'Έφυγε' από τη ζωή ο Andreas Brehme

Σε ηλικία 63 ετών.

Γράφει: Esquire Editors 20 Φεβρουαρίου 2024

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Andreas Brehme, του οποίου το πέναλτι στον τελικό του 1990 εναντίον της Αργεντινής στην Ιταλία χάρισε στη Γερμανία τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της, πέθανε σε ηλικία 63 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 Στο άκουσμα της τραγικής είδησης ξεκίνησαν αφιερώματα και συλλυπητήρια από συλλόγους σε όλη την Bundesliga και την Ευρώπη. "Ένας υπέροχος παίκτης, ένας σπουδαίος οπαδός της Ίντερ. Ciao Άντι, για πάντα θρύλος", ανέφερε ο πρώην σύλλογος Ίντερ στα social media.

Ο Brehme έπαιξε επίσης μεταξύ άλλων για τη Μπάγερν Μονάχου και τη Ρεάλ Σαραγόσα, πριν αποσυρθεί το 1998 μετά την επιστροφή του στην Καϊζερσλάουτερν και κατέκτησε μαζί τhς τον τίτλο της Bundesliga. Κέρδισε επίσης το γερμανικό πρωτάθλημα με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ σήκωσε επίσης το τρόπαιο της Serie A και ένα Κύπελλο UEFA με την Ίντερ.

"Θρηνούμε για τον θάνατο του Andreas Brehme", σημείωσε η Καϊζερσλάουερν, ομάδα με την οποία ολοκλήρωσε τη σπουδαία καριέρα του στα 38 του χρόνια με την Καϊζερσλάουτερν το 1998, την ομάδα με την οποία ξεκίνησε το 1981.
"Φορούσε τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων για συνολικά 10 χρόνια και έγινε πρωταθλητής Γερμανίας και Κυπελλούχος Γερμανίας με την Καϊζερσλάουτερν. Το 1990 εκτόξευσε την Εθνική Γερμανίας στον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το πέναλτι του και έγινε θρύλος του ποδοσφαίρου. Η οικογένεια της Καϊζερσλάουτερν είναι σε βαθύ πένθος και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Andy".

Ο Brehme κέρδισε 86 συμμετοχές για τη Γερμανία, σκοράροντας οκτώ γκολ, συμπεριλαμβανομένου αυτού για το οποίο τον θυμούνται περισσότερο. Διάσημος επίσης  για την πιο χαρακτηριστική ικανότητά του, ότι ήταν ένας από τους λίγους παίκτες στον κόσμο που μπορούσε να παίξει και με τα δύο πόδια εξίσου καλά. Μία ικανότητά του που έκανε τον προπονητή της εθνικής ομάδας το 1990, Φραντς Μπεκενμπάουερ, να δηλώσει: "Γνωρίζω τον Andy 20 χρόνια και ακόμα δεν ξέρω αν είναι δεξιός ή αριστερός".

Αν και ήταν αριστεροπόδαρος, πιστεύεται ότι ο Brehme ένιωθε ότι το δεξί του πόδι ήταν στην πραγματικότητα πιο ακριβές από το αριστερό του.

"Ο Andreas Brehme θα είναι για πάντα στις καρδιές μας, ως νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και, το πιο σημαντικό, ως ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Θα είναι για πάντα μέλος της οικογένειας της Μπάγερν", ανακοίνωσε η Μπάγερν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.