To 3 Body Problem στο Netflix έχει πρόβλημα

Οι δημιουργοί του Game of Thrones αλλάζουν τους δράκους με προβλήματα φυσικής.

Στη νέα σειρά, 3 Body Problem, το Netflix συνεργάζεται με τους διάσημους δημιουργούς, David Benioff, D. B. Weiss και Alexander Woo για τη διασκευή του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του Liu Cixin.

Ξεφεύγοντας από το φανταστικό βασίλειο των δράκων, η σειρά εμβαθύνει στην πολυπλοκότητα της φυσικής και της ανθρώπινης ίντριγκας. Με φόντο την πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα, η ιστορία παρακολουθεί την εμπλοκή του φυσικού Ye Wenjie σε μια μυστική κυβερνητική επιχείρηση, μπλέκοντας τις αφηγήσεις του παρελθόντος και του παρόντος.

Περιπέτεια στο παρόν και στο παρελθόν

Καθώς εκτυλίσσεται η πλοκή, οι θεατές γνωρίζουν μια ομάδα επιστημόνων που παλεύουν με ανεξήγητα φαινόμενα. Παρά τη φιλόδοξη υπόθεσή του, το 3 Body Problem δυσκολεύεται να αιχμαλωτίσει το κοινό πέρα από την επιφανειακή εμπλοκή. Ενώ προσπαθεί να περιηγηθεί σε περίπλοκες επιστημονικές έννοιες, η σειρά συχνά παραπαίει, θυσιάζοντας την ανάπτυξη των χαρακτήρων για διάλογο που από ένα σημείο και μετά χάνει το νόημα του.

Οπτικά, η σειρά υπολείπεται εμπνευσμένων απεικονίσεων εμβληματικών τοποθεσιών, όπως η Οξφόρδη και το Λονδίνο- για την ακρίβεια αποτυγχάνει να αποτυπώσει την ιδιαιτερότητά τους. Οι χαρακτήρες, επίσης, υποφέρουν από υπανάπτυξη, λειτουργώντας περισσότερο ως αγωγοί επιστημονικού λόγου παρά ως συναρπαστικοί πρωταγωνιστές.

Houston, we have a problem

Ωστόσο, εν μέσω των ελλείψεών του, το 3 Body Problem θέτει ερωτήματα που προκαλούν προβληματισμό σχετικά με την αντίδραση της ανθρωπότητας σε τεράστια κοσμοϊστορικά γεγονότα. Παρά την αδυναμία της να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της, η σειρά προσπαθεί να μας δώσει τροφή για σκέψη σχετικά με την πολυπλοκότητα της επιστημονικής ανακάλυψης και της ανθρώπινης κατάστασης. 

Εν κατακλείδι, ενώ το 3 Body Problem επιχειρεί να εισέλθει σε αχαρτογράφητα εδάφη, τελικά αποτυγχάνει στην εκτέλεση, κατά την ταπεινή μας άποψη. Με την κυκλοφορία του στο Netflix, μας καλεί να αναλογιστούμε τα μυστήρια του σύμπαντος, όμως μοιάζει να μας αφήνει μόνους στο ταξίδι αυτό, χωρίς ξεναγό. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr