Οι φημολογούμενες 'γαλάζιες' μεταγραφές εν όψει ευρωεκλογών

Πέρα από την Εύη Χριστοφιλοπούλου, κι άλλα ονόματα ονόματα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του Κέντρου λέγεται ότι θα φιγουράρουν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Γράφει: Esquire Editors 30 Ιανουαρίου 2024

Η προσχώρηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου στην Νέα Δημοκρατία ήταν κοινό μυστικό στη "γαλάζια" παράταξη. Άλλωστε η κοινή πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την περίοδο της διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, τούς έφερε κοντά.

Η συνεργασία τους ήταν άψογη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τότε υπουργό και την Εύη Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργό. Όπως φαίνεται οι σχέσεις τους δεν διεκόπησαν, αφού τον Ιούλιο του 2022 ο Πρωθυπουργός της είχε προτείνει να αναλάβει τα ηνία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, πρόταση που δεν προχώρησε, καθώς όπως λένε οι πληροφορίες, η κ. Χριστοφιλοπούλου δεν είχε πάρει πράσινο φως από το ΠΑΣΟΚ.

Από τότε πέρασε ακόμη ένας χρόνος και πλέον, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να παίρνει τελικά την απόφαση της μετακίνησης, από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε όπως είπε και η ίδια στην ανακοίνωση που εξέδωσε, "εδώ και καιρό είχε λάβει δημοσίως σαφή θέση και έχει στηρίξει την κυβέρνηση που χειρίστηκε με επιτυχία πολλαπλές κρίσεις, προώθησε μεταρρυθμίσεις, και πέτυχε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας". Όλα δείχνουν ότι θα είναι υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, διεκδικώντας μαζί με τους συνυποψηφίους της τον σταυρό για την εκλογή της.

Και άλλοι από το Κέντρο

Δεν θα είναι όμως το μόνο πρόσωπο που θα προέρχεται από τον χώρο το ΠΑΣΟΚ, καθώς στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα φιγουράρει και το όνομα του Πύρρου Δήμα, ο οποίος το 2012 είχε αποδεχθεί την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, προ ολίγων ημερών, ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης έδωσε το… στίγμα του, με την παρουσία του στην βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγία Παρασκευή, όπου συνομίλησε με πολίτες. Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνεται όμως ένα ακόμη όνομα από τον κεντρώο χώρο. Αυτό του Δημήτρη Τσιόδρα, διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, παλαιού στελέχους του Ποταμιού, ο οποίος κατείχε την θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσιόδρα θεωρείται από τις πλέον κλειδωμένες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει ένα σαφές μήνυμα-για μία ακόμη φορά- ανοίγματος της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και σε άλλους χώρους. Άλλωστε και χθες το είπε με σαφήνεια: "Οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένουν ανοιχτές για εκείνους που συμμερίζονται το πολιτικό μας όραμα και έχουν διάθεση να αγωνιστούν για την υλοποίηση του".

Το αν θα δούμε και άλλα πρόσωπα από διαφορετικούς χώρους ως επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ευρωβουλή είναι ακόμη άγνωστο. Το βέβαιο είναι ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμεί να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο "αστέρες" με μόνο κριτήριο την παλαιότερη προβολή τους.

Παλιοί και νέοι

Οι διεργασίες πάντως και οι δηλώσεις υποψηφιοτήτων έχουν αρχίσει εδώ και μήνες να κατατίθενται στην Πειραιώς. Το πράσινο φως για να είναι εκ νέου υποψήφιοι φαίνεται ότι έχουν πάρει η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Βαγγέλης Μειμαράκης και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, οι οποίοι μπήκαν στην Ευρωβουλή το 2019. Ερώτημα παραμένει εάν τελικά θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ο μόνος από τους υποψηφίους με τηλεοπτική… λάμψη.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση.

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.