Νέα πτώση για το brand της Tesla

Ορισμένοι ιδιοκτήτες της Tesla ανακοινώνουν στο Twitter ότι ξεφορτώνονται τα οχήματά τους.

Γράφει: Esquire Editors 17 Ιανουαρίου 2023

Έχοντας χάσει το 70% της αξίας της το τελευταίο έτος, η μετοχή της Tesla βλέπει κάποια κέρδη στις αρχές του 2023. Όμως δεν μπορούμε να πούμε και το ίδιο για το brand image της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς χάνει την προτίμηση των καταναλωτών εν μέσω της χαοτικής εξαγοράς της Twitter από τον Elon Musk, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Αυτή τη στιγμή μόνο το 13,4% των Αμερικανών ενηλίκων βλέπουν θετικά την Tesla, σε σύγκριση με 16% τον προηγούμενο μήνα και 28,4% τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία από την έρευνα της Morning Consult Brand Intelligence. Πρόκειται για μια πτώση της τάξεως του 15%.

Την πτώση της μάρκας της Tesla οδηγεί η απώλεια της δημοφιλίας της ανάμεσα σε άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Δημοκρατικοί. Μόλις το 3% αυτών των ενηλίκων έχουν θετική άποψη για την εταιρεία του Musk, σε αντιστοιχία με το 10,3% τον Δεκέμβρη του 2022. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να τονιστεί, λαμβάνοντας υπόψη τα αλλοπρόσαλλα σχόλια του Musk στο Twitter και την ανησυχία των επενδυτών της Tesla ότι δίνει μεγάλη σημασία στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, ο Musk εξέφρασε κομματικές πολιτικές απόψεις -μια πρακτική που συνήθως αποφεύγεται από τους διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών- ενθαρρύνοντας ρητά τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τους Ρεπουμπλικάνους αντί για τους Δημοκρατικούς κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ενδιάμεσων εκλογών και εκφράζοντας την υποστήριξή του στον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis ως πιθανό υποψήφιο πρόεδρο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως CEO του Twitter, εκτός από την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας και την απώλεια μεγάλων διαφημιστών, χαλάρωσε τις κατευθυντήριες γραμμές που αποσκοπούσαν στην αποτροπή ψευδών πληροφοριών σχετικά με τα εμβόλια και τον κορονοϊό και καλωσόρισε πίσω αμφιλεγόμενα δημόσια πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Donald Trump και άτομα και λογαριασμούς όπως ο Michael Flynn, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, που συνδέονται με την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, καθώς και με τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.

Έξαλλοι οι μέτοχοι της Tesla

Αυτό ώθησε ορισμένους ιδιοκτήτες της Tesla να ανακοινώσουν στο Twitter ότι ξεφορτώνονται τα οχήματά τους και επίδοξους πελάτες να ακυρώσουν προγραμματισμένες αγορές.

Νέα πτώση για το brand της Tesla

"Λόγω της πρόσφατης αποκάλυψης των πολιτικών απόψεων του Elon Musk -τις οποίες απεχθάνομαι- αρχίζω να ανησυχώ για το τι είδους πολιτική δήλωση αποτελεί το αυτοκίνητο. Θα με δουν οι άνθρωποι ως ένα σύμβολο του δεξιού ακτιβισμού για το κλίμα, ένα ζωντανό οξύμωρο;", έγραψε σε πρόσφατο άρθρο γνώμης για τους Los Angeles Times ο John Blumenthal, ιδιοκτήτης Tesla και πρώην συντάκτης περιοδικού.

"Ο Musk έχει μετατρέψει το Twitter σε μια ανεξέλεγκτη παιδική χαρά για νεοναζί και άλλους τυχαίους διακινητές μίσους και τρελούς οπαδούς του QAnon, έχει αγκαλιάσει κάθε τι τραμπικό και έχει απαντήσει άτονα στο εξωφρενικό φλερτ του Kanye West με τον Χίτλερ".

Η έρευνα της Morning Consult δεν προσδιόρισε ρητά τη συμπεριφορά του Musk ως αιτία για τη βουτιά στο brand image της Tesla. Ωστόσο, η πρόσφατη έκθεσή της που μετρά τις απόψεις των ενηλίκων των ΗΠΑ για τους διευθύνοντες συμβούλους διαπίστωσε ότι η προτίμηση προς τον Musk έπεσε στις 9 μονάδες τον Νοέμβριο του 2022 από 16 μονάδες ένα χρόνο νωρίτερα και από 22 μονάδες τον Φεβρουάριο του 2021. Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η μετοχή της εταιρείας έχει κάνει ένα ράλι άνω του 14% μέχρι στιγμής φέτος. Την Πέμπτη είχε μικρή μεταβολή στον Nasdaq, κλείνοντας με άνοδο μικρότερη του 1% στα 123,56 δολάρια.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.