Στις ΗΠΑ ξεκίνησαν να εμβολιάζουν πουλιά. Αλλά γιατί;

O λόγος προφανώς και είναι σοβαρός.

Σε μεγάλο κίνδυνο φαίνεται πως είναι τον τελευταίο καιρό ο κόνδορας της Καλιφόρνιας, με το φυσικό του περιβάλλον και τα τριακόσια διαφορετικά είδη του να απειλούνται με ολική εξαφάνιση από έναν ιό. Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στις ΗΠΑ ωστόσο, φαίνεται πως πήρε γρήγορα θέση παρακινώντας την πολιτεία να κάνει κάτι που μοιάζει να μπορεί να δώσει τη λύση.

Η ιδέα ήταν φυσικά, τα εμβόλια. Ο Mike Stepien, ο εκπρόσωπος του USDA's Animal and Plant Health Inspection Service εξήγησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η απόφαση να προβούν σε εμβολιασμούς των πουλιών αυτών είναι σύνθετη και οι παράγοντες που πρέπει να λάβουν υπόψιν τους πριν εφαρμόσουν τη διαδικασία, πολλοί. 

Η αρχική σκέψη ήταν πως το πρόβλημα του κόνδορα είχε δημιουργηθεί από δηλητηρίαση που προκαλείται εξαιτίας του μόλυβδου, όμως, όπως όλα δείχνουν, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό που αποδεκατίζει τα υπέροχα και μεγάλα αυτά πουλιά δεν είναι άλλο από την γρίπη των πτηνών. Συγκεκριμένα, η γρίπη των πτηνών ευθύνεται παγκοσμίως για τους θανάτους άγριων πουλιών αλλά και πουλερικών, σκοτώνοντας το ενενήντα τοις εκατό όσουν προσβληθούν από αυτή. 

Ο Tim Hauck πάντως, πιστεύει στη δύναμη και στην αντοχή του κόνδορα της Καλιφόρνιας τονίζοντας πως μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή αφού μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν έρθει αντιμέτωποι με πολλά. "Ακόμη ταλαιπωρούνται. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα νικήσουν. Και εμείς θα τους βοηθήσουμε". 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.