H φάρμα του Βασίλη Καρρά με βιολογικά προϊόντα στο Κοκκινοχώρι

Ένας παράδεισος στους πρόποδες του Παγγαίου, με βιολογικά προϊόντα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Γράφει: Esquire Editors 28 Δεκεμβρίου 2023

Στον δικό του παράδεισο επί γης, στο Κοκκινοχώρι της Καβάλας, έγινε η ταφή του Βασίλη Καρρά, το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου 2023.

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής περνούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο χωριό του, κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία του να δημιουργήσει μια φάρμα στον τόπο που γεννήθηκε.

Στο αγρόκτημά του στο Κοκκινοχώρι, που βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου, ο τραγουδιστής παρήγαγε τα δικά του προϊόντα και ζούσε από την πώλησή τους.

Η "Φάρμα Καρρά", όπως την ονόμασε, ξεκίνησε τη δεκαετία του 2000, σε υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα παραδοσιακά προϊόντα και στοχεύοντας σε νέες καλλιέργειες για την περιοχή.

Πιπεριές, κεράσια, σύκα και το επώνυμο παρθένο λάδι της φάρμας είναι ανάμεσα στα βιολογικά προϊόντα που παράγει. Στη διάρκεια της καραντίνας του κορονοϊού, ο τραγουδιστής αφοσιώθηκε στη φάρμα του, η οποία διατηρεί παραδοσιακά σπίτια, χτιστούς φούρνους, μια τεχνητή λίμνη και ένα καφενείο-παντοπωλείο στο κέντρο της αγροτικής του έκτασης.

Η αγάπη του Βασίλη Καρρά για την αγροτική ζωή ήταν που τον οδήγησε στη δημιουργία αυτού του αγροκτήματος, στο οποίο είχε την ευκαιρία να φροντίζει, να καλλιεργεί βιολογικά προϊόντα και να ενημερώνεται διαρκώς για νέες παραγωγές αλλά και το πώς θα μπορούσε να εξελίξει τις ήδη υπάρχουσες καλλιέργειες.

Ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία δήλωνε περήφανος για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδό του, το οποίο έχει λάβει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και είναι γνωστό για την πλούσια γεύση και τα οφέλη του για την υγεία.

Τα τελευταία χρόνια το κτήμα το διαχειρίζεται η κόρη του Ειρήνη που παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Λάμπρο Αντράλα τον Σεπτέμβριο του 2019.

Μιλώντας για τον Βασίλη Καρρά οι συγχωριανοί του είχαν αποκαλύψει ότι είχε βοηθήσει πολύ το Κοκκινοχώρι, κάνοντας δωρεές και έργα για τις οποίες δεν γνώριζε κανείς.

Για τη ζωή που είχε δημιουργήσει στη γενέτειρά του ο ερμηνευτής είχε μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 τονίζοντας πως τόσο "η δουλειά του τραγουδιστή, όσο και η δουλειά του αγρότη είναι σκληρές".

"Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και ποιότητα βγάζεις και ωραίο προϊόν" είχε δηλώσει ο ίδιος.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.