Η πραγματική ιστορία της Mariko από το Shōgun

Υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που ενέπνευσε τη Mariko του Shōgun.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 28 Φεβρουαρίου 2024

Η ηθοποιός Anna Sawai δίνει πνοή στον χαρακτήρα της Lady Toda Mariko στον συναρπαστικό κόσμο της νέας σειράς του Disney+, Shōgun. Πρόκειται για έναν ρόλο που ξεχειλίζει από ίντριγκα και ιστορική σημασία.

Η Mariko είναι εμπνευσμένη από πραγματικό πρόσωπο και η σειρά μεταφέρει τους θεατές στη φεουδαρχική Ιαπωνία, όπου η δυναμική της εξουσίας συγκρούεται μέσα σε ένα σκηνικό πολιτικής αναταραχής.

Η ηθοποιός, ο χαρακτήρας και το πραγματικό πρόσωπο

Η ενσάρκωση της Lady Mariko από τη Sawai στο Shōgun είναι το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην ακμάζουσα καριέρα της. Μετά την επιτυχία της στις σειρές Pachinko και Monarch: Legacy of Monsters, είναι έτοιμη να ανέβει επίπεδο. Ωστόσο, ο ρόλος της στο Shōgun πιθανώς να είναι το κορυφαίο επίτευγμά της.

Στο Shōgun, η Lady Toda Mariko αντλεί έμπνευση από την Hosokawa Gracia, μια φιγούρα βαθιά "ριζωμένη" στο ταραχώδες παρελθόν της Ιαπωνίας. Ο χαρακτήρας της Mariko χρησιμεύει ως τρομερός σύμμαχος του Λόρδου Toranaga, ο οποίος περιηγείται στη φεουδαρχική πολιτική με χάρη και ευφυΐα.

Όπως και ο φανταστικός της ομόλογος, η ζωή της Gracia σημαδεύτηκε από δυσκολίες και ανθεκτικότητα. Γεννημένη στη φατρία των Akechi, ασπάστηκε αργότερα τον χριστιανισμό και αντιμετώπισε διώξεις για τις πεποιθήσεις της. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Gracia βρέθηκε μπλεγμένη στις διαμάχες εξουσίας της εποχής της και τελικά βρήκε τραγικό τέλος σε νεαρή ηλικία.

Ένας ιστορικός γρίφος

Καθώς το Shōgun εμβαθύνει στο ταξίδι της Lady Mariko, το ερώτημα για τη μοίρα της είναι κομβικό. Θα αντικατοπτρίσει το τραγικό τέλος του ιστορικού προσώπου, στο οποίο βασίζεται ή η ιστορία της θα πάρει διαφορετική τροπή;

Στη φεουδαρχική Ιαπωνία της σειράς, κάθε απόφαση έχει βαρύτητα, διαμορφώνοντας την πορεία της ιστορίας. Όσο η Lady Mariko περιηγείται ανάμεσα σε συμμαχίες και προδοσίες, μένει να αναλογιστούμε τον αντίκτυπο των επιλογών της στον κόσμο γύρω της.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.