Η χιουμοριστική ντρίμπλα του Μητσοτάκη για τον Trump που συζητήθηκε στο Νταβός

Έκανε το κοινό να γελάσει όταν τον ρώτησαν για το ενδεχόμενο επανεκλογής του Donald Trump.

Γράφει: Esquire Editors 19 Ιανουαρίου 2024

Μπορεί ο Donald Trump να μην βρίσκεται στο Νταβός, ωστόσο το "φάντασμά" του πλανάται πάνω από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με τους δημοσιογράφους να ρωτάνε ηγέτες και Ευρωπαίους αξιωματούχους τι θα σημάνει το ενδεχόμενο επανεκλογής του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Αυτή την ερώτηση δέχτηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε στο Νταβός με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού "Foreign Policy" Ravi Agrawal. "Νομίζω ότι έχει τελειώσει ο χρόνος μας", είπε αστειευόμενος ο πρωθυπουργός, με το κοινό να γελά και τον δημοσιογράφο να του απαντά με χιούμορ "δεν μπορώ να δω το ρολόι".

Ωστόσο, ο Κ. Μητσοτάκης δεν απέφυγε την απάντηση και πρόσθεσε στη συνέχεια: "Έχω εργαστεί και με τους δύο προέδρους. Και με τον Πρόεδρο Trump, και με τον Πρόεδρο Biden. Στο τέλος της ημέρας δεν θα ήταν πρέπον, όπως και κανένας ξένος ηγέτης, να εκφράσει θέσεις πάνω σε μια δομικά δημοκρατική διαδικασία. Και ως Ευρώπη θα πρέπει να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε ο αμερικανικός λαός επιλέξει για επόμενο πρόεδρό του".

Στα "βήματα" της Lagarde ο Μητσοτάκης

Να σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, στο περιθώριο του Φόρουμ. Η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε ήταν για το ενδεχόμενο επανεκλογής του Trump, με τη Lagarde να έχει μια απίθανη αντίδραση, λέγοντας: "Αφήστε με να πιω μια γουλιά καφέ".

Η αντίδρασή της εκλήφθηκε προφανώς ως ένα πολύ ιδιαίτερο σχόλιο που αυτομάτως προκάλεσε το γέλιο της συνομιλήτριάς της, δημοσιογράφου του Bloomberg, Francine Lacqua (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.