5 σειρές του 2024 που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες

Μπες στον συναρπαστικό κόσμο των αληθινών ιστοριών, υπό το πρίσμα του Χόλιγουντ.

Μια ταινία ή σειρά που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα έχει άλλη βαρύτητα σε σχέση με την πλήρη μυθοπλασία. Οι σειρές που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες ολοένα και πληθαίνουν, καθώς η τάση αυτή γεννάται από τις ανάγκες των θεατών για ρεαλισμό.

Καθώς οι θεατές αναμένουν, το Χόλιγουντ ετοιμάζεται να γοητεύσει το κοινό με μια ποικιλία από σειρές που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Ο κόσμος ελκύεται από σειρές αληθινών ιστοριών για διάφορους λόγους. Κάποιοι επιδιώκουν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους για όσα συμβαίνουν γύρω τους, ενώ άλλοι βρίσκουν παρηγοριά, αφού υπάρχουν και χειρότερα. Ανεξάρτητα από το κίνητρο, αυτές οι αφηγήσεις αναπόφευκτα αιχμαλωτίζουν το κοινό.

Ενώ ιστορίες όπως το Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story και Under the Banner of Heaven προσελκύουν κάποιους, δεν είναι όλα τα δράματα που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα το ίδιο σκοτεινά. Υπάρχουν σειρές που αφηγούνται σκάνδαλα, αλλά και θριάμβους, ανάμεσα σε άλλες. 

Παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές σειρές, που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα που ξεχωρίζουν για το 2024.

Feud: Capote vs. the Swans

H δεύτερη σεζόν της ανθολογικής σειράς του Ryan Murphy εξετάζει την προδοσία του Truman Capote εις βάρος των γυναικών της ελίτ της κοινωνίας, με τις οποίες περνούσε τον χρόνο του.

Η πρώτη σεζόν του Feud είναι διαθέσιμη στο Disney+. Πιθανώς σύντομα να γίνει και η δεύτερη.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story

Το Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story εξερευνά την περιβόητη υπόθεση αδελφοκτονίας και οικογενειακής εξαπάτησης. Πρόκειται πρακτικά για τη νέα σεζόν της σειράς Monster. Στην πρώτη σεζόν είδαμε την υπόθεση του Jeffrey Dahmer, η οποία στην Ελλάδα λεγόταν Dahmer.

Θα γίνει διαθέσιμο μέσα στο 2024 στο Netflix.

Manhunt

Για τους λάτρεις της αμερικανικής ιστορίας, το Manhunt υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι που αφορά στο κυνήγι του John Wilkes Booth, μετά τη δολοφονία του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, Abraham Lincoln.

Είναι ήδη διαθέσιμα τα πρώτα δύο επεισόδια στο Apple TV+.

The New Look

Αυτή η σειρά προσφέρει μια ματιά στον κόσμο των ειδώλων της μόδας, Christian Dior και Coco Chanel, εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι ήδη διαθέσιμη  στο Apple TV+, εκτός από το τελευταίο επεισόδιο, που έρχεται στις 27 Μαρτίου.

Death in the Dorms

Το Death in the Dorms φέρνει στο φως τη φρίκη της πραγματικής ζωής των φοιτητών στις ΗΠΑ, καταγράφοντας ανατριχιαστικά εγκλήματα σε πανεπιστημιουπόλεις.

Η πρώτη σεζόν είναι ήδη διαθέσιμη στο Disney+ και αναμένεται να γίνει σύντομα και η δεύτερη.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr