Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και τρίτος τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει δημοσκόπηση της Pulse

Αναφορικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία, έστω και οριακά (51%), συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 35% εμφανίζεται αρνητικό.

Γράφει: Esquire Editors 02 Φεβρουαρίου 2024

Ευρύ προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι των υπολοίπων κομμάτων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.120 ατόμων, στο διάστημα από 28 έως 30 Ιανουρίου.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη διαφορά των 18 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει να "καθιερώνεται" δημοσκοπικά στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στην τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος διαμορφώνεται στο 30,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,5%, το ΚΚΕ με 8,5% και η Ελληνική Λύση με 6,5%.

Αρκετά πιο πίσω βρίσκεται η Νίκη με 3% και ακολουθούν οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% και η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 στο 2%. Η "γκρίζα ζώνη" μετράται στο 15%.

Στο σενάριο με αναλογική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 36%, το ΠΑΣΟΚ στο 14,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%, το ΚΚΕ στο 10% και η Ελληνική Λύση στο 7,5%.

Η Νίκη καταγράφεται στο 3,5%, οι Σπαρτιάτες στο 3% και η Πλεύση Ελευθερίας στο 3%. Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25 βρίσκονται στο 2,5%.

Σε άλλα ευρήματα της έρευνας, υπέρ των αγροτών σε ποσοστό 68% εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία, ενώ αντίθετο με τα αιτήματα των αγροτών εμφανίζεται μόλις το 13% των πολιτών.

Σε άμεση συνάρτηση με τα αιτήματα των αγροτών για τη μείωση του κόστους παραγωγής βρίσκεται και το θέμα της ακρίβειας, το οποίο θεωρείται ως βασικό για το 93% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Στο ερώτημα για το ποιος έχει την κύρια ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) συγκέντρωσε η κυβέρνηση, ενώ το 21% δήλωσε οι πρυτανικές αρχές.

Όσον αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι η πλειοψηφία, έστω και οριακή (51%), συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 35% εμφανίζεται αρνητικό.

Υψηλή είναι η αποδοχή των πολιτών στην απόφαση της κυβέρνησης για την απόκτηση των F-35 και του δωρεάν εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ.

Το 62% είναι υπέρ της ενίσχυσης των οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, ενώ αρνητικά απάντησε το 29%.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σε άλλα νέα, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με γραφείο τελετών απειλεί πως 'θα θάψει την Ευρώπη της Merkel'

Ο Ιωάννης Γκουσμπουνάρης κατεβαίνει με την πολιτική παράταξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το βίντεο που θα δεις, τα λέει όλα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το TikTok και ο 'εφιάλτης' του Joe Biden

Το νομοσχέδιο που υπέγραψε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση.

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος