Ήρωες, villains και στιγμές τρέλας που καθόρισαν το 2021

Η πλήρης ανασκόπηση του Esquire για τα πρόσωπα και τα γεγονότα που καθόρισαν τη χρονιά που μας αφήνει.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 29 Δεκεμβρίου 2021

Για πάρα πολλούς λόγους, το 2021 ήταν μία χρονιά που πολλοί θα θέλουν να ξεχάσουν - δε χρειάζεται να τους απαριθμήσουμε. Υπήρχαν βέβαια και κάποιες καταπληκτικές ειδήσεις που μας έκαναν σχεδόν όλους να χαρούμε. Κυρίως όμως, υπήρξαν εκείνα τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που σημάδεψαν το έτος. Το Esquire κάνει τη δική του ανασκόπηση, ελπίζοντας για ένα καλύτερο, πιο τυχερό και λιγότερο Black-Mirrorικό, 2022

Χρώμα της Χρονιάς

Μαύρο

Ήρωες, villains και στιγμές τρέλας που καθόρισαν το 2021

Η μόδα αντανακλά το πνεύμα της εποχής. Είμαστε χαρούμενοι; Οι σχεδιαστές γίνονται πολύχρωμοι. Είμαστε απογοητευμένοι; Γίνονται όλα μαύρα. Ο Dior το έκανε. Και οι Dolce and Gabbana. Dunhill, Zegna και Paul Smith, επίσης. Γιατί ενώ το καλοκαίρι του εμβολίου έδινε τόσες υποσχέσεις, η δεύτερη σεζόν της Covid-19 απέδειξε ότι υπήρχαν πολλά για να προβληματιστούμε και να στενοχωρηθούμε.

> Διάβασε ακόμη: Τι μας αφήνει ο κόσμος της γεύσης και του ποτού από το 2021

Ο κόσμος της μόδας, κρατώντας ψηλά τον μαύρο καθρέφτη της, παρέδωσε μία απαισιόδοξη αλλά στιλάτη πομπή από μαύρα κομμάτια, μαύρα κοστούμια και άλλα μαύρα αξεσουάρ στις πασαρέλες των μητροπόλεών της.

Καλύτερη Χρήση Φούτερ με Κουκούλα

Ο Jason Sudeikis στις Χρυσές Σφαίρες

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Ο ΤΖΕΙΣΟΝ ΣΟΥΝΤΕΙΚΙΣ

Ο Ted Lasso της καρδιάς μας αποδέχτηκε τη Χρυσή Σφαίρα του καλύτερου κωμικού ηθοποιού, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, φορώντας ένα άνετο hoodie. Το οποίο, μάλιστα, δεν είναι όποιο κι όποιο, αλλά τμήμα της σειράς ρούχων του fitness sudio Forward Space της αδερφής του. Έδειξε τόσο cool και απρόβλεπτος ακριβώς όπως ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει στη feelgood σειρά της Apple TV.

> Διάβασε ακόμη: Food trends: Μία γεύση από το 2022

Φάρσα στην Ιστορία της Τέχνης

Beeple aka Mike Winkelmann

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΠΙΠΛGetty Images

WTF ή NFT; Ακόμη δεν μπορούμε να σου εξηγήσουμε τι ακριβώς παίζει με τα έργα κρυπτο-τέχνης και τα εκατομμύρια που διακινούνται γύρω ή και μαζί με αυτά στον κόσμο του ίντερνετ. Αλλά μπορούμε σιγουριά να σου πούμε πως ο Beeple τους πετσόκοψε όλους μέσα στο 2021, κερδίζοντας αρκετές εκατοντάδες εκατ. δολάρια, κάνοντας απλά το χόμπι του επάγγελμα, στον meta-κόσμο που ονειρεύονται πολλοί. 

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες ταινίες του 2021

Ο Καλλιτεχνικός Προβοκάτορας

Lil Nas X

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Ο ΛΙΛ ΝΑΣ ΧGetty Images

Ένα όνομα, πολλές ιστορίες, ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Ποιος είναι αυτός ο φοβερός τυπάς για τον οποίο παραμιλάει όλος ο πλανήτης; Είναι αληθινός ή επινοημένος; Αυθεντικός ή προϊόν ενός καλοστημένου από τον ίδιο σχεδίου μάρκετινγκ; Γιατί άλλοι πίνουν νερό στο όνομά του και άλλοι τον θεωρούν attention whore; Γιατί ενώ είναι στην κορυφή των charts εδώ και 2 χρόνια, στo Ellada τον μάθαμε οι περισσότεροι από το Met Gala; Κι από ταλέντο, πώς τα πάει, είναι η νέα Madonna;

Προφανώς και οιη απαντήσεις σε όλα (ή στα περισσότερα από) τα παραπάνω ερωτήματα να δωθούν σύντομα. Μέχρι τότε όμως, ο 22χρονος καλλιτέχνης από την Ατλάντα θα βρίσκεται στην επικαιρότητα για πάρα πολλούς λόγους.

Λάθος Στροφή

Το Ever Given

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - ΤΟ EVER GIVEN ΣΤΟ ΣΟΥΕΖGetty Images

Τελικά, με αφορμή το συμβάν του προηγούμενου Μαρτίου, αποδείχθηκε πως οι διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές εύκολα γίνονται ένα σπορ προς παρακολούθηση και μία πηγή για memes.

Το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given μπλόκαρε στη Διώρυγα του Σουέζ για 151 ώρες και μαζί με αυτό όλη η παγκόσμια οικονομία. Το Twitter ασφαλώς και λάτρεψε το συμβάν αλλά η πραγματικότητα ήταν πολύ πιο σκληρή όταν όλοι αντιλήφθηκαν τις επιπτώσεις.

Αρνήσεις που μας Άρεσαν

Naomi Osaka και Simone Biles

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Η ΣΙΜΟΝ ΜΠΑΙΛΣGetty Images

Σε έναν κόσμο γεμάτο ανόητους αρνητές, η πρωταθλήτρια του τένις και η κορυφαία γυμνάστρια όλων των εποχών έδειξαν ακριβώς πως μπορείς να είσαι ένα sports icon, χωρίς απαραίτητα να αγωνίζεσαι. Η Osaka και η Biles αποφάσισαν να δώσουν προτεραιότητα στην ψυχική τους υγεία από το να διεκδικήσουν περαιτέρω αθλητική δόξα, γνωρίζοντας εξαρχής πως θα αντιμετωπιστούν στην καλύτερη των περιπτώσεων με ανάμεικτες αντιδράσεις.

Είμαστε μαζί τους, καθώς το να φροντίζεις σωστά τον εαυτό σου, το μυαλό σου και το σώμα σου, είναι πιο σημαντικά από το να συντρίβεις τον ανταγωνισμό στη δουλειά. Η Osaka και η Biles ενσάρκωσαν έξοχα αυτό το συναίσθημα και τη στάση ζωής.

Το Αφεντικό

Gareth Southgate

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Ο ΓΚΑΡΕΘ ΣΑΟΥΘΓΚΕΙΤGetty Images

Ναι, η Αγγλία δεν κέρδισε το EURO -που σχεδόν όλοι αποκαλούσαν EURO 2020 ενώ ξεκάθαρα δεν ήταν- αλλά ο 51χρονος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής της εθνικής Αγγλίας έδειξε σε όλους πώς γίνεται η δουλειά στον ενδεχομένως πιο καταραμένο πάγκο στην ιστορία των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

Ο Gareth Southgate πήγε την Αγγλία σε τελικό μεγάλου τουρνουά για πρώτη φορά από το 1966 και τον Alf Ramsay. Και παραλίγο να το φέρει σπίτι. Επόμενη στάση για τον ίδιο και τα Λιοντάρια, το Κατάρ. Μωρέ λες;

Scoop of the Year

H Oprah με τους Harry και Meghan

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Η ΟΠΡΑ ΜΕ ΜΕΓΚΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙGetty Images

Ξέρεις ποια είναι η Oprah. Και ασφαλώς ξέρεις για ποιους ακριβώς Harry και Meghan. Και θυμάσαι ακριβώς τι συνέβη στα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

Αθλητική Ηρωίδα

Emma Raducanu

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Η ΕΜΜΑ ΡΑΝΤΟΥΚΑΝΟΥGetty Images

Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, η γεννημένη στο Τορόντο του Καναδά από Ρουμάνο πατέρα και Κινέζα μητέρα, 19χρονη Βρετανίδα τενίστρια κέρδισε το US Open. Και μαζί με αυτό μία θέση στην αθλητική ιστορία, σκορπίζοντας χαρά -περίπου κυριολεκτικά- σε κάθε γωνιά του κόσμου. 

Αθλητικός αντι-Ήρωας

Bukayo Saka

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Ο ΜΠΟΥΚΑΓΙΟ ΣΑΚΑGetty Images

Από τους τρεις ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας που έχασαν πέναλτι στον τελικό του EURO, ο Bukayo Saka είχε ανάγκη την περισσότερη στήριξη. Στα 19 σου, δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς όλο τον θυμό, τα σχόλια και τις αντιδράσεις του καθενός.

Ο επιθετικός της Άρσεναλ ήθελε αγάπη. Και την πήρε. Και μπράβο σε όλους που του την έδωσαν. Είναι δεδομένο, πως κάποια στιγμή στο μέλλον, ο πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα τους την επιστρέψει πίσω, εντοκισμένη. 

Εξωγήινη Κρίση Μέσης Ηλικίας

Bezos, Branson, Musk και ο Αγώνας για την Κατάκτηση του Διαστήματος

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Ο ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ ΣΕ ΓΚΡΑΦΙΤΙGetty Images

Δεν είμαστε πολύ σίγουροι για ποιους λόγους και κυρίως με πόσα χρήματα οι Jeff Bezos, Richard Branson και Elon Musk πληρώνουν του ψυχοθεραπευτές τους αλλά μάλλον οι τελευταίοι θα πρέπει λίγο να προσαρμόσουν τις συνεδρίες τους. Πώς αλλιώς εξηγείται η ψύχωση με πυραύλους και το διάστημα, την ίδια στιγμή που η όλη φάση μοιάζει να χρειάζεται μία γενικότερη αναθεώρηση; 

Και τα τρία διαστημικά προγράμματα των δισεκατομμυριούχων -η Blue Origin του Bezos, η Virgin Galactic του Branson και η SpaceX του Musk- έστειλαν με επιτυχία πυραύλους στην άκρη της ατμόσφαιρας της Γης φέτος, εκπληρώνοντας το απόλυτο όνειρο κάθε ναρκισσιστή τεχνοκράτη για μια ζωή χωρίς βαρύτητα και πλήθη. Ok παιδιά, το έχετε αλλά χαλαρώστε λίγο.

Κάποια ακόμη πρόσωπα, έργα και στιγμές

  • Βρετανική World-Class TV: It’s a Sin
  • Κάτι για να Διαβάσεις: No One Is Talking About This της Patricia Lockwood
  • Crossover Designer: Harris Reed
  • Καλύτερη Έξοδος: Piers Morgan από το Good Morning Britain
  • Κάτι ακόμη για να Διαβάσεις: Empire of Pain του Patrick Radden Keefe
  • Επιστροφή που Θέλαμε: Kate Winslet στο Mare of Easttown
  • Πιασάρικο Podcast: The Lazarus Heist
  • Κάτι για να Δεις και να Προβληματιστείς: Inside του Bo Burnham
  • Kim Kardashian Award για το πιο 2021 Sex Tape του 2021: Matt Hancock και Gina Coladangelo
  • Βραβεία Ατυχούς Αγάλματος: Η προτομή της Πριγκίπισσας Diana έξω από το Kensington
  • Τηλεοπτική Σάτιρα: The White Lotus του Mike White
  • Ο Νέος Avenger που Θέλαμε: Simu Liu
  • Crime Writer of the Year: Colson Whitehead για το Harlem Shuffle

Ο Καλύτερος Λόγος για να Φορέσεις Λευκά Vans

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥNetflix

Ενώ οι αριθμημένες τιρκουάζ φόρμες δεν γνώρισαν το πεδίο δόξης που θα περιμέναμε -τουλάχιστον όχι αρκετά- τα λευκά slip-ons της Vans (ναι, περίπου τα τυποποιημένα παπούτσια που φορούσαν οι διαγωνιζόμενοι στην τεράστια επιτυχία της κορεάτικης σειράς του Netflix) είδαν μια παράλογη αύξηση των πωλήσεών τους. Πόσο; Σχεδόν κατά 7.800%.

Πανικός της Χρονιάς

Η Ενεργειακή Κρίση

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗGetty Images

Ξέρεις πολύ για τι πράγμα μιλάμε. Κι αν η έλλειψη χαρτιού υγείας το 2020 σου φαινόταν άσχημη, περίμενε να δεις τι θα συμβεί στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος ή στην τιμή της βενζίνης προσεχώς. Σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Το πιο πικρό αντίο

Η έξοδος του Daniel Craig από το κοστούμι του 007

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚGetty Images

Το Esquire είχε γράψει πολλά, πάρα πολλά για τον James Bond στο παρελθόν. Και αναμφίβολα θα έχουμε πολλά να πούμε γι' αυτόν/αυτήν/αυτούς στο μέλλον. Αλλά στο θέμα της τελευταίας αποστολής του Daniel Craig, στο πολύ, πολύ, πολύ καθυστερημένο No Time to Die δε χωρούν πολλά.

Ο Άγγλος ηθοποιός ίδρωσε τη φανέλα και με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια και έφυγε σαν γνήσιος 007 - τόσο, που τολμούμε να πούμε πως ήταν ο καλύτερος όλων. Κρίμα που επέλεξε όμως ένα κατά παραγγελία φραουλένιο βελούδινο σακάκι για την τελευταία δημόσια εμφάνισή του σαν ο απόλυτος μυστικός πράκτορας, στην πρεμιέρα της ταινίας στο Albert Hall. Κανείς όμως δεν θα μπορούσε να πει ότι δεν έφυγε κάνοντας πάταγο.

Breakout Pop Star

Olivia Rodrigo

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Η ΟΛΙΒΙΑ ΡΟΝΤΡΙΓΚΟGetty Images

Η γεννημένη στις 20 Φεβρουαρίου 2003 στην Temecula της Καλιφόρνια, Olivia Isabel Rodrigo, έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες (από την πλευρά του πατέρα της) και από την Γερμανία και την Ιρλανδία (από εκείνη της μητέρας της).

Ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και τραγουδιού ήδη από την ηλικία των 6 ετών, συμμετέχοντας παράλληλα στις θεατρικές παραστάσεις των  Lisa J. Mails Elementary School και Dorothy McElhinney Middle School. Πλέον, θεωρείται το επόμενο τεράστιο όνομα της μουσικής βιομηχανίας, με την τριάδα των κομματιών της (Driver’s License, Déjà Vu και Good 4 U) να σπάνε κάθε ρεκόρ.

Senior Citizen Award

Sir Anthony Hopkins

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Ο ΣΕΡ ΑΝΤΟΝΙ ΧΟΠΚΙΝΣGetty Images

Στις 26 Απριλίου, ο 83χρονος Sir Anthony Hopkins έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε ποτέ Όσκαρ. Ήταν η συγκλονιστική ερμηνεία του ως πάσχοντος από άνοια στην ταινία The Father του Florian Zeller η αιτία, ανεβάζοντάς τον δικαίως στην ελίτ των ερμηνευτών που έχουν κερδίσει το κορυφαίο βραβείο δύο φορές (πρώτη φορά κέρδισε το 1991, για τη 'Σιωπή των Αμνών'). Ο Hopkins δε νοιάστηκε καν να παραλάβει το βραβείο, με την βραδιά να λήγει απότομα αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του. Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν και τις αντιδράσεις του ιντερνετικού κόσμου, όπως επίσης και το βίντεό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόλις ξύπνησε και έμαθε τα νέα.

> Διάβασε ακόμη: Τι θα θυμόμαστε από τον κόσμο της μόδας και της τέχνης για το 2021

Σε αυτό, δεν υπήρχαν περιπλανώμενα κατοικίδια ζώα, ουρλιάζοντα νήπια ή οποιοδήποτε άλλο από τα πράγματα που καθόριζαν την ύπαρξη μας με βάση το Zoom σε εκείνους τους μήνες αποκλεισμού. Αντ' αυτού, γαλάζιος ουρανός, κελαηδίσματα πουλιών και χιλιόμετρα καταπράσινης ουαλικής υπαίθρου, τα οποία πιθανότατα του ανήκουν. Στοιχηματίζουμε ότι φόρεσε και παντελόνι για την περίσταση. Τι επαγγελματίας. Τι μύθος.

Η πιο διαπεραστική ουσία

Άμμος

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - DUNEWarner Bros

Με τις καλοκαιρινές διακοπές να μοιάζουν ακόμη πολύ μακρινές, θα μιλήσουμε για μία άλλη άμμο, εντελώς διαφορετική από εκείνη που πιθανότατα θα συναντούσες στην αγαπημένη σου παραλία. Η άμμος στην κινηματογραφική της υπόσταση ήταν παντού το 2021: Από το Old του M. Night Shyamalan και το Luca της Pixar μέχρι το much-hyped Dune του Denis Villeneuve. Στην τελευταία περίπτωση είχε και γιγαντιαίους αμμοσκώληκες.

Καπέλο της Χρονιάς

Ο QAnon Σαμάνος από την Εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Ο ΣΑΜΑΝΟΣ ΚΑΝΟΝGetty Images

Στο Esquire δε γουστάρουμε καθόλου κανέναν και πάσης φύσεως ακροδεξιούς ψεκασμένους, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε λογικός άνθρωπος στον μάταιο τούτο κόσμο. Οφείλουμε όμως να παραδεχθούμε πως το headgear του υπόδικου Jake Angeli ήταν εκείνο που συζητήθηκε όσο κανένα άλλο καπέλο ή παρεμφερές αξεσουάρ μέσα στο 2021. 

Η χρονιά των κερασφόρων ζώων ξεκίνησε στις 6 Ιανουαρίου, μετά από προτροπή του τότε Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα μάτσο φτεροπόδαρων τρελών εισέβαλε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Ανάμεσα στους πολλούς ήταν και ο άνθρωπος που έγινε γνωστός απλά ως 'Σαμάνος QAnon'.

Φορώντας μια κερατοφέρουσα γούνινη καλύπτρα, κρατώντας μια σημαία με αστέρια και ρίγες σε ένα κοντάρι που είχε στην κορυφή του μια λόγχη, με το πρόσωπό του βαμμένο κόκκινο, λευκό και μπλε και γαβγίζοντας σε ένα μεγάφωνο, ο Jake Angeli από την Αριζόνα, έγινε, όπως αναμφίβολα σκόπευε, ο σημαιοφόρος των απανταχού ηλίθιων συνωμοσιολόγων.

Στις 17 Νοεμβρίου καταδικάστηκε σε 41 μήνες φυλάκιση για το ρόλο του στις αναταραχές της Ουάσινγκτον. Όλοι πλέον τον φαντάζονται με πορτοκαλί κοστουμάκι φυλακής και κανένα καπέλο.

Τα Style Icons που θα λείψουν

Charlie Watts, Πρίγκιπας Φίλιππος, Virgil Abloh

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021 ESQUIRE - Ο ΒΙΡΤΖΙΛ ΑΜΠΛΟΧGetty Images

Η αδελφότητα του αντρικού στυλ, αν και πάντοτε ανοιχτή σε νεοεισερχόμενους, έχασε φέτος μερικά αναντικατάστατα ονόματα. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο μεγάλος Δούκας του κλασικού βρετανικού στυλ θα λείψει πολύ.

Ως αινιγματικός ντράμερ των Rolling Stones, ο Charlie Watts ήταν ένα από τα sleeper hits της αντρικής μόδας. Παρότι βρισκόταν στη σκιά των Mick Jagger και Keith Richards, ήταν πάντοτε πολύ πιο κομψός και ισορροπημένος από τους πιο δημοφιλείς συναδέλφους του. Ίσως το πιο σοκαριστικός από όλους ήταν ο θάνατος του Virgil Abloh, δεδομένου ότι ήταν μόλις 41 ετών.

> Διάβασε ακόμη: Αυτοί που σημάδεψαν τα σπορ το 2021

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton και ιδρυτής της Off-White έφυγε νικημένος από τον καρκίνο τον Νοέμβριο. Ένας ημίθεος τόσο για τα παιδιά της μόδας όσο και για τους high fashionistas, ο Abloh εισήγαγε μια νέα εποχή gonzo δημιουργικότητας και ποπ κουλτούρας σε μια βιομηχανία που έδειχνε να βαλτώνει όσον αφορά τις επιλογές των αντρών. 

Από: Esquire UK

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.