Πώς κατεβάζεις αστυνομική ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού στο κινητό

Ταυτότητα και πιστοποιητικό σε ένα app.

Γράφει: Esquire Editors 28 Δεκεμβρίου 2021

Τη δυνατότητα εισαγωγής ψηφιακής αστυνομικής ταυτότητας και του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο κινητό τους τηλέφωνο έχουν πλέον οι πολίτες, ώστε να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Από τη Δευτέρα προστέθηκε στο Covid Free Gr Wallet, η δυνατότητα εισαγωγής ψηφιακής ταυτότητας στο κινητό. Γίνεται με τη σύνδεση των βασικών στοιχείων μέσω Taxisnet ή με κάποιον συμβαλλόμενο φορέα ή οργανισμό.

Στη ψηφιακή ταυτότητα εμφανίζονται μόνο το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας και ένα QR code για την αυτοματοποιημένη επαλήθευση.

Πώς γίνεται η εγκατάσταση

Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες είναι να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid Free GR Wallet, την οποία μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store.

Οι χρήστες της εφαρμογής, μετά την ενημέρωση σε Google Play Store και Apple App Store, μπορούν να βρουν την επιλογή στα δεξιά, δίπλα από το πιστοποιητικό Covid-19.

Μετά την ενημέρωση, στο wallet εμφανίζεται η επιλογή "ταυτοπροσωπία", ο πολίτης συνδέεται με κωδικούς taxisnet, και αποστέλλεται το OTP(One-time password) για επιβεβαίωση.

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας έχει ως στόχο να περιοριστεί η συμφόρηση από τον έλεγχο πιστοποιητικών στις εισόδους καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας και άλλων συναφών χώρων, την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.