O κορονοϊός είναι και επίσημα σε έξαρση

Μάλιστα, τέσσερις περιοχές της χώρας βρίσκονται στο "κόκκινο" όσον αφορά την αύξηση του ιικού φορτίου.

Γράφει: Esquire Editors 05 Ιανουαρίου 2024

H αύξηση όλων των δεικτών του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία. Τα κρούσματα καταγράφουν αύξηση, όπως και οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα. Ενδιαφέρον προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου σε τέσσερις περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού, με τέσσερεις περιοχές να βρίσκονται στο "κόκκινο".

Την εβδομάδα 52/2023 παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 51/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα σε έξι από τις εννέα (6/9) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ αυτή την εβδομάδα αναφοράς. Πτωτική τάση παρατηρήθηκε σε μία από τις εννέα (1/9) περιοχές του ΕΔΕΛ, ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε δύο περιοχές (2/9).

Αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+116%), στη Θεσσαλονίκη (+60%), στην Αττική (+56%) και στο Ηράκλειο (+31%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στα Χανιά (+18%) και στην Πάτρα (+13%). Οριακά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (-15%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στο Βόλο (0%) και στη Λάρισα (+10%).

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.