Κι όμως ο Donald Trump δεν είναι ο πρώτος Trump που έχει μπλεξίματα με το νόμο

O Fred Trump, μεγιστάνας του real estate είχε συλληφθεί δύο φορές.

Από το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης ο Donald Trump βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές κατηγορίες σχετικά με έναν χρηματισμό με εσάνς σεξουαλικού σκανδάλου και αυτήν την εβδομάδα παραδόθηκε στις Αρχές. Έγινε με αυτόν τον τρόπο ο πρώτος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ που κατηγορείται για έγκλημα, ωστόσο δεν είναι ο πρώτος Trump που συλλαμβάνεται.

Ο πατέρας του, Fred Trump, ο γνωστός μεγιστάνας των ακινήτων, συνελήφθη δις: Μία φορά το 1927 και άλλη μία το 1976, σύμφωνα με άρθρα εφημερίδων που δημοσιεύθηκαν εκείνα τα χρόνια. Ο Donald Trump δεν είχε γεννηθεί όταν έγινε η πρώτη σύλληψη, αλλά ήταν 30 ετών και εργαζόταν για την εταιρεία του πατέρα του την εποχή της δεύτερης, ανέφερε η Gillian Brockell της Washington Post.

Σύλληψη του 1927: Κου Κλουξ Κλαν, Νέα Υόρκη

Το 1927 ο Fred Trump συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας εξέγερσης της Κου Κλουξ Κλαν στο Κουίνς την Ημέρα Μνήμης, σύμφωνα με τους New York Times. Εκείνη την ημέρα, 1.000 μέλη της Κου Κλουξ Κλαν διαδήλωσαν στο Κουίνς για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο δύο μελών τους από την Ιταλία. Νωρίτερα είχαν γεμίσει τους δρόμους με φυλλάδια που κατηγορούσαν την αστυνομία ότι χτυπούσε "γηγενείς προτεστάντες Αμερικανούς" και καλούσαν τους κατοίκους να "πάρουν θέση για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών της χώρας".

"Η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν καταπατηθεί όταν οι γηγενείς Προτεστάντες Αμερικανοί τολμούν να οργανωθούν για να προστατεύσουν μία σημαία, την αμερικανική σημαία, ένα σχολείο, το δημόσιο σχολείο, και μία γλώσσα, την αγγλική γλώσσα, καθώς και όταν διαδηλώνουν ειρηνικά στους δρόμους προς τιμήν των προγόνων τους", έγραφαν τα φασιστικά φυλλάδια, σύμφωνα με τους Times.

Τα μέλη της Κλαν συναντήθηκαν με περίπου 100 αστυνομικούς και οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν σε μια "μάχη ελεύθερη για όλους", έγραψαν οι Times. Όταν η σκόνη καταλάγιασε, ο Fred Trump, μέλος της συμμορίας, ήταν ένας από τους επτά συλληφθέντες.

Σε συνέντευξή του στην Daily Mail το 2015, ο Donald Trump φυσικά διέψευσε το περιστατικό του 1927. Ήταν η εποχή που το σύστημα δήθεν τα έβαζε μαζί του. "Αυτό είναι γελοίο. Ποτέ δεν συνελήφθη. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Αυτό δεν συνέβη ποτέ", δήλωσε. "Αυτό είναι ανοησία και δεν συνέβη ποτέ. Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Δεν έγινε ποτέ. Ποτέ δεν συνελήφθη, ποτέ δεν καταδικάστηκε, ποτέ δεν του απαγγέλθηκαν καν κατηγορίες. Είναι μια εντελώς ψευδής, γελοία ιστορία. Δεν ήταν ποτέ εκεί! Δεν συνέβη ποτέ. Ποτέ δεν έλαβε χώρα."

Σύλληψη του 1976: Maryland

Ο Fred Trump βρέθηκε στα χέρια της αστυνομίας και δεύτερη φορά, στο Μέριλαντ για μη συμμόρφωση με παραβάσεις του κώδικα στέγασης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post από το 1976. Οι υπάλληλοι συνέλαβαν τον Fred Trump αμέσως μετά την πτήση του από τη Νέα Υόρκη στην κομητεία Prince George's ον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Ο επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης ενός συγκροτήματος 504 διαμερισμάτων στην κομητεία που ονομαζόταν Gregory Estates και βρισκόταν στο ακίνητο όταν τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι τοπικές αρχές διαπίστωσαν ότι το ακίνητο ως κατασκευή είχε παραβιάσει αρκετούς κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για ελαττωματικές υδρορροές βροχής και μη εγκατάσταση πυροσβεστήρων. Ήταν σπάνιο για την κομητεία να προβαίνει σε συλλήψεις για παραβάσεις του οικοδομικού κώδικα, είχε δηλώσει τότε στην Post ένας επόπτης επιθεωρητής ονόματι Joseph Healey. "Πιθανότατα να μην έχουμε εκδώσει ούτε τέσσερα εντάλματα σύλληψης τα τελευταία πέντε χρόνια", είχε επισημάνει, προσθέτοντας ότι η κομητεία θα συνεργαζόταν με τους ιδιοκτήτες που κατέβαλαν προσπάθεια να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

Ο Fred Trump αφέθηκε τελικά ελεύθερος με εγγύηση 1.000 δολαρίων για να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, ανέφερε η Post. Ο Henry Arrington - δήμαρχος του Seat Pleasant, Maryland, κατά τη στιγμή της σύλληψης του Fred Trump - είχε δηλώσει στην ίδια εφημερίδα το 2016 ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τη φυλακή, όπου κρατούνταν ο εξαγριωμένος επιχειρηματίας. "Ελάτε να με βγάλετε από τη φυλακή", είπε ο Trump ο γηραιότερος στο τηλέφωνο, σύμφωνα με τον Arrington.

Ο πρώην πρόεδρος Trump δήλωσε στην Post το 2016 ότι δεν γνώριζε για τη σύλληψη του πατέρα του το 1976.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση.

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.