Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αυτοπεποίθηση

Όσα είπε στη συνέντευξή του στο κανάλι του Mega.

Γράφει: Esquire Editors 14 Μαρτίου 2024

Αποκήρυξε μεν την τετραετία 2015-2019, χαρακτήρισε τον νόμο του 2016 για τις εταιρίες λανθασμένο, αλλά όπως αποκάλυψε, συναντήθηκε αμέσως μετά το συνέδριο με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώην πρόεδρο να τον διαβεβαιώνει ότι δεν θα τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές, καθώς δεν είναι "υπονομευτής" του. Το κόμμα ωστόσο ήρθε η ώρα όπως είπε να ανανεωθεί με νέα πρόσωπα. Κάποια από τα παλιά, όπως ο Νίκος Παππάς ή ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης του.

Με ύφος χαμογελαστό, αρκετό εκνευρισμό κάποιες φορές, ο οποίος εκφραζόταν από τις κινήσεις των χεριών και του σώματός του, ο Στέφανος Κασσελάκης στην χθεσινή του συνέντευξη στο Mega, υποστήριξε ότι δεν έχει πλέον καμία εκκρεμότητα με τις εταιρίες που είχε ως επιχειρηματίας στην Αμερική, αλλά είναι έτοιμος να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και να πληρώσει πρόστιμο, εάν έχει κάνει λάθος.

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε μετά από ημέρες στη Νέα Δημοκρατία που έθετε απανωτά ερωτήματα για το εάν έχει μεταβιβάσει τις μετοχές των εταιριών του, ακολουθώντας τον νόμο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει. Θέλησε δε να ξεκαθαρίσει στους πολίτες ότι -παρά τον πόλεμο που δέχεται από το Μέγαρο Μαξίμου- δεν είναι φοροφυγάς και δεν τον ενδιαφέρει το politically correct στυλ, αφού δεν ασπάζεται τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών.

"Ο ελληνικός λαός που έχει βαρεθεί ξέρει ποιος είναι καθαρός" είπε δηκτικά, επιμένοντας στο θέμα του "πόθεν" και όχι του "έσχες" για τους πολιτικούς. "Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε. Ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη; Ο κ. Μητσοτάκης που πήρε αποζημιώσεις για τις ελιές του, πότε είχε δανείσει το κόμμα του; Χαλάω την πιάτσα; Είμαι νομοταγής πολίτης και Έλληνας πολίτης, γνωρίζει και το έσχες και το πόθεν μου. Η ερώτηση είναι γνωρίζει ο κόσμος το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη; Τα 40 σπίτια από που έχουν προκύψει;".

"Έχω λιώσει τα παπούτσια μου γυρίζοντας την Ελλάδα"

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε χθες ότι ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα και πως δεν είναι ένας κομήτης που ήρθε να κάνει "ρεπεράζ" και να εξαφανιστεί. Στις αιτιάσεις ότι λείπει συχνά από το γραφείο του, απάντησε μάλλον ενοχλημένος ότι δεν είναι του "φεύγα" αλλά παρών και το έχει αποδείξει λιώνοντας τα παπούτσια του για να γυρίσει όλη την Ελλάδα.

Με αρκετή δόση αυτοπεποίθησης, ίσως και λόγω της δημοσκοπικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες έρευνες, ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ξέρει περισσότερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κωστή Χατζηδάκη (γιατί έχει κλείσει ισολογισμούς) λέγοντας ότι τα μέτρα που προτείνει για την φορολογία θα φέρουν ανάπτυξη και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Για τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην δίνει σαφείς απαντήσεις για θέματα διαφάνειας, όσο για το πρόγραμμα που παρουσίασε το ταυτίζουν με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ευχολόγιο και monopoly.

Το βέβαιο είναι ότι Μητσοτάκης και Κασσελάκης θα μονομαχήσουν πολλές φορές ακόμη μέχρι τις ευρωεκλογές, γιατί το διακύβευμα δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό και εθνικό. Και το αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης θα στείλει μηνύματα τόσο στην Πειραιώς όσο και στην Κουμουνδούρου.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.