'Έφυγε' από τη ζωή ο Luigi Gigi Riva

Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών, 'έφυγε' από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Γράφει: Esquire Editors 23 Ιανουαρίου 2024

Ο Luigi Gigi Riva, ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική ομάδα της Ιταλίας "έφυγε" απ’ τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ανέφερε η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα (22/1), αποχαιρετώντας "έναν από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών", όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Riva, του οποίου η δυναμική παρουσία και τα δυνατά σουτ του έδωσαν το παρατσούκλι Rombo di Tuono ("κραυγή της βροντής"), σημείωσε 35 γκολ σε 42 εμφανίσεις για την "σκουάντρα ατζούρα".

Ο Riva είχε αρρωστήσει στο σπίτι του στη Σαρδηνία το Σαββατοκύριακο και είχε λάβει θεραπεία έπειτα από ένα καρδιακό πρόβλημα.

Ήταν μέλος της ομάδας της Ιταλίας που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1968 κι έπαιξε επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 όταν οι Ιταλοί ήταν δευτεραθλητές κόσμου, πίσω απ’ τη μεγάλη ομάδα της Βραζιλίας με τον Πελέ.

"Είμαι συγκλονισμένος και βαθιά λυπημένος. Το ιταλικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια ενός πραγματικού εθνικού συμβόλου", δήλωσε ο πρόεδρος της FIGC, Gabrielle Gavina.

Όπως τόνισε η Ομοσπονδία θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πριν από όλους τους αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Μαζί με τον Gianni Rivera‎‎, ο Riva ήταν ένα από τα κορυφαία ταλέντα του ιταλικού ποδοσφαίρου, καθώς η έγχρωμη τηλεόραση έφερε ζωντανή δράση σε ένα ευρύτερο κοινό. Ήταν δεύτερος στη Ριβέρα για το τρόπαιο της Χρυσής Μπάλας που απονεμήθηκε στον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης το 1969.

Ο Riva έπαιξε σχεδόν σε ολόκληρη την καριέρα του στην Κάλιαρι και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Serie A όταν η ομάδα της Σαρδηνίας κέρδισε τον τίτλο του ιταλικού πρωταθλήματος για μοναδική φορά στην Ιστορία της το 1970. Ήταν επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου τη στιγμή του θανάτου του.

Οι τραυματισμοί στιγμάτισαν το τελευταίο μέρος της καριέρας του και τον ανάγκασαν να αποσυρθεί το 1976, έχοντας σκοράρει 164 γκολ πρωταθλήματος για την Κάλιαρι σε 315 αγώνες. Ήταν τρεις φορές πρώτος σκόρερ της Serie A.

Στη συνέχεια, ο Riva υπηρέτησε για πολλά χρόνια την εθνική ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του 2006 όταν η Ιταλία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.