Δε μπορεί, σίγουρα υπάρχουν κάποιοι τρομοκρατημένοι Ρεπουμπλικανοί από την κυριαρχία του Trump

Μερικές "σκέψεις" του είναι κάτι παραπάνω από τρομακτικές.

Σίγουρα, έστω κάποιοι από τους Ρεπουμπλικανούς θα γυρίζουν σπίτι τους το βράδυ, θα βάζουν να πιουν ένα ποτήρι μπέρμπον και θα βυθίζονται στον υπαρξιακό τρόμο με αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν. Ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία τους, o πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είναι ένα πολύ επικίνδυνο λάθος, το οποίο φαίνεται πως δεν μπορούν να αναιρέσουν.

Επικράτηση του Trump επί της Haley

O Donald Trump κέρδισε την Τρίτη το βράδυ στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας της παράταξης στις προεδρικές εκλογές, επικρατώντας της πρώην πρεσβεύτριας στον ΟΗΕ, Nicky Haley, κόντρα στις προβλέψεις και τις στατιστικές προβολές μεγάλων αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο πρώην πρόεδρος, νικητής της πρώτης ψηφοφορίας που διεξήχθη στην Άιοβα την περασμένη εβδομάδα, έκανε έτσι άλλο ένα βήμα για να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του. Με το 18% των εκτιμώμενων ψήφων καταμετρημένο, ο μεγιστάνας εξασφαλίζει 53,6% και η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας 44,9%. Παρ' όλα αυτά, η Haley δηλώνει πως "δεν έχει τελειώσει ακόμη ο αγώνας".

Η τρομακτική εμφάνιση του Trump στο Νιου Χάμσαϊρ

Στο παρασύνθημα τώρα: Η εμφάνιση του Trump στο Νιου Χάμσαϊρ για την ομιλία του μετατράπηκε σε (ένα ακόμη) σουρεάλ σκηνικό. Παρόντες ήταν πολλοί που τον έβριζαν, όμως εμφανίστηκαν και μέλη των συνωμοσιολόγων QAnon και διέκοψαν τις ομιλίες του με συνθήματα και εκκλήσεις για την απελευθέρωση των κατηγορουμένων της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, κάτι που ο πρώην πρόεδρος πολλαπλές φορές στο παρελθόν έχει ήδη υποσχεθεί να κάνει μόλις επανεκλεγεί. Όλα αυτά ήταν βέβαια απλώς το πρελούδιο.

"Το πιο απλό πρόβλημα, δεν μπορούμε πλέον να το λύσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε ένα ινστιτούτο σε μια ισχυρή θανατική ποινή.", είπε ο Trump κατά την ομιλία του, ενώ συνέχισε με κάποιες σκέψεις για την αντιπυραυλική άμυνα, συζητώντας με επιστημονικές λεπτομέρειες για το σύστημα Iron Dome του Ισραήλ. 

Συγκεκριμένα, είπε: "Ξέρετε ότι αυτοί δεν είναι μυώδεις τύποι. Είναι μυώδεις τύποι εδώ πάνω [δείχνει το δικό του κεφάλι]. Και περπατούν ήρεμα προς εμάς, και ντινγκ, ντινγκ, ντινγκ, ντινγκ, ντινγκ, μπουμ, μπουμ, μπουμ, μπουμ. Έχουν μόνο 17 δευτερόλεπτα για να καταλάβουν το όλο θέμα. Μπουπ. Εντάξει. Εντάξει. Εκτόξευση πυραύλων, σι-μπουμ". Ναι, ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε κι εμείς από τα λεγόμενά του.

Χαμένος στις σκέψεις του

Οι Ρεπουμπλικανοί με σώας τας φρένας, δε μπορεί, πρέπει να είναι τρομοκρατημένοι όσο κι εμείς. Ο Trump δεν είναι καθόλου απίθανο να κερδίσει και να τον ξαναδούμε στον Λευκό Οίκο. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο πρώην πρόεδρος έχει χάσει ακόμη και τις στοιχειώδεις ικανότητές του, όπως το να βγει στη σκηνή για μια ομιλία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.