Στον 'αέρα' το debate των πολιτικών αρχηγών

Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το debate στη Διακομματική Επιτροπή.

Γράφει: Esquire Editors 27 Απριλίου 2023

Ούτε για το θέμα της τηλεμαχίας - debate δεν τα βρήκαν στη διακομματική οι εκπρόσωποι των πολιτικών χώρων, καθώς, όπως γίνεται γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν να γίνει μόνο ένα.

Τι ειπώθηκε στη διακομματική

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να επέμεινε και στον όρο που έχει θέσει ώστε να δημοσιεύονται τα αστάθμητα πρωτογενή στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι έχει γίνει καταγγελία για τρεις εταιρείες χωρίς να συμβεί τίποτα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να τον παραπέμπει στην αρμόδια ελεγκτική αρχή των εν λόγω εταιρειών.

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε election pass για τους εργαζομένους στον τουριστικό κλάδο. Έτσι, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της επιτροπής στις 10 το πρωί του Σαββάτου όπου θα συζητηθούν αναλυτικά και οι όροι της διεξαγωγής του debate.

Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε επίσης, ότι έχουν εγγραφεί συνολικά 22.816 απόδημοι, οι οποίοι θα ψηφίσουν το Σάββατο 20 Μαΐου, παραμονή των εκλογών της 21ης Μαΐου, σε 99 εκλογικά τμήματα σε όλο τον κόσμο. Τέλος, αποφασίστηκε να επισπευστούν οι καταβολές της κρατικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, δέχθηκε το αίτημα να υπάρξει παραίνεση προς τα τηλεοπτικά κανάλια για ισονομία.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα στην επιτροπή εκπροσωπούν: Tη ΝΔ ο Γιάννης Σμυρλής, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης, το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης, το ΜέΡΑ25 ο Σπύρος Δερβενιώτης, το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο ΓΓ Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης και ο επικεφαλής του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου. Η Διακομματική Επιτροπή συγκροτήθηκε με κατεπείγουσα απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την υποβολή προτάσεων για την εφαρμογή των διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σε άλλα νέα, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με γραφείο τελετών απειλεί πως 'θα θάψει την Ευρώπη της Merkel'

Ο Ιωάννης Γκουσμπουνάρης κατεβαίνει με την πολιτική παράταξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το βίντεο που θα δεις, τα λέει όλα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το TikTok και ο 'εφιάλτης' του Joe Biden

Το νομοσχέδιο που υπέγραψε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση.

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος