Μετά τους αγρότες, σειρά παίρνουν οι μελισσοκόμοι

Το μήνυμα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις ελήφθη, λέει η κυβέρνηση.

Γράφει: Esquire Editors 22 Φεβρουαρίου 2024

Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο και τη διανυκτέρευση με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα οι αγρότες στήθηκαν και πάλι στα μπλόκα.

Σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά, προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, ενώ τη θέση τους στο κέντρο της Αθήνας παίρνουν οι μελισσοκόμοι.

Το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα κύλησε χωρίς προβλήματα ενώ η ΕΛΑΣ συνεχάρη τους αγρότες γιατί, παρά τη μαζική κάθοδό τους, δεν επηρέασαν ιδιαίτερα την "κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης", καθώς και για την "άψογη συνεργασία τους".

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης, τα τρακτέρ που είχαν κατακλύσει τους δρόμους γύρω από τη Βουλή πήραν τον δρόμο της επιστροφής, με τους Αθηναίους να τους χειροκροτούν.

Σε όλη τη διαδρομή, οι αγρότες χτυπούσαν τις κόρνες των τρακτέρ τους με τους οδηγούς γύρω τους, να ανταποδίδουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν περίπου 6.000 αγρότες. Το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Ρίζος Μαρούδας ανέφερε ό,τι "Χάρη σε αυτόν τον αγώνα αποσπάσαμε κάποιες κατακτήσεις, δεν μας ικανοποιούν το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν θα υπήρχαν αν δεν γινόταν αυτός ο αγώνας τεσσάρων εβδομάδων στα μπλόκα".

Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια

Το μήνυμα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις ελήφθη λέει η κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να υπερβεί το δημοσιονομικό όριο, ενώ επικεντρώνει στον διάλογο με τους αγρότες για μόνιμη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega τόνισε "Είναι ένα μήνυμα προς όλους θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολλά ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια το ’25 θα προχωρήσουμε σε διαδικασία μόνιμης επιστροφής".

Ο Κωστής Χατζηδάκης από την πλευρά του δήλωσε πως "δεν ισχυριζόμαστε ότι οι αγρότες έχουν γίνει πάμπλουτοι με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όμως είναι βέβαιο ότι στο πλαίσιο των αντοχών της οικονομίας από το 2019 ξεκινήσαμε μία πολιτική ελάφρυνσης των αγροτών από τα φορολογικά".

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.