Γιατί η γρίπη είναι ισχυρότερη φέτος

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να διαρκέσει το κύμα της γρίπης, τα δε συμπτώματα νόσησης είναι πολύ έντονα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Γράφει: Esquire Editors 05 Φεβρουαρίου 2024

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να διαρκέσει το κύμα της γρίπης, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, η οποία περιέγραψε τα πολύ έντονα συμπτώματα νόσησης σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Όπως τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ, τη φετινή κλινική εικόνα της γρίπης "δεν την έχουμε συναντήσει πολλές φορές". "Είναι με υψηλούς πυρετούς, με μεγάλη κακουχία, με ανθρώπους οι οποίοι περιέγραφαν σε εμάς, ότι δεν μπορούσαν να σηκωθούν από το κρεβάτι", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: "Τα περιστατικά που πέρασαν γρίπη πέρασαν πολύ δύσκολα. Μας περιγράφουν και από τα τηλέφωνα την κλινική τους κατάσταση και δίνουμε τις οδηγίες. Έχουμε νοσηλείες για γρίπη. Συγκριτκά φέτος, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες για γρίπη".

Εξηγώντας, γιατί η γρίπη είναι τόσο δυνατή φέτος, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι "το ανοσοποιητικό σου σύστημα δεν είναι πάντα το ίδιο. Μπορεί να είναι κάπως πιο εξαντλημένοι, μπορεί να μην έχουνε κάνει τους εμβολιασμούς, επισημαίνοντας ότι φέτος συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα (η ανοσία των πολιτών).

Έπρεπε να υπήρχε μια καμπάνια πολύ νωρίτερα από το Σεπτέμβρη μήνα, για να μπορέσει ο κόσμος να καταλάβει ότι έπρεπε γρήγορα να πάει να κάνει το εμβόλιο, τέλος Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη".

"Η γρίπη θα φτάσει μέχρι τέλος Φλεβάρη, αρχές Μάρτη και πριν πέντε χρόνια τόσο είχε κρατήσει", ανέφερε. "Το θέμα της Covid έχει μειωθεί όσον αφορά τα περιστατικά και τις νοσηλείες, ενώ οι ιώσεις είναι σε έξαρση", σημείωσε.

Από: TheToc

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.