Τα νέα ονόματα στο τραπέζι για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές "σφύριξε" χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά η "γαλάζια" ευρωλίστα δεν έχει ακόμη κλείσει.

Γράφει: Esquire Editors 06 Φεβρουαρίου 2024

Την έναρξη έστω και ατύπως του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές "σφύριξε" χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία του στο βιβλίο του στενού του συνεργάτη, Δημήτρη Τσιόδρα, με τίτλο "Ευρωπαική Ενοποίηση".

Άλλωστε, ο νυν διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τού εύχεται καλοτάξιδο το βιβλίο του "και καλοτάξιδη η πορεία του συγγραφέα στους επόμενους του στόχους του. Η χώρα μας έχει ανάγκη από φρέσκες ιδέες και από ικανούς ανθρώπους να τις κάνουν πράξη", είπε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας επίσημα την υποψηφιότητα του συνεργάτη του για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Φουλ τις μηχανές

Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου έχουν πιάσει εδώ και μήνες δουλειά για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, το οποίο θα είναι έτοιμο προς ανακοίνωση μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα. Η κινητοποίηση της κυβέρνησης ήταν έντονη και χθες στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς η αίθουσα όπου θα παρουσιαζόταν το βιβλίο ήταν κατάμεστη, όχι μόνο από φίλους και κομματικά στελέχη, αλλά και από σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο έδωσε το παρόν.

Παρόντες ήταν ακόμη και πιθανοί "αντίπαλοι" του Δημήτρη Τσιόδρα στο ίδιο ψηφοδέλτιο, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Αυτιάς, το όνομα του οποίου έχει "παίξει" έντονα για το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και του Βασίλη Κοντοζαμάνη, πρώην υφυπουργού Υγείας, ο οποίος συναντήθηκε προ ημερών με τον πρωθυπουργό και το όνομα του οποίου έχει "κλειδώσει". Το παρόν έδωσε και ο πρώην επικεφαλής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον Δημήτρη Τσιόδρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλέξει 8 βουλευτές για το ευρωκοινοβούλιο και το κοντέρ να γράψει μπροστά τον αριθμό 3, αγγίζοντας, αν όχι ξεπερνώντας, το 33,12% της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική αναμέτρηση του 2019.

Γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι ο στόχος δεν είναι ανέφικτος, παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες που προκαλούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις ή το σχέδιο νόμου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Οι πρώτες πιστεύεται ότι θα λήξουν μετά από ένα "κρεσέντο" που αναμένουν ότι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων, αμέσως μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα στη Νίκαια της Λάρισας. Οσο για το σχέδιο νόμου των ομόφυλων ζευγαριών και τις... πληγές που τυχόν θα ανοίξουν, εκτιμάται ότι μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν κλείσει. Το μείζον ζήτημα είναι, όπως λένε στελέχη της Πειραώς, η διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη και η τιθάσευση της ακρίβειας, η οποία επιμένει, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, αλλά και των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Σβήσε- γράψε

Η γαλάζια ευρωλίστα δεν έχει ακόμη κλείσει με τα ραντεβού και τη δήλωση υποψηφιοτήτων να έχουν αρχίσει ήδη από τον Σεπτέμβριο. Πλην του Δημήτρη Τσιόδρα, κλειδωμένοι θεωρούνται οι: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ τον ίδιο δρόμο παίρνουν ο Πύρρος Δήμας και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ εκτός φαίνεται ότι θα είναι η Μαρία Σπυράκη και ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ενα βήμα πριν κλείσει το όνομα του Γιώργου Αυτιά, ενώ "κλειδωμένος" είναι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στην ίδια λίστα πιθανολογείται ότι θα βρίσκεται το όνομα του Γιώργου Αμυρά, αλλά και του καθηγητή Ν. Μαραβέγια. Μέχρι να κλείσουν οι 42 γαλάζιες υποψηφιότητες, δηλαδή σε έναν μήνα, οι υποψηφιότητες μπαίνουν και βγαίνουν, με την τελική απόφαση να βαρύνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από: TheToc

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση.

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.