Οι διαφημίσεις στο Χ στέλνουν τον Elon Musk στα δικαστήρια

"Διαφημίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό του Κόμμα…".

Γράφει: Esquire Editors 19 Νοεμβρίου 2023

Μήνυση κατά της Media Matters σχεδιάζει να καταθέσει η Χ Corp. (πρώην twitter) με αφορμή την έκθεσή της σχετικά με τη διαχείριση των διαφημίσεων από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Disney, η Apple και η ΙΒΜ απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X μετά την έκθεση που δημοσίευσε η Media Matters for America, μια φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης, που ανέφερε ότι οι καταχωρίσεις της είχαν εμφανιστεί κοντά σε φιλοναζιστικό περιεχόμενο.

Την Πέμπτη, η Media Matters δημοσίευσε την έκθεση, λέγοντας ότι βρήκε διαφημίσεις από μεγάλες μάρκες, όπως η IBM, η Apple, η Oracle, η  Xfinity της Comcast και η Bravo να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο "που διαφημίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό του Κόμμα".

Μάλιστα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους στην πλατφόρμα Χ λόγω της "ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους", όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Γιοχάνες Μπάρκε.

Με ανάρτησή του ο Elon Musk σημείωσε ότι η ιστορία του Media Matters "παρερμήνευσε τελείως" την πραγματική εμπειρία χρήστη στο X.

Η αγωγή θα κατατεθεί στο δικαστήριο που ανοίγει τη Δευτέρα, έγραψε ο Musk.

Από: Capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.