Το φούτερ του Emmanuel Macron έκανε τη δήλωσή του

Ο Emmanuel Macron όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα.

Στην πιο άκυρη ενδεχομένως στιγμή -ίσως προσπαθώντας να ξορκίσουν για με κάποιο τρόπο το κακό του εν εξελίξει πολέμου στην Ουκρανία και των εκατομμυρίων που έχουν τραπεί σε φυγή- οι χρήστες των social media σχολιάζουν μπλούζες. Βασικά, μία συγκεκριμένη, το φούτερ του Emmanuel Macron.

To επίμαχο στιγμιότυπο

Μετά το πλάνο που τον απεικόνιζε με το πρόσωπό του ανάμεσα στα χέρια του μετά από ένα τηλεφώνημα με τον Vladimir Putin στην αρχή της εισβολής (το οποίο έγινε αμέσως meme ), αυτή τη φορά ο le président απαθανατίστηκε από τον επίσημο φωτογράφο των Ηλυσίων Soazig de la Moissonière χωρίς να θυμίζει ιδιαίτερα τον εαυτό του. Αξύριστος και με μαύρο φούτερ με το λογότυπο CPA 10, το ακρωνύμιο του ειδικού λόχου αλεξιπτωτιστών Commando Parachutiste de l'Air 10, έμοιαζε σα να είχε μόλις γυρίσει από προπόνηση. 

Το φούτερ του Emmanuel Macron έκανε τη δήλωσή τουSOAZIG DE LA MOISSONNIÈRE / INSTAGRAM

Τα σχόλια στα σόσιαλ έκαναν λόγο για "εφέ Zelensky", και κατά κάποιο τρόπο είναι λογικό αν το καλοσκεφτούμε. Οι δύο πρόεδροι είναι συνομίληκοι (και οι δύο 44 ετών) και εμπλέκονται στη σύγκρουση από τα πρώτα της στάδια. Η δε Corriere della Sera έγραψε ότι "η ταυτόχρονη παρουσία του πολέμου στην Ουκρανία και η δημοτικότητα του Zelensky εστίασαν την προσοχή στο εθνόσημο των αλεξιπτωτιστών του Macron", υπονοώντας την ύπαρξη ενός είδους αντι-πουτινικού πρωταθλήματος εκδικητών.

>Διάβασε ακόμη: Γράμμα από το Κίεβο

Στην πραγματικότητα βέβαια, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Εμείς κρατάμε ένα άλλο σχόλιο της Corriere, παρόμοιο με τα αντίστοιχα των Times και Telegraph που έσπευσαν επίσης να εκφέρουν άποψη: O Macron έχει ξαναεμφανιστεί ντυμένος με αυτόν τον τρόπο. Πράγματι, ρίχνοντας μία ματιά στο Instagram feed του φωτογράφου των Ηλυσίων μπορεί να εντοπίσει κανείς κι άλλα πορτρέτα του χωρίς το κλασικό μπλε σακάκι, αλλά με κυριακάτικη, χαλαρή αμφίεση. 

Ο Piotr Smolar, ανταποκριτής της Le Monde, δήλωσε στο Twitter ότι του πήρε συνέντευξη και εκείνος ήταν ντυμένος έτσι κατά την επιστροφή του από μία κρατική επίσκεψη στο Τελ Αβίβ- "ντύνεται πάντα casual", είπε. Ως εκ τούτου, ο Γάλλος πρόεδρος δεν επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στους Γάλλους αλεξιπτωτιστές, ούτε επιχείρησε να αντιγράψει το Zelensky. Ήταν απλά ο εαυτός του και κάπως έτσι διαχειρίζεται την καθημερινότητά του. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.