Το γκράφιτι για τον George Floyd στο κέντρο της Αθήνας

"Can’t breathe - Need Justice".

Γράφει: Esquire Editors 18 Ιουνίου 2020

"Μπορούμε να σβήσουμε το 2020; Όχι, αλλά μπορούμε να μάθουμε από αυτό": Είναι το δυνατό μήνυμα που στέλνει ο καλλιτέχνης Hambas στην ανάρτησή του στο instagram για το νέο γκράφιτι που έφτιαξε στην Αθήνα. Όμως η ίδια η εικόνα του στέλνει ένα μήνυμα ακόμη πιο ηχηρό: Δεν μπορώ να αναπνεύσω - Χρειάζομαι δικαιοσύνη ("Can’t breathe - Need Justice"). Το γκράφιτι δημιουργήθηκε από τον street artist σε δρόμο του Μεταξουργείου για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη. Μια δολοφονία που προκάλεσε έκρηξη διαδηλώσεων στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες με αίτημα των διαδηλωτών την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Η δολοφονία του Φλόιντ συγκλόνισε όλο τον πλανήτη και πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν δημιουργώντας γκράφιτι σε τοίχους δρόμων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hambas (@hambas_) on

Η Αθήνα έχει τη δική της υπενθύμιση αυτής της τραγικής ιστορίας. 

Από: thetoc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.