O Edi Rama έσπρωξε μία δημοσιογράφο αλλά συγγνώμη δε ζητάει

Η ασεβής πράξη του πρωθυπουργού της Αλβανίας και η ανακοίνωση της Ένωσης Αλβανών Δημοσιογράφων.

Γράφει: Esquire Editors 20 Μαρτίου 2024

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία η ενέργεια του πρωθυπουργού Edi Rama ο οποίος, όχι απλά αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά έσπρωξε στο πρόσωπο μία γυναίκα δημοσιογράφο πριν αποχωρήσει.

Πρόκειται για την Αμπρόζια Μέτα η οποία ρώτησε τον Edi Rama σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν.

"Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων.

Η ενέργεια του Αλβανού πρωθυπουργού καταδικάστηκε και από διεθνείς οργανώσεις με την Women In Journalism να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο με την απαράδεκτη χειρονομία του Αλβανού πρωθυπουργού.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων "Women Press Freedom", κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι "είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Rama να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό" αναφέρει η οργάνωση.

Η απάντηση του Rama 

O Edi Rama απαντάντησε με ανάρτηση στα social media πως δεν έχει να ζητήσει συγγνώμη για κάτι, ότι απάντησε υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις και δεν υπήρχε καμία επιθετικότητα και πως έφυγε μετά από ένα... "φιλικό αντίο".

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.