Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Μαζί, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν περιουσία 1,47 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Γράφει: Esquire Editors 03 Ιανουαρίου 2024

Οι εκατομμυριούχοι στην κορυφή της λίστας του Forbes είχαν έναν αρκετά καλό Δεκέμβριο - τουλάχιστον όσον αφορά τις μετοχές τους. Από την 1η Ιανουαρίου 2024, επτά από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι πιο πλούσιοι από ό,τι πριν από έναν μήνα. Η περιουσία τους συλλογικά αυξήθηκε κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο - ένα πολύ μικρότερο άλμα από την άνοδο των 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2023. Ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους - ο Mark Zuckerberg - ανέβηκε στην 5η θέση, από το Νο.7 την 1η Δεκεμβρίου. Τώρα βρίσκεται μπροστά από τον Bill Gates, ο οποίος επί χρόνια ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το Forbes παρακολουθεί τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου από το 1987.  Πολλοί δισεκατομμυριούχοι κατέχουν μεγάλο μέρος της καθαρής τους περιουσίας σε μετοχές της εταιρείας που ίδρυσαν ή συνίδρυσαν. Καθώς αυτή η τιμή της μετοχής κινείται, η περιουσία τους κινείται μαζί της.

Μαζί οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, έχουν περιουσία 1,47 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την αλλαγή της χρονιάς τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου - από 1,44 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από έναν μήνα. Οι δύο μεγαλύτεροι κερδισμένοι τον περασμένο μήνα (σε δολάρια) ήταν ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg και ο CEO της LVMH Bernard Arnault, καθένας κέρδισε 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την 1η Δεκεμβρίου λόγω των αυξήσεων στην τιμή της μετοχής των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Ο Elon Musk εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με 251 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, Musk κατέχει επίσης μερίδια στην ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX και στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου εξαμήνου του 2023, ο Γάλλος μεγιστάνας ειδών πολυτελείας Bernard Arnault ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes - αλλά αυτό άλλαξε στις 8 Ιουνίου 2023, όταν ο Musk ξεπέρασε τον Arnault και έγινε το Νο.1 στον κόσμο ξανά. Από την 1η Ιανουαρίου, ο Arnault εξακολουθεί να κατατάσσεται στο Νο.2 των πλουσιότερων, με περιουσία περίπου 200,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Arnault, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της LVMH, έχει μετατρέψει την εταιρεία σε έναν κολοσσό με περισσότερες από 70 μάρκες, από Louis Vuitton και Christian Dior μέχρι Tiffany & Co. και Sephora.

Ο μεγιστάνας λογισμικού Larry Ellison της Oracle ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος της πρώτης δεκάδας· η περιουσία του μειώθηκε κατά 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο καθώς η μετοχή της Oracle απώλεσε 10%. Ο Ellison εξακολουθεί να βρίσκεται στην 4η θέση, αξίας 135,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ποιοι είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο;

1. Elon Musk
2. Bernard Arnault
3. Jeff Bezos
4. Larry Ellison
5. Mark Zuckerberg
6. Bill Gates
7. Warren Buffett
8. Larry Page
9. Sergey Brin‎‎
10. Steve Palmer

Από: Forbes Greece 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.