Και ξαφνικά, όλοι στις ΗΠΑ μιλούν ανοιχτά για εξωγήινους

Ολοένα και περισσότεροι πιστεύουν στην ύπαρξή τους και επενδύουν χρόνο και χρήμα σε σχετικές έρευνες. Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 18 Σεπτεμβρίου 2023

Αποκτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοένα και περισσότερη εμμονή με τους εξωγήινους; Ως σκέψη δεν είναι άτοπη σε καμία περίπτωση, ειδικά μετά από τη συνέντευξη τύπου της NASA την περασμένη εβδομάδα για τα Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα (UAP), κατά την οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι δε μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα. Προϋπήρχε έτσι κι αλλιώς ως ιδέα: σχετικό γκάλοπ του 2021, υποστήριζε ότι οι Αμερικανοί που πιστεύουν ότι κάποια UFO (άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα) θα μπορούσαν να είναι εξωγήινα διαστημικά σκάφη συνεχώς αυκάνονται. Για να είμαστε δίκαιοι, η πλειοψηφία αυτών που ρωτήθηκαν τότε, είχαν δηλώσει ότι υπάρχει μία πιο "γήινη" εξήγηση για τα UFO, αλλά αν συγκρίνουμε το πιο πρόσφατο γκάλοπ με ένα αντίστοιχο του 2019, αυτοί που πιστεύουν ή είναι θετικοί ως προς το ενδεχόμενο της ύπαρξης εξωγήινων έχουν πολλαπλασιαστεί στις μέρες μας. 

Αν προσθέσουμε τον αυξημένο αριθμό "θεάσεων" UFO και εκλεγμένων αξιωματούχων που ερευνούν το φαινόμενο, βρισκόμαστε μπροστά σε μία γενικότερη ενίσχυση του ενδιαφέροντος σχετικά με τους "ιπτάμενους δίσκους". Αυτό που κάποτε ήταν αντικείμενο εντύπων αμφιλεγόμενης ποιότητας και ατόμων που παρουσίαζαν αμφισβητούμενες απόψεις, τώρα το παίρνουν όλοι πιο σοβαρά, ενώ αρκετοί επενδύουν χρήμα και χρόνο σε έρευνες. Κάτι που εγείρει το ερώτημα: Είναι καλό αυτό;

'Ισως όχι, σημειώνει, διαφωνώντας, ο Keith Kloor σε ένα πρόσφατο άρθρο στο Scientific American. Στο άρθρο, ο Kloor παρατηρεί ότι κάποια πολύ πλούσια άτομα έχουν χρηματοδοτήσει έρευνες για τα UFO, που με τη σειρά τους έχουν οδηγήσει σε περισσότερα άρθρα και κάλυψη για τα UFO από τα media. Ένα από αυτά τα άτομα είναι ο Robert Bigelow, που είπε στην εκπομπή 60 Minutes το 2017: 'Ίσως έχω ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες πάνω σε αυτό το θέμα'.

Το ενδιαφέρον του Bigelow για τα παραφυσικά φαινόμενα, τον οδήγησε να αγοράσει το ράντσο Skinwalker στην Utah το 1996. Πιο πρόσφατα, είχε στρέψει το ερευνητικό του ενδιαφέρον για να βρεις αποδείξεις για τη ζωή μετά θάνατον, κάνοντας, μάλιστα, πολλές δωρέες σε πολιτικά πρόσωπα και οργανισμούς. Και όπως τονίζει ο Kloor, δεν είναι το μόνο πολύ πλούσιο άτομο που έχει δώσει μεγάλα ποσά στην έρευνα για το παραφυσικό.

Η ερώτηση που βγαίνει μέσα από το άρθρο του Kloor είναι αν τελικά αυτές οι εμμονές κάποιων, προκαλούν κακό. Από τη δική του μεριά, ο Kloor πιστεύει ότι η συνεχώς αυξανόμενη πίστη στα UFO εμπεριέχει έλλειψη πίστης στην επιστήμη, σε μία εποχή, μην ξεχνάμε, με αυξανόμενο το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τις σχετικές συζητήσεις. Μπορεί η "πίστη στην επιστήμη" να συνυπάρξει με τη νοοτροπία "η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω"; Τα επόμενα χρόνια θα ξεκαθαρίσει αυτό, για καλό ή για κακό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.