Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού παρουσία αστυνομικών

Το ζευγάρι δέχτηκε απειλητικά μηνύματα, με αποτέλεσμα να ενημερώσει τις Αρχές.

Γράφει: Esquire Editors 05 Μαρτίου 2024

Με τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας παντρεύτηκαν το περασμένο Σάββατο ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης, στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα, που έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το ζευγάρι δέχτηκε απειλητικά μηνύματα, με αποτέλεσμα να ενημερώσει τις Αρχές. Έτσι, έξω από το δημαρχείο υπήρχαν αστυνομικοί για να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια.

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης ευχαρίστησαν δημόσια την ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα τον Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής και όσους αστυνομικούς παρέστησαν στο γεγονός.

"Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες στον Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής καθώς και στους έμπειρους και ευγενικούς αστυνομικούς που μας κάλυψαν σε όλη την τελετή και μετά από αυτή", αναφέρεται στο μήνυμα το οποίο ανάρτησε και η ΕΛΑΣ στα social media.

Το ζευγάρι είναι μαζί για περισσότερα από 20 χρόνια και έχουν τρία παιδιά. Ωστόσο, μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατόν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους.

Ο νέος νόμος σημαίνει ότι ο 52χρονος αλλεργιολόγος δεν θα ανησυχεί πια για την τύχη του γιου του εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από τον σύντροφό του Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Μάλιστα η αγγελία του γάμου τους είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα "Τα Νέα" την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Οι δυο τους ήταν στα θεωρεία της Βουλής εκείνη τη μέρα, στο πλευρό του Φώτη Σεργουλόπουλου.

Όπως αναγραφόταν, "ο Δημήτριος Ελευσινιώτης, του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βιλλιώτη, που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής".

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης είχε επισημάνει ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτρη. "Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα… Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα...".

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.