Η Γερμανία οδεύει ολοταχώς προς light lockdown

Περιορισμό επαφών σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση ενόψει Χριστουγέννων.

Γράφει: Esquire Editors 21 Δεκεμβρίου 2021

Παρά τη συνεχιζόμενη τάση μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού ωθεί τη γερμανική κυβέρνηση προς την επιβολή νέων περιορισμών, ενός "lockdown light", γράφει η Südwest Presse, τόσο στο δημόσιο, όσο και στο ιδιωτικό πεδίο. Τα μέτρα αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν κατά την διάσκεψη, αργότερα σήμερα Τρίτη, του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων. Ταυτόχρονα, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ σήμανε συναγερμό, αναβαθμίζοντας το επίπεδο κινδύνου για τον πληθυσμό σε "πολύ υψηλό" – ειδικά για τους ανεμβολίαστους.

To σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με προσχέδιο της απόφασης που θα λάβουν σήμερα ομοσπονδία και κρατίδια και έχει στη διάθεσή του το δίκτυο RND, από την 28η Δεκεμβρίου θα μπορούν να συναντώνται ιδιωτικά – είτε σε κλειστό, είτε σε ανοιχτό χώρο – έως 10 άτομα το πολύ, εμβολιασμένα ή μη. Δεν υπολογίζονται τα παιδιά κάτω των 14 ετών. Τα μεγάλα υπαίθρια πρωτοχρονιάτικα πάρτι αναμένεται να ακυρωθούν, με την κυβέρνηση του Βερολίνου να έχει ήδη ανακοινώσει αυτή την απόφαση για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται παραδοσιακά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα μεγάλα νυχτερινά κλαμπ, ενώ αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι θα λειτουργήσουν με πολύ περιορισμένο αριθμό θεατών, στο 30-50% της χωρητικότητας, και μόνο για εμβολιασμένους ή ιαθέντες και χρήση μάσκας, ενώ οι διοργανωτές θα έχουν τη δυνατότητα να απαιτήσουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Οι αγώνες ποδοσφαίρου της Bundesliga και άλλες αντίστοιχες αθλητικές συναντήσεις θα διεξάγονται ξανά χωρίς φιλάθλους. Είναι μάλλον χαρακτηριστικό το ότι σε προηγούμενο προσχέδιο απόφασης γινόταν λόγος μόνο για περιορισμό του αριθμού των θεατών, όχι αποκλεισμό τους.

H συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.