγο όταν ξεκίνησε στο Netflix τον Ιανουάριο του 2021. Διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες και γυρίστηκε πριν από την πανδημία. Παρακολουθεί πλούσιους καθώς ψωνίζουν, ταξιδεύουν, διασκεδάζουν και τσακώνονται. Δραματική, διασκεδαστική και συναρπαστική, ενώ προσφέρει μια ματιά στην ασιατική κουλτούρα.

Blown Away

Όταν σκέφτεσαι για ριάλιτι, πιθανώς δεν σκέφτεσαι κάτι το "καταπραϋντικό". Όμως το Blown Away, η εκπομπή του Netflix για την τεχνική εμφύσησης γυαλιού, αποκαλύπτει μια μαγευτική μορφή τέχνης που δύσκολα αναγνωρίζεται στις μέρες μας ως αυτό που είναι, δηλαδή τέχνη. Πρόκειται για μια τυπική μορφή διαγωνιστικής εκπομπής και σε κάθε επεισόδιο οι καλλιτέχνες εργάζονται σε μια νέα πρόκληση που περιλαμβάνει λιωμένο γυαλί, φυσητήρες και φούρνους. Ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντα, την ηλικία ή το τηλεοπτικό σου γούστο, είναι πραγματικά απολαυστικό να παρακολουθείς τη δημιουργία των πανέμορφων γυάλινων κατασκευών.

Cooking with Paris

Στις 13 Ιανουαρίου 2020, η Paris Hilton ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο 16 λεπτών, στο οποίο μαγείρευε λαζάνια και το ονόμασε Cooking with Paris. Πρόκειται για το απόλυτο χάος: τρίβει τυρί φορώντας γάντια μηχανόβιου, εγγυάται για προμαγειρεμένα ζυμαρικά και παραδέχεται ότι είναι η πρώτη φορά που μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού της (μάλλον).

Πέντε εκατομμύρια προβολές και λίγο περισσότερο από έναν χρόνο αργότερα, το Cooking with Paris έγινε πρωτότυπη σειρά του Netflix. Περιλαμβάνει διάσημους καλεσμένους όπως η Kim Kardashian και η Saweetie, οι οποίοι συνεργάζονται με την Paris για να δημιουργήσουν.

Love on the Spectrum

Το ριάλιτι αυτό παρακολουθεί αρκετούς νεαρούς Αυστραλούς στο φάσμα του αυτισμού, καθώς περιηγούνται στα ραντεβού και τα ρομάντζα. Κατά τη διάρκεια πέντε επεισοδίων, η σειρά παρουσιάζει ένα γοητευτικό καστ χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων δύο ευτυχισμένων ζευγαριών και μιας χούφτας εργένηδων που αναζητούν την αγάπη.

Πρόκειται για μια διασκεδαστική σειρά με ενσυναίσθηση, που προσφέρει μακράν το πιο ρεαλιστικό περιεχόμενο για ριάλιτι γνωριμιών στο Netflix μέχρι σήμερα. Σε αντίθεση με το Too Hot To Handle ή το Love Is Blind, το Love on the Spectrum παρουσιάζει πώς είναι τα πραγματικά ραντεβού, από τις άβολες συζητήσεις για το μοίρασμα του λογαριασμού μέχρι τις αμήχανες σιωπές, τα νεύρα και την απογοήτευση. Πρόκειται για μια σημαντική σειρά που δεν πρέπει να χάσεις.

Million Pound Menu

Αυτή η σειρά του BBC άξιζε περισσότερες από δύο σεζόν, αλλά εξακολουθεί να είναι διασκεδαστική για τους fans των εκπομπών μαγειρικής. Στους συμμετέχοντες δίνεται μια pop-up τοποθεσία για την ιδέα του εστιατορίου τους. Θα δουλέψουν εκεί για λίγες ημέρες, ενώ παρουσιάζουν την ιδέα σε ισχυρούς επενδυτές της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι εκκολαπτόμενοι εστιάτορες δεν χρειάζονται μόνο φαγητό με εξαιρετική γεύση, αλλά πρέπει να υποστηρίξουν τις ιδέες τους με ένα σταθερό επιχειρηματικό σχέδιο.

Nailed It

Κάποια διαγωνιστικά σόου επιτρέπουν στους καλύτερους τεχνίτες και καλλιτέχνες να αναμετρηθούν και να φτάσουν τις ικανότητές τους στα όρια. Από την άλλη, υπάρχει το Nailed It. Αυτή η χαοτική εκπομπή ζαχαροπλαστικής δίνει βήμα στους μέτριους καθημερινούς αρτοποιούς, που απλά προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Έχουμε μερικούς απελπιστικά απροετοίμαστους διαγωνιζόμενους, που προσπαθούν να συνθέσουν περίπλοκα επιδόρπια για ένα χρηματικό έπαθλο 10.000 δολαρίων. Η κωμικός Nicole Byer και ο σεφ ζαχαροπλαστικής Jacques Torre συνεργάζονται ως παρουσιαστές.

Restaurants on the Edge

Σε αυτήν την πρωτότυπη σειρά του Netflix, τρεις ειδικοί καλούνται να σώσουν εστιατόρια σε πανέμορφες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που δεν καταφέρνουν να προσελκύσουν επισκέπτες για διάφορους λόγους. 

Siren: Survive the Island

Αυτή η εξαιρετική σειρά από τη Νότια Κορέα αναμειγνύει στοιχεία από το Survivor με ένα παιχνίδι τύπου "capture the flag", που καλύπτει ένα ολόκληρο νησί και είναι απίστευτα "κολλητική". Ομάδες επαγγελματιών, αποτελούμενες αποκλειστικά από γυναίκες -μεταξύ των οποίων είναι πυροσβέστες, στρατιώτες, αστυνομικοί και άλλες- προσπαθούν να βγάλουν νοκ άουτ η μία την άλλη και να διεκδικήσουν διάφορες βάσεις στο νησί. Δεν παίζουν καν για κάποιο έπαθλο. Μόνο για να καυχηθούν.

Somebody Feed Phil

Ο γνώστης του φαγητού και δημιουργός του Everybody Loves Raymond, Phil Rosenthal, εξερευνά, κάνει φίλους και τρώει σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρακολουθήσεις τον Phil χωρίς να χαμογελάσεις.

The Big Flower Fight

Σκέψου το MasterChef, αλλά με λουλούδια, αντί για φαγητό. Αυτή η χαλαρωτική εκπομπή έχει ανθοπώλες, καλλιτέχνες και κηπουρούς, που ανταγωνίζονται για να φτιάξουν περίτεχνα γλυπτά από λουλούδια και άλλα φυτά. Οι κωμικοί Natasia Demetriou και Vic Reeves είναι οικοδεσπότες και συμμετέχει η ανθοπώλης-σταρ Kristen Griffith-Vanderyacht ως κριτής.

The Circle

Ένα από τα πρώτα ριάλιτι του Netflix και μάλιστα εξαιρετικά επιτυχημένο. Τόσο που δημιούργησε spin-offs και πλέον υπάρχουν διαθέσιμες τόσο η αμερικανική εκδοχή, η γαλλική, αλλά και η βραζιλιάνικη. Το The Circle ξεκίνησε το 2020 και επικεντρώνεται σε μια ομάδα ανθρώπων που μεταφέρονται σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Εκεί, όλοι πρέπει να ζουν χωριστά και μπορούν να επικοινωνούν μόνο μέσω μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, που ονομάζεται The Circle. Οι παίκτες πρέπει να ψηφίζουν και να κατατάσσουν τους συμπαίκτες τους με βάση τη συμπάθεια και τις αλληλεπιδράσεις τους. Η ανατροπή έρχεται από το γεγονός ότι μπορούν να υποδυθούν κάποιον άλλον. Ναι, είναι "φτηνό", αρκετά διασκεδαστικό.

Tidying Up With Marie Kondo

Για τους φίλους μας με τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, έχουμε κάτι θαυμάσιο. Η Marie Kondo έκανε θραύση στο Netflix το 2019, με κάτι εξαιρετικά πρωτότυπο. Ανακαινίζει και τακτοποιεί τα σπίτια πελατών της, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο KonMari. Εάν θέλεις να αναβάλλεις το καθάρισμα του δικού σου σπιτιού, ξέρεις τι θα παρακολουθήσεις.

Too Hot To Handle

Παρότι είμαστε σε πολύ χαμηλή ποιοτική κατηγορία, το Too Hot To Handle δεν θα μπορούσε να λείπει απ' αυτήν τη λίστα, γιατί πιθανότατα θα είναι και η επικρατέστερη επιλογή για τους αναγνώστες μας. Αυτή η αντιγραφή του Love Island τοποθετεί δεκαπέντε διαγωνιζόμενους με μαγιό σε μια βίλα. Θα πρέπει όμως να απέχουν από κάθε σωματική επαφή μεταξύ τους, προκειμένου να διατηρήσουν ανέπαφο το χρηματικό έπαθλο των 100.000 δολαρίων. Κάθε παραβίαση των κανόνων έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση χρημάτων από το κοινό ταμείο. Μια πολύ καλή επιλογή αν το μυαλό σου χρειάζεται διακοπές από τη λογική και την πραγματικότητα.

Ultimate Beastmaster

Να και κάτι αθλητικό. Για την ακρίβεια, μιλάμε για απίθανες προκλήσεις, που θα δυσκολέψουν ακόμα και αυτούς με την απόλυτη φυσική κατάσταση. Ταλαντούχοι αθλητές σε μερικές ιδιαίτερα άγριες διαδρομές.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.