Βαρουφάκης εναντίον Zuckerberg: Ισχυρίζεται ότι του έκλεψε το όνομα Meta

"Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg" προειδοποιεί οργισμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης τον CEO της Facebook.

Γράφει: Esquire Editors 29 Οκτωβρίου 2021

"Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg" προειδοποιεί οργισμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης τον CEO της Facebook για την απόφαση της εταιρείας να αλλάξει την επωνυμία της σε Meta. Και ο κ. Βαρουφάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, εξηγεί ότι ο όνομα meta έχει κατοχυρωθεί στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού. Άρα, ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ δεν μπορεί να το... κλέψει.

Επιπλέον, το θέμα είναι και ιδεολογικό, καθώς -όπως αναφέρει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25- ο κ. Ζάκερμπεργκ εργάζεται μεν για να γίνει πραγματικότητα ο μετακαπιταλισμός (ο δυστοπικός, όπως διευκρινίζει), αλλά με τον Πολιτισμό δεν έχει καμία σχέση και ούτε θα αποκτήσει.

Βέβαια, η σκέψη του CEO της Facebook Inc δεν έχει ούτε κατά διάνοια κάποια συνάφεια με την... προχωρημένη σκέψη του κ. Βαρουφάκη. Ο ίδιος έχει εξηγήσει ότι η μετονομασία της πλατφόρμας στοχεύει αλλού: "Το μετασύμπαν (metaverse) είναι το επόμενο σύνορο που πρέπει να διασχίσουμε. Από εδώ και μπρος, αυτή θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και όχι το Facebook", έχει εξηγήσει.

Η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη κατά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Στην ανάρτησή του ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.