Για απάτη και πλαστογραφία κατηγορείται εντός ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Βαριές κουβέντες για απάτη και πλαστογραφία κατά του Στέφανου Κασσελάκη από "συντρόφους" του στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το διαρκές συνέδριο.

Γράφει: Esquire Editors 04 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν έχουν τέλος τα "συντροφικά μαχαιρώματα" στον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Αφορμή για τη νέα εσωκομματική σύγκρουση και μάλιστα με σκληρές εκφράσεις για απάτη και πλαστογραφία είναι η αλλαγή δύο ονομάτων στο κείμενο των 30 υπογραφών που στήριξαν την υποψηφιότητά του, κάτι το οποίο ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή στο χθεσινό διαρκές συνέδριο του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικός και ο βαρύγδουπος τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών, η οποία στέκεται επικριτικά στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την προτίμησή της σε πιο... παραδοσιακά στελέχη του κόμματος: "Καταγγελία για απάτη Κασσελάκη με τις δύο από τις υπογραφές της υποψηφιότητάς του".

Ειδικότερα, η πρόεδρος του συνεδρίου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενημέρωσε λίγο πριν το τέλος για δύο διορθώσεις που υπήρξαν αναφορικά με τη λίστα των 30 υπογραφών που κατέθεσε ο τελευταίος. Συγκεκριμένα, στη θέση της Κλειώς Αγγουράκη υπογράφει ο Γιάννης Βουλγαράκης και στη θέση της Γεωργίας Ρανέλα, η Άννα Κωνσταντινίδου. Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και δυσφορία σε τάσεις του κόμματος.

Πέρα από τη στάση της ΕφΣυν, είναι χαρακτηριστική και η ανάρτηση του πρώην στενού συνεργάτη του Νίκου Φίλη, Τάκη Κατσαρού, ο οποίος ανήκει στους πιο σκληρούς εκφραστές της "Ομπρέλας", της πιο "αριστερής" τάσης του κόμματος που νιώθει να απειλείται από τον Κασσελάκη.

Ο Τ. Κατσαρός κάνει λόγο για "κάλπικο παρά" και "κάλπικη λίρα", λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Όταν στα 35 σου ξεκινάς πολιτική/κομματική σταδιοδρομία (και μάλιστα για αρχηγός κόμματος!) με πλαστογραφία και δεν τιμωρείσαι παραδειγματικά, δείχνεις τι τρύπιος παράς είσαι. Αλλά, δεν φταις μόνο εσύ, αλλά κι αυτοί που ανέχτηκαν την απάτη σου και εφηύραν τρόπο να αντικαταστήσουν με "αυθεντικά" τα πλαστά νομίσματα στη "δεσμίδα" σου".

Η ανάρτηση του Τάκη Κατσαρού

"Κάλπικος παράς"

Όταν στα 35 σου ξεκινάς πολιτική/κομματική σταδιοδρομία (και μάλιστα για αρχηγός κόμματος!) με πλαστογραφία και δεν τιμωρείσαι παραδειγματικά, δείχνεις τι τρύπιος παράς είσαι. Αλλά, δεν φταις μόνο εσύ, αλλά κι αυτοί που ανέχτηκαν την απάτη σου και εφηύραν τρόπο να αντικαταστήσουν με "αυθεντικά" τα πλαστά νομίσματα στη "δεσμίδα" σου. Κι αυτό είναι εξίσου επικίνδυνο.

Ποια μπορούσε να είναι η τιμωρία σου; Όχι ο αποκλεισμός σου, όχι. Αυτό στη μεταδημοκρατία που ζούμε έως και δώρο θα ήταν για τύπους σαν κι εσένα. Γιατί, θα ξεκούμπωνες τη λιλά γραβατούλα σου, θα τράβαγες το βιντεάκι σου και θα μίλαγες για πολιτικό αποκλεισμό.

Τιμωρία θα ήταν ο δημόσιος εξευτελισμός σου, είτε ζητώντας σου να ανέβεις στο βήμα και να ζητήσεις συγνώμη είτε με μια δήλωση αποδοκιμασίας της πράξης σου από το Προεδρείο του Συνεδρίου.

Ψιλά γράμματα όλα αυτά στους καιρούς που ζούμε.

"Πάμε μπροστά (. Προχωράμε (", διαβεβαιώνουν οι υποψήφιοι.

Οι τέσσερις αυθεντικοί και η "κάλπικη λίρα".

Οι υπογραφές υπέρ Κασσελάκη

1) Τζάκρη Θεοδώρα βουλευτής

2) Πολάκης Παύλος βουλευτής

3) Γιώργος Τσίπρας τ.βουλευτής

4) Χαρίτου Δημήτρης τ.βουλευτής

5) Μπέτυ Σκούφα τ.βουλευτής

6) Αυλωνίτου Ελένη τ.βουλευτής

7) Ντζιμάνης Γιώργος τ.βουλευτής

8)Θανάσης Οικονόμου τ.βουλευτής

9) Κλειώ Αγγουράκη

10) Γιώργος Αδαμίδης

11) Ιωάννης Βάθης

12) Ελένη Γιακουμάκη

13) Αναστασία Δαούση

14) Μαρία Καλουδιώτη

15) Χρύσα Καραγιάννη

16)Χρυσάνθη Κισκίρα

17)Σοφία Λάγιου

18) Αγγελική Λεβέντη

19)Κατερίνα Λουκάκη

20) Κορνηλία Μακρή

21)Κατερίνα Μαλακού

22) Ρίτσα Μέμτσα

23) Λάμπρος Μοσκαχλαϊδής-Λαμπρόπουλος

24) Λεωνίδας Μπεχράκης

25) Γεωργία Ρανέλα

26) Αγγελική Σμυρνάκη

27) Μαύρα Σαραντοπούλου

28) Αγγελική Ταυλαρίου

29) Ψιμόπουλος Δημήτρης

30) Κώστας Ταφλανίδης

Οι δύο διορθώσεις: Στη θέση της Κλειώς Αγγουράκη υπογράφει ο Γιάννης Βουλγαράκης και στη θέση της Γεωργίας Ρανέλα, η 'Αννα Κωνσταντινίδου.

Από: TheToc.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.