Άλλη μία ανησυχητική 'γκάφα' για τον Donald Trump

Μπέρδεψε τη Nikki Haley με τη Nancy Pelosi και πλέον κανείς δεν ξέρει αν είναι τακτική ή διανοητική σύγχυση.

Γράφει: Esquire Editors 22 Ιανουαρίου 2024

Δεν υπάρχει αμερικανικό ΜΜΕ που να μην αναπαράγει το μπέρδεμα του Donald Trump. Τι έχει συμβεί; Μερικές ημέρες πριν από την καίρια εσωκομματική ψηφοφορία στην πολιτεία Νιου Χάμσιρ, η Nikki Haley, υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι η υποψήφια της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, έθεσε υπό αμφισβήτηση το εάν και κατά πόσον ο Donald Trump —το αδιαφιλονίκητο φαβορί της κούρσας— είναι διανοητικά ικανός να κυβερνήσει, αφού ο 77χρονος πρώην πρόεδρος φάνηκε να την μπερδεύει επί σκηνής με άλλη πολιτικό.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης προχθές Παρασκευή, ο κ. Trump πρόφερε επανειλημμένα το όνομα της κυρίας Haley ενώ αναφερόταν στην επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, την 6η Ιανουαρίου 2021.

"Η Nikki Haley είναι αρμόδια για την ασφάλεια, της προσφέραμε 10.000 ανθρώπους, στρατιώτες, εθνοφρουρά, ό,τι ήθελε. Αρνήθηκε", είπε. Στο παρελθόν, ο μεγιστάνας είχε κατηγορήσει τη Δημοκρατική Nancy Pelosi, τότε πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, πως απέρριψε αυτή την προσφορά. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι έγινε στην πραγματικότητα τέτοια προσφορά, σύμφωνα με το πόρισμα έρευνας επιτροπής της κάτω Βουλής των ΗΠΑ.

"Δεν ήμουν καν στην Ουάσιγκτον την 6η Ιανουαρίου!"

"Δεν ήμουν καν στην Ουάσιγκτον την 6η Ιανουαρίου!" αντέτεινε χθες η κυρία Haley, απευθυνόμενη σε ψηφοφόρους στο Νιου Χάμσιρ, όπου την Τρίτη θα διεξαχθεί ψηφοφορία που χαρακτηρίζεται κρίσιμη για την ίδια.

"Η ανησυχία μου είναι πως, χωρίς να θέλω να πω τίποτε προσβλητικό, όταν το θέμα είναι ο χειρισμός πιεστικών υποθέσεων της προεδρίας, δεν μπορείς να έχεις κάποιον που αναρωτιέσαι αν είναι διανοητικά κατάλληλος να το κάνει", πρόσθεσε.

Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας και πρέσβειρα στον ΟΗΕ, που έγινε 52 ετών χθες Σάββατο, έθιξε επίσης το ζήτημα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Fox News: "Δεν λέω πως είναι όπως ο Joe Biden, αυτό που λέω όμως είναι: θέλουμε στ’ αλήθεια να έχουμε δυο ογδοντάρηδες υποψήφιους για την προεδρία;", σφυροκόπησε.

"Θέλουμε στ’ αλήθεια να ξεχνούν ονόματα ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Πούτιν και τον Σι και τον Κιμ;", συμπλήρωσε, αναφερόμενη αντίστοιχα στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ίδιος ο Donald Trump ειρωνεύεται συχνά τις γκάφες και την ηλικία του διαδόχου του στην προεδρία, του Joe Biden, τον οποίο παρουσιάζει περίπου ως πάσχοντα από άνοια.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγαγε συντριπτική νίκη στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων, τη Δευτέρα.

Η Nikki Haley, τονίζουν πολιτικοί αναλυτές, θα χρειαστεί πολύ καλή επίδοση μεθαύριο Τρίτη για να κρατήσει ζωντανή την εκστρατεία της για την προεδρία.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.